Невірні - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Невірні

Невірні

Шлюб - це родинні відносини через заключення союзу. Всі прийняті в угоду жертви або жертовний союз таким чином є родичами і повинні бути дорогими один для другого. Бог забрав пророку Езекиїлу жінку через раптову смерть. «Сину чоловічий! Ось Я візьму в тебе втіху очей твоїх через недугу; та ти не жалкуй, не плач, не рони сліз. Мовчки зітхай, звичайного голосіння по померлих не справляй; обвивай собі завивало, вбувай ноги в твою обув, не закривай бороди, та й не їж чужого хліба, І говорив про це я вранці до люду, увечері ж умерла жінка моя, а назавтра чинив я, як мені заповідано». (24:16-18) Езекеїлова жінка могла бути невірною йому або ж Богу і тому була використана, щоб представляти тих, хто колись був в угоді жертви, але були невірні їй і Богу. Ці невірні ганьбили Боже ім'я, хулили Його храм, і не слухали Його заповідей.

Жінка Езекиїла відображає клас, який виявив себе невірним по відношенню до Господа, коли він прийшов до храму, щоб чинити суд. Ці невірні порівнюються до жінки «крихкої посуди», бо вони не намагалися бути «сильними у Господі і у владі Його сили». (1 Петра 3:7;Єфесян 6:10,12) Вони відмовлялися слухати заповідей Божих і приносили плоди Царства. Колись вони були дорогі серцям вірних, так як Езекеїлова жінка була йому дорога і «була втіхою очей його». Так як смерть перериває подружні відносини, так само «через удар» переривається любовне відношення і спільність між вірними і невірними. Господь Ісус раптом прийшов до храму, очистив «синів Левія», вигнав зловмисників і повбивав їх». (Малахія 3:2, 3; Маттея 24:51) Так само як Езекеїлова жінка померла ввечері, так і «смерть» цих невірних настала «ввечері» у похмурий час 1918 року. Поданий тут помазаникам урок є таким, що вірні не повинні оплакувати долю не вірних і жалкувати. У суді Господньому неможна ні сумніватися, ні ставити його під питання, мати його за зле або жалітися. Його суд завжди правий. Це не час для сумування, бо радість Господня є силою вірних. Езекиїл був послушний заповідям Божим і так само клас Езекиїла, «вірний слуга», повинен радісно слухатися. Подібні накази отримав і Самуїл у зв’язку з Саулом. (1 Самуїла 16:1) Ці місця св. Письма показують, як помазаники Божі повинні були поводитися правильним чином.

Після цього Езекиїла запитували люди, що означала та раптова смерть, (вірш 19) Її значення полягає в тому, що «суд повинен розпочатися з Божого дому», і що він, після того як розпочнеться, також досягне і мнимий дім Божий або «Організоване Християнство» і невірних, які складають клас «злого слуги» або «чоловіка гріха». Те, що сталося у зв’язку з Езекиїлом, є лише образом того, що спіткає спочатку «чоловіка гріха» а також «Організоване Християнство». Коли суд розпочнеться у домі тих, які є в угоді, яким же буде кінець організованих релігійних людей, які не були послушні Євангелії Бога! «і коли праведник тільки що спасеться, то безбожник і грішник де являться?» (1 Петра 4:17,18) «Організований Християнський світ» не має жодної можливості жити далі. Злий слуга названий тут «сином погибелі», що вказує на певне знищення. Тому смерть жінки Езекиїла тому представляє те, що чекає «чоловіка гріха» і «Організовані Християнські народи».

Серед поважних людей тілесна родинність також утворює тісний і сердечний союз. Родинність через єдність в Христі є ще більш тісною, бо об’єднані цією угодою мають дух Господній. Ті, що прийняті в угоду з Богом є більш осяяні, ніж ті, які зв’язані лише через тілесну родинність. Коли зв'язок між вірними і невірними буде розірвано, то ті, хто люблять Бога, не жалітимуться. Єгова є Той, хто вибирає тих, хто повинен бути в Його Царстві; і якщо він наказав здійснити через свого праведного суддю присуд про те, що хтось виявився невірним і непридатним для Царства, то всі, хто має в собі дух Господній, повинні погодитися з цим присудом. Таким чином заповідям Бога суперечить той факт, що деякі, які були посвячені в правді, оплакували або жаліли тих, що загинули.

Коли ті, хто любить Бога, оглянуться на досвід з 1918 р., вони побачать, що багато відійшло. Деякі з цих неправдивих були дуже дорогими тому або іншому із вірних, які залишилися. Однак жоден з них не повинен сумувати за загиблим. Найбільший привілей, що його можна дати сотворінню, полягає в тому, щоб пізнати Бога Єгову і служити Йому. Якщо цей привілей не буде належно оцінений, то ніхто з тих, хто має дух Христа, не зможе далі любити невдячних, які порушили угоду. Їх слід викинути з пам’яті і забути назавжди, наче їх і не було. Всі, хто вірно любить Бога, хочуть міцно згуртуватися і служити Йому. Це є любов, подібна до любові Христа, яка об’єднує і підтримує вірних. Ніщо інше не могло б їх тримати разом і така любов не можлива без вірності Богу. – 2 Коринтян 5:14.
Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 446 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: