Лист звертається - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Лист звертається

Лист звертається

(Езекиїла, глава 11)

Лицеміри священники, володарі народу і визначні із релігійного стада «Християнського світу» вважають себе в своєму зазнайстві розумними і використовують релігію як щит або привід для своєї діяльності; вони показані в одинадцятій главі видіння Езекиїла. В ньому пророкується його судьба. Оскільки про них йде мова, треба також їм об’являти післання Божого гніву. Це післання правди треба перенести від певної частини Божої організації, а саме від представленої пророком Езекиїлом. Дух або сила Господня підняла Езекиїла вверх і понесла його до східного входу в храм і він дав йому там видіння.

«І підняв мене дух в гору і приніс мене до східної брами в дому Господньому, що стояла на схід сонця. Так, коло входу в ворота стояло двадцять п’ять чоловік і побачив я між ними народних князів Езанію Азуренка й Фалкію Банеєнка». (11:1) Ті тут бачені чоловіки, як видно, це те саме мниме товариство, яке описується у Езекиїла 8:16. Вони є правителями народу, що пов’язує, що вони мають контроль над народом і його виконують. Ця сама група розглядалась у восьмій главі, як вони своєю спиною стояли до храму і поклонялись сонцю. Ця люди приписували собі без сумніву в один час, що були проповідниками або священиками, але пізніше відмовилися від цього і переходили на політичну професію володіння народом. Вони і х безбожні співучасники зійшлися, як показує пророча картина, в храмі. Іншими словами, вони приписують собі, що вони є Божими любимцями, але в домі Господньому займаються своєю справою.


Сьогодні є в місті Нью-Йорку одна так звана «Християнська церква», яка була споруджена декількома дуже багатими людьми, громаду яка очолює сучасний проповідник від класу «вищої критики». На цьому місці влаштовуються філософи, вчені, жінки і інші творіння, але Слово Боже, Господь і Його ім’я зневажаються. Ці люди висміюють Боже Царство і близько наступаючу битву Армагедон, точно як ті псевдовчені, які у свій час висміювали пророцтво Єгови відносно наступаючого занепаду Єрусалиму (Єремія 23:16,17) Вищеописана церква є тільки зразком багатьох інших у всіх частинах «Християнського світу». Вони піднімають самі себе, приписують собі здатність керувати людьми, возвеличувати їх і придавати вид землі згідно своїх ідей. Порівняно з народом вони видають себе за чинителів справи від імені Господа; а насправді вони є «винуватцями беззаконності» і знаряддям зневаги імені Єгови.

Господь через своїх післанців показав пророкові Езекиїлу цих винуватців беззаконності, і це описує їх як слідує: «І сказав він мені: Сину чоловічий, це ті люди, що в них лихе на умі і на шкоду цьому місту дораджують, вони бо говорять: Ще не близько; будемо доми будувати; воно (місто) – це котел, а ми м'ясо». (11:2,3) Чоловіки, яких Езекиїл бачив, зневажали Слово Боже, билися взаємно по спині і говорили: «Ми є суттю; не прийде нещастя, яке нам може шкодити; ми можемо робити, що нам подобається; і що ці пророки (Езекиїл) кажуть, показує, що вони залишені розуму». Вони вважали, що вони в безпеці, вважали себе дорогоцінним вмістом горшка і чекали, щоб постійно залишатися в захищених і вигідних відношеннях. Проповідники (священники) вибрали їх і повели в храм, бо вони всі були однієї думки, вони всі вважали, що вони в безпеці і не мали очевидно ніякого побоювання.

Факти показують, що це пророцтво тепер є в стані сповнення. Є сьогодні подібні володарі політичних становищ у «Християнському світі», які разом з духовенством являються в церквах проповідниками, і вони всі вважають, що вони є у безпеці. Священики і визначні із їх стада б’ють себе по спинах і кажуть: «Ми є суттю. Все стане як слід (справедливо). Дозвольте нам збудувати більше будинків і стягнути з глупців стільки грошей, скільки можливо, на останок покласти високу процентну ставку і незабаром ми зможемо зробити те, що тільки схочемо». Точно така практика була застосована, а саме особливо з часу світової війни. Підтримані власники великих підприємств хитрими, безсовісними політиками і священиками вийшли вперед за хитро розрахованими планами, щоб все одержати в руки не багатьох; вони живуть у пишності і думають, що вони є абсолютно безпечні. Так було за днів Ноя, і Ісус передбачив, що в кінці світу обставини мали б бути такі ж самі. – Маттея, 24:37-39.

Дух Божий зайшов над Езекиїлом і він побачив обличчя тих винуватців беззаконності, які тепер в кінці світу, панують над народом і пригнічують його. Після цього пророкував Езекиїл про тих князів тьми або любимців, показував їм спочатку їх підлість і сповістив їм потім, що Господь тепер повернеться проти них. Деспотичні, брутальні і гноблячі володарі «Християнського світу» по сей день чинять зло, як і їм подібні у свій час в Ізраїлі. Ці в «Християнському світі» є більш гідні покарання, бо вони крім слів пророків, які звучали до їм подібних в Ізраїлі, ще посідають слова Ісуса і апостолів, і живуть в часі їх проголошення. «Князі тьми «Християнського світу» спричинили неописані страждання і смерть багатьом людям, щоб досягти своїх егоїстичних цілей. Тому Господь Бог вказує пророкові Езекиїлу пророкувати про них слідуючі слова: «Багато ви положили трупом у сьому місті, й закидали вулиці його побитими. Тим же то ось як говорить Господь Єгова. Ті побиті, що ви положили трупом поміж вас – вони м'ясо, а місто – казан; вас же я повиводжу з нього. Меча ви боїтесь, то ж Я приведу на вас меча, говорить Господь Єгова. І повиводжу вас геть і подаю вас на поталу чужоземцям і проведу над ними суд. Од меча поляжете; на Ізраїльській границі судитиму вас, і тоді зрозумієте, що Я, Єгова. Не буде він вам казаном, а ви не будете м’ясом у казані; бо на границі Ізраїльській судитиму вас». – 11:6-11.

Правителі, князі тьми і властителі «народів Християнства» самі боялись меча, і коли вони попали в труднощі, окрилися самі у безпечному місці, а «простий народ» пхнули на фронт на знищення. Але тепер пояснює Господь, що Він поверне долю, і що князі тьми, володарі і правителі повинні впасти від меча, яким Господь буде проти них воювати. Він велів своєму пророкові Єремії пророкувати слідуючі підтверджуючі слова: «Ридайте, пастирі; голосіте! І посипайте голови прахом, ви значніші в отарі; прийшла бо ваша година, щоб вас поколено й порозпуджувано й попадаєте, як дорога посудина. І не буде втечища пастирям ані притулку переднім в отарі». Єремія 25:34,35.

Вожді тьми і властителі «Християнського світу» не мають оправдання за свій вчинок. Ізраїльтяни були Божим вибраним народом і повинні були жити згідно своєї угоди, але вони діяли як поганські народи. Народи, які представляють себе, що вони не принадлежні до «Християнства», практикують сатанську релігію. Вожді тьми і властителі «Християнського світу» стверджують, що є вони Божими дітьми і його народом; але вони зневажають Його заповіді і діють, як весь так званий «Християнський народ» сповідуючи сатанську релігію. Вони вшановують людину, звеличують самі себе і зловживають своєю владою для пригнічування бідних. Тому повідомляє Бог, що Він відвідає їх у своєму справедливому гніві; і це Він зробить, щоб всі могли спізнати, що Єгова є Богом і цим самим Він оправдає своє ім’я. – 11:11,12.

Коли один з князів помер, як повідомляється у тринадцятому вірші, впав Езекиїл на своє лице і голосно закричав: «Ой горе, Господи, Єгово! Невже ж ти хочеш вигубити останок Ізраїля?» Це був крик не співчуття, а щось більше, а саме, щоб викликати і показати прояв справедливого гніву Божого, що цей суд, що над ними відбувається, є справедливий і правдивий. Потім Бог звертає увагу на жадність і самовпевненість могучих, а також на їх гноблення бідних: «Сину чоловічий, твоїм братам, твоїм родичам та й усьому дому Ізраїля разом говорять осадники Єрусалимські: далеко вони від Єгови, нам віддана ця земля у володіння!» - 11:15.

Так само іде справа сьогодні, де підприємці «Християнського світу» своїми словами і вчинками кажуть: «Земля належить нам, і ми хочемо з нею робити те, що нам завгодно. Ми хочемо велику товпу загнати в казарми, з батраків зробити кріпаків і жити». Тому говорить Господь про них: «Чоловіки твоєї рідні (лагідні і боязкі, яких полоненими тримають в церквах, і на яких визначні із стада) говорять: Запишіться далеко від Єгови (це значить, ви в Його немилості, але ми є Його заохоченими); нам дана земля у володіння (ми є тими, яким дано всі речі)». Господь спричинить цим гнобителям знищення, так як пророк Езекиїл це бачив у своєму видінні і пророкував. 

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 389 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: