Його Ім’я - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Його Ім’я

Його Ім’я

Ізраїльтяни були Богом вибраний народ і використовувались ним головним чином для зображення картин, які висвітлюють Його наміри. Ці картини стають для людей ясно зрозумілими у відповідному часі, щоб Богом помазаний народ з цього черпав надію, а володарів і нарід в загальному поставити до відома, що Бог має вчинити в тому розумінні, щоб зробити собі ім’я.

Єгова післав свого пророка до царя Ізраїля і велів йому сказати: «Я призначу потомство твоє по тобі, що вийде з тіла твого і вчиню довічним царство його. Він збудує дім моному імені; Я зміцню престіл його царства на вічно». (2 Самуїла 7:12, 13) Цими словами Єгова показав важливість Царства в зв’язку з оправданням і возвеличенням свого імені. Згадане тут потомство відноситься до Ісуса Христа, Давидом представленого Божого любимця. Єгова посадив тепер Царя величності на свій престіл. (Псалма 2:6) Дім Божого імені означає організацію Єгови, найвищим Головою якої є Ісус Христос. Ім’я Єгови в думках і в серцях всіх Його творінь підноситиме їх до пізнання правди і покори. Бог взяв зі світу «народ для свого імені», цей народ складається з тих, що були благословенні пізнанням правди.

Встановлено, що Давид, який був образом на Божого любимого Царя Ісуса Христа служив народові взятому для Божого імені, а також записав і говорив слідуюче: «Воздайте Господеві красу імені Його4 поклонітесь Господеві у пишній святині», [інш. переклад: в красі Його святості] – Псалма 29:2.

В цей спосіб говорить і вибраний для Божого імені народ один одному. Це ясно виражена воля Єгови, що для свого імені взятий народ повинен світу нести пізнання правди, що Єгова є Єдиним правдивим Богом, що вони таким чином є в теперішній час свідками Єгови. (Ісаія 43:10 – 12; 42:6) Єгова велів своїм вірним пророкам записати про оправдання свого імені і тепер настав Його назначений час, що Його «вірний слуга» повинен розуміти значення пророцтва і цей слуга повинен ставити до відома володарів і народи світа про Божі наміри, так як писали споконвіків пророки.

Езекиїл був одним із вірних пророків Бога. До тепер його пророцтво не було зрозуміло, бо очевидно Божий час для їх розуміння ще не настав. Тема, яка червоною ниткою проходить всю книжку пророцтва Езекиїла є оправдання імені Єгови. Слова: «Знатимуть, що Я – Єгова», повторюються в пророцтві шість десять разів. Ця велика і понад усе важлива правда згадується в пророцтві Езекиїла більше ніж в будь-яких інших книгах Біблії. Вступні глави пророцтва дають основу зрозуміти книгу, як тільки настане час для його розуміння; і з цієї причини повинні ці глави пильно досліджуватись. Пророцтва будуть сповнятися не завжди по черзі, як записані в Святому Письмі; але потрібна правдива основа, щоб гармонію всього пророцтва можна було побачити.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 610 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: