Бунтівничий народ - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Бунтівничий народ

Бунтівничий народ

Єгова післав свого пророка Езекиїла до народу Ізраїльського , котрий був бунтівничий, непокірливий і впертий, (2:3, 4) Він нагадав Езекиїлу говорити до них і не боятися, не лякатися їхніх слів. «Чи слухатимуть вони, чи не слухатимуть – се бо дом упрямий – та нехай знають, що пророк між ними. Ти ж, сину чоловічий, не лякайсь їх і не страхайся мови їх, як вони будяками й тернинами до тебе будуть, і тобі доведеться жити між скорпіонами, – не лякайся мови їх і не страхайся виду їх; вони бо дом упрямий; говори їм слова мої, чи будуть вони слухати, чи не будуть, вони бо непокірливі. Ти ж, сину чоловічий, слухай, що тобі буду говорити; не впирайся, як той дом упрямий. Ось отвори рота й з’їж, що я дам тобі». – 2:5 – 8.

Це прекрасно відповідає правді, яку Господь дав своєму народові зрозуміти в 1919 році, а саме, що він повинен піти до «Організованого Християнства» і не боячись, принести йому післання правди, незважаючи на те, чи вони б слухали це чи не слухали. Це було одночасно застереженням для класу слуг і також деяким, які тоді були в правді не були впертими проти Господа як «Християнство». Це було нагадування тим, які хотіли Господеві догодити і щиро і безбоязно оповіщати правду. «Вартова Башта» попереджувала керівників зборів про вперту дорогу і вказала на потребу безстрашної участі у служінні Господеві; а коли деякі показали себе боязливими і відмовлялися виконувати роботу, то була дана нагода іншим.

Під осінь 1922 року організація Божого народу на землі стала більш доповнена, і тоді сталося те, що його народ під час конвенції в Седар Пойнт, Огайо, отримав краще розуміння волі Божої відносно неї і її доручень, це було великим благословенням, що він одержав; і сюди крокували вони з справжнім пориванням до справи. Видіння Єгови ясно представляло цей особливий час. Він бачив обличчя Господа у Його храмі і пізнав, що він будучи слугою Господа був людиною нечистих уст. Він взивав Господа і Господь післав йому свого невидимого післанця із жаріючою вуглиною, котра була взята із жертівника, щоб цим очистити його уста. Про це є написано: « І приторкнувся ним до уст моїх, і промовив: Приторкнулось оце до твоїх уст, і взята від тебе беззаконність твоя й гріха твого ти очищений. І почув я голос Господень, що говорив: Кого б мені післати, й хто нам піде? І сказав я: Ось я, пошли мене! І відказав він: Іди й промов до тих людей: Слухатимете й не зрозумієте, і дивитиметесь очима, та не вбачатимете». – Ісаія 6:7 – 9.

З 1919 по 1922 рік інші прийшли до пізнання правди і прислухалися заклику до Царства. На конвенції вище згаданій всі вірні, котрі були присутні пізнали нагоду і необхідність нести людям післання Царства, і заклик до цієї справи знайшов у них відгук, який свідкам того часу ніколи не збудеться. Дух і ентузіазм Господа пройшов над цим народом. Це сталося без сумніву в той час, що святий дух був виллятий «над всім живим сотворінням», це значить, що всі - не зважаючи на їх рід або ранішу позицію на зборах – які відповіли на заклик до Царства, були приведені в храм, їм доручалось і представлялось нести післання правди людям. (Йоїля 2:28, 29). Очищення Ісаії вказувало на той факт, що вірний слуга Божий розрізняв би, що правда не сповіщалася правильною методою, і що тому його уста були грішні. Очищення уст Ісаії розжареним вугіллям ясно вказує на той факт, що Бог очистив уста свого народу і післав його виконувати справу свідчення правди; тоді всі вірні були помазані Господом і з цього часу був створений «Божий вірний слуга» або як він також називався «останок».

Перед приходом господа у свій храм на суд було багато, які спочатку прийняли правду і відповіли на заклик до Царства, але через самолюбство стали впертими проти світла і почали відпадати. Ці вперті, що відповідно у пророцтві були названі в’язнями, які з 1917 року почали відпадати, зібралися і створили клас «лукавого слуги». Вони необґрунтовано стверджували, що вони Жиди, що значить хвалити Бога і бути посвяченим службі Царя; проте Господь каже «Зовуть себе жидами, та ними не є, а зборище Сатани». (Одкриття 2:9; 3:9) Вони « вороги світла». (Йова 24:13) Стало обов’язком «Вартової Башти», говорити до них із всією ясністю і це було зроблено з Божої ласки. Хто відмовлявся поважати нагадування Бога подався до класу «лукавого слуги» або «чоловіка гріха» кляси. Езекиїлу – класу вірному слузі – було доручено попередити «велику кількість народу» або «велику громаду» (Одкриття 7:9 – 14), що сиділи вони «в темряві і тіні смерті, сковані нуждою і залізом; бо вони були впертими проти Слова Божого і зневажали волю Всевишнього». (Псалма 107:10 – 16). Так як Господь пророкові Езекиїлу приказав попереджувати осторогу впертим, які признавали себе за дітей Божих. Коли в свій час опубліковано у «Вартовій Башті» нагадування до цих впертих, пророцтво Езекиїла було ще не зрозуміле. (Див. «Вартова Башта» від 1926р., стор 355-361, 371, 372; 1929р., стор. 167, 179). Це тут згадується як дальший доказ факту, що Господь використовує свій народ для сповнення пророцтв і Він про це пізніше повідомляє йому, тим Він відкриває йому значіння пророцтв. Це доказує, що Господь дає своєму народові поживу у відповідний час, і вказує йому дорогу, якою він повинен йти; Господеві лише за це належить вся слава. Він навчає свій народ, робити Його діло і розсилає послушним це Його післання виконувати;

Він керує їх дорогою і використовує їх як своє знаряддя; всі в Його храмі хвалять Його за те і віддають Йому честь. – Приповістки Солом. 3:5,6; Псалма 29:9.

Як дальший доказ цього, що правда не є продуктом класу слуг чи якоїсь людини, а навпаки, що вся правда походить від Господа, написано пророком Езекиїлом слідуюче: «Я глянув, аж се рука, простягнута до мене, а в руці – книговий звоєць. І розгорнув його він передо мною, й ось. Звиток той написаний з лиця й з виворотку; а написано на йому: жалощі, зітханнє, й горе». (2:9,10) Встановлений Богом час розіслати своє післання настав і книжка в одній руці показує, що ця правда створюється Божим духом і силою, а не якимось сотворінням. Ця, перед Езекиїлом простягнута книга показує, що настав час Божий післати свого слугу, щоб він розніс людям післання. Цей час припадає на 1922 рік, коли Господь дав своєму народові в руки засоби, щоб свідчити правду. Коли пророцтва будуть зрозумілими. Тоді знайдуть підтвердження, що вони все є в гармонії одне з одним; і це показує на те, що вони походять від Бога.

Це пояснення Езекиїла є в точній гармонії з Одкриттям 10:1,2, де говориться слідуюче: «І бачив я іншого ангела сильного, сходячого з неба, … і мав він в руці своїй книжку розгорнуту». Тим доказується, що настав Божий відповідальний час повідомити про Його рішення і Він велів представити своє післання правди людям. (Див. « Світло», том 1, стор. 178) Богом написаний суд мусить перед цим вироком бути оповіщеним. «Організованому Християнству» образно представленого Ізраїлем повинна проповідуватися правда і вона повинна бути попереджуючим Божим судом. Також ті, які колись були в лінії до Царства і відпали, мусять бути попередженими. Образно представлене Ізраїлем «Організоване Християнство» або «Християнський світ» є більш гідний кари, ніж поганські народи, і тому Божий вирок над ними записаний.

Предоставлений пророкові Езекиїлу книговий звоєць вміщував післання «дня Божої пімсти» над Ізраїлем і подібно представляє то, що Бог зараз відкриває своєму народові, тобто правду про день пімсти нашого Бога, який тепер повинен бути сповіщений «Християнству». (Ісаія 61:2) Боягузи і вперті, коли вони бажають хай відкидають проголошувати справедливий Божий гнів над сатанською організацією члени вірного «класу слуг» будуть пояснювати Божу правду без задержання і відкривати ворога разом з жахливими знаряддями його організації перед очима всіх. Ті, що колись були в лінії до Царства, але відмовилися або заперечували брати в цьому ділі участь, приєдналися цим самим до ворогів Божих. (2:3) Відрадно і радісно бачити, як Бог використовує свій народ для виконання своєї справи і пізніше показує йому, що він зробив. Це дальший доказ того, що пророцтво писалось, щоб оживити надію тих, які були прийняті в угоду до Царства і виконували її розпорядження. (Римлян 15:4) Божий вірний народ на землі зробив тепер, багато років тому передбачену справу, і це подобається Господу, показувати тепер своїм вірним її значення.

Зауважте, що Господь, звертаючись до пророка Езекиїла називає його «сином чоловічим». Це одна із назв дана Ісусу Христу; в майбутньому зображений через Езекиїла клас мусить складатися з членів помазаного народу Божого. Цей титул відноситься не до якоїсь окремо особи, але торкається членів тіла Христового, включаючи всіх вірних помазаних на землі. Це клас, який Господь в зв’язку з виконанням свого пророцтва вживає для проповідування свого Слова.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 770 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: