Божий останок це переживе - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Божий останок це переживе

Божий останок це переживе

Езекиїл на час зруйнування Єрусалиму був позбавлений від туги. Клас Езекиїла «вірний слуга», або останок, тепер знаходиться «схованим за Всевишнім», і залишається в тіні Його крил. Бог тримає свою охороняючи руку над своїм «слугою», в той час як він передає Його послання. (Псальма 21:1-9; Ісаія 51:16) Обставина, що Езекиїл пережив зруйнування Єрусалиму, вказує на те, що останок залишиться на землі після загибелі «Християнських народів». «Що ж до тебе, сину чоловічий, то в той день як уйму їм окрасу слави їх, радості очей їх, і відраду душі їх, - їх сини і дочки, того дня прийде то тебе звідти такий, що врятує, щоб принести звістку в уші твої». (24:25,26; 33:21) Езекиїл проголошував пророче слово згідно заповіді; і Єгова хотів підтвердити те слово за допомогою свідків, які пережили падіння Єрусалиму, і таким чином засвідчити, що Езекиїл говорив правду. Так буде показано, що повинно статися після падіння «Християнських народів», яким чином «Бог підтверджує слово свого слуги і показує, як сповняться його послання». (Ісаія 44:26) Так Бог каже пережившим, що один такий клас людей був на землі, що був і є Йому вірний і проголошував Його Слово правди. – Езекиїл 33:33.

Ці місця св. письма підтверджують висновок, що «слуга», тобто представлені Езекиїлом віддані свідки, ще будуть на землі деякий час після знищення «Християнських народів», і що свідки цього знищення розшукають останок і взнають, що Бог вживав їх для проголошення правди.

Вірні Єгові на землі були дещо розчаровані у своїх сподіваннях у роках 1914, 1918 і 1925, ї їх розчарування тривало деякий час. Однак пізніше вірні зрозуміли, що хоч ті дати певним чином визначені у Святому Письмі, то вони не повинні встановлювати ніяких дат на майбутнє і предсказувати, що відбудеться у певний час, а що вони повинні покластися на Слово Боже в тому, що стосується майбутніх подій, і вони це роблять. Єгова сказав своє слово і виконає Його; і Святе Письмо чітко показує, що Єгова довірить своїм вірним свідкам привілей бачити Його «величні діла», чим Він докаже, що вони проголошували Слово правди згідно Його волі; і Він це зробить, перш ніж Його свідки перетворяться у славні сотворіння подібно до Ісуса Христа. Це не є предсказання певного часу, а лише вказівка щодо тих подій, які повинні відбутися, бо вони чітко описані в Слові Божому.

Зараз свідки Єгови не мають серед людей доброї слави. Є багато людей, які вірять у правду, але уникають свідків Єгови, бо бояться, що вони можуть втратити свій авторитет або ще щось. У своїй поведінці вони звичайно ж керуються егоїзмом; але так само певно, як свідки Єгови говорять правду, так і Бог дасть людям можливість взнати, що ці свідки проголошували правду. Це відбудеться не тому, що свідки хочуть возноситися над людьми, а для того, і щоб вони знали, що Бог має серед них свідків.

Є великим привілеєм бути свідком Єгови. Лише той, хто має повну віру, безмежне довір’я і любов до Господа Бога і Його Царства, буде чистосердечно проголошувати правду. День суду настав, і той, хто любить Бога, говорить безбоязно. (1 Йоана 4:17,18) Однак інші, які сприйняли лише правду, а не любов до правди, підуть до володарів «Християнських народів» і висловлять їм свою вірнопідданість, заявляючи, що вони є «вищою владою» і вважаючи їх такими, які могли б зберегти їх шкуру і одночасно принести ще більші переслідування останкам Божим. Ця сатанська справа і Божий вирок над беззаконниками вже записані. (2 Солунян 2:9- 12) Тепер свідки Єгови, які Його люблять і поширюють правду, піддаються зневазі;коли ім'я Його буде оправдано, тоді всі люди, які залишилися, взнають, що Єгова мав чоловіків і жінок в різних країнах, які безбоязненно і радісно проголошували Його правду. Ті, що переживуть, звернуться по підтримку і підкріплення до них після того, як пройде вогняний суд справедливого гніву Божого.

Чому Бог записав ці речі в Біблії і чого Він показує їх своїм вірним перше, ніж вони стануться? Єгова пояснює своїм свідкам, тобто своєму «слузі»: «Минуле, дивися, вже сталося, а нове Я проголошую; перше ніж воно станеться, Я дам тобі знати». (Ісаія 42:9) Апостол пояснює, чому Єгова це робить: «щоб через терпіння та утішення з писання мати надію… щоб однодушно, одними устами славити Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа». – Римлян 15:4,6.

Кінець світу прийшов. Храм на небі є відкритий, і той, хто так чудесно отримав милість бути приведеним в храм, матиме видіння або погляд на вже збувшіся пророцтва. Пізніше Єгова своєю милістю дає можливість приведеним і храм побачити інші речі, які скоро повинні статися; і так Він відкрив своєму народові значіння пророчих книг Одкриття і Езекиїла. Тільки ті, хто є в храмі, можуть по достоїнству оцінити всі ті речі, що роблять їх благословенними. Тому говорить Єгова до них: «Співайте нову пісню Єгові, хваліть Його перед кінцем землі»; і вони це роблять (Ісаія 42:10) В послусі до Єговових завітів Його свідки йдуть через усю землю, безстрашно і радісно проголошують Його правду, співають Йому хвалу для прославлення Його імені.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 503 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: