Боже доручення - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Боже доручення

Боже доручення

(Езекиїла, глава 2)

Під час, коли Езекиїл будучи молодою людиною, лежав перед Господом в поросі, він почув голос, який говорив до нього: «Сину людський! Стань на ноги твої, я бо говоритиму з тобою». (2:1) «І як він се сказав мені, ввійшов у мене дух, і поставив мене на ноги, й я чув говорючого до мене. І сказав він до мене: Сину чоловічий! Ось я посилаю тебе до синів Ізраїлевих, до того люду непокірливого, що відступили від мене; вони й їх отці – се зрадники передо мною аж по сей день.» (2:2,3) Тоді Езекиїлу доручено нести народу Ізраїльському послання правди. Так як помазання являється символом признання і нагороди дане помазаникам, то ця пророча картина зображає помазання благонадійних вірних, прийнятих в Божу організацію. Це є ті, які в символі показані тими людьми, що згадані у приповісті про таланти, котрі під час приходу Господнього в Його храм випробувалися і виявилися вірними. І тут на образі Езекиїла показано як вони отримують помазання або доручення. – Маттея 25:21.

Коли Господь у 1918 році прийшов у свій храм, Він виявив дві групи різних слуг: оді керувалися корисними бажаннями стати в Царстві почесними, а інша група безкорисно була віддана в виконання Господньої волі. Першу групу Він пізніше назвав «невірним слугою», а іншу «вірним і розумним слугою». З того часу відбулося відділення і відокремлення «вірного і розумного слуги» відомого як «останок». «Вірний і розумний слуга» був помазаний і се йому доручено допильновувати інтереси Царства, а це виражено словами Ісуса, що Він поставив би його над всім своїм майном. (Маттея 24:47). Згідно цього пророцтва то має означати, що помазання відбулося в 1919 році, а повне зілляття святого духа згідно пророцтва Йоіля сталося в 1922 році, коли всім членам земного відділення Божої організації було доручено проголосити послання правди. – Йоіль 2:28, 29.

Езекиїл бачив, як Господь наближається до знищення диявольської організації; і вірний клас слуг у 1919 році бачив як представлені через Єлисея вибрані люди повинні тепер виконати активну працю пов’язану із знищенням Богом «Організованого Християнства». Невдовзі після того вийшов у світ журнал «Золотий Вік» і 27 номер цього журналу розкрив ганебні вчинки «Організованого Християнства». Багато мільйонів цих номерів потрапили в руки народу. Клас «вірного слуги» став тоді на свої ноги,взявся з діло. Помазання – це є доручення проголошувати Божу пімсту зневажникам Його імені. В дорученні Езекиїла це означає: «На ньому були написані плач, стогін, біль». Так однаково тепер Богом помазаному довіреному народу було сказано проголошувати пімсту Єгови тим хто обезчестив Його ім’я. (2:10) Помазаному Божому народові доручено було оприлюднити ці правди в такий спосіб, щоб вони могли бути почуті, прочитані і зрозумілі.

Щоб організувати цю справу потрібен час, і здається, що клас слуг повинні би бути активніші, ніж вони були. Без сумніву багато здержувались зі страху, і було потрібно зробити щось для них, щоб їх очі повністю стали відкритими, і щоб вони могли побачити свою відповідальність дорученої їм справи. Відомо, що деякі із зборів дослідників Біблії того часу із-за страху затягували розповсюджувати 27 номер журналу «Золотий Вік». Це тому, що в цьому номері розкривалась дволичність духовенства, і деякі мали страх статися недоброзичливими до них. З 1919 року Біблійне Товариство почало помішувати в номері 27 журналу «Золотий Вік» післання Вартової Башти для розповсюдження. Збори не виконували або відклонялися посилались у свою область, щоб забезпечувати розповсюдження. В 1922 році Божий народ отримав ясніше розуміння своїх обов’язків і праця набула сильнішого розмаху і хто мав нагоду брати в ній участь, то брав з великою енергійністю і без страху.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 622 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: