Ной, Даниїл і Йов - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Ной, Даниїл і Йов

Ной, Даниїл і Йов

Потім показує пророцтво Езекиїла, що Єгова спочатку представляє пророкові уявний випадок, щоб показати як Його вирок мав би звучати, якщо б ця уявна ситуація справді виникла б. У тринадцятому вірші пояснюється, що важкий злочин буде каратись шляхом нестачі харчування. У «Християнському світі» це означає не достаток у духовній їжі або не достаток у розумінні правди, в той час Господь не дасть більше правди тим, які взяли на себе, щоб в духовному відношенні кормити «Християнський світ». Це пророцтво сповняється якраз сьогодні Правдиві свідки Єгови заливають «Християнський світ» післанням правди в духовній формі; але вожді і старійшини «Християнського світу» закам’яніли свої серця, і тому прийняти просту правду їм тяжче, ніж їм здається посильним. Вони самі не приймають правду відносно Царства і роблять жорстокі зусилля перешкодити в цьому іншим. З цієї причини в країні настав голод щодо слухання Слова Божого. (Амоса 8:11) Ці мнимі старійшини і вчителі мають вуха, щоб чути, але вони не чують. – Ісаія 6:9.

Господь продовжує далі і говорить: «Коли б Я наслав диких звірів у цю країну, щоб вони її обезлюднили, так що вона зробилась би такою пустинею, що ніхто б не переходив через неї, в наслідок звірів» (14:15), так ніхто б не міг би врятуватися, тільки праведні. Єгова скинув Сатану з неба в часі боротьби, що почалася в 1914 році між Сатаною і Христом, і з цього часу Сатана ходить по землі, як рикаючий лев; він прийшов зі своєю звірячою організацією чи своїми арміями на землю, і ці пустошать її. (Одкриття 12:7-12) Єгова не створив хижих звірів чи звірячу систему, але й не захистив «Християнський світ», коли вони почали свої грабіжницькі походи; це є значіння даного діяння.

Тому каже Господь, що жоден з безбожників не буде врятований, коли він несе над землею меч. Коли настане встановлений час початку битви Армагедон, Єгова випровадить Ісуса Христа і Його могутнє військо і дасть наказ, щоб меч пройшов по землі. «Безбожних піддасть Він під меч». (Єремія 25:31) «Як вигострю блискучого меча мого і рука моя на суд підніметься, то відомщу ворогам моїм і відплачу ненавидникам моїм». (5 Мойсея 32:41) «Прив’яжи лицарю меча твого до поясниці, меча слави твоєї і величчя твого». (Псальма 45:3) Цей меч не є мечем духовним, яким є Боже Слово, але це означає кара через застосування сили.

Господь продовжував пояснювати дане видіння і велів Езекиїлу написати: «Або коли б Я послав на ту землю морову пошесть, і вилив на неї домаду мою аж до проливу крові, вигубивши на ній і людей і худобу», тоді жоден з безбожників не зможе втекти. (14:19) Епідемія, про яку тут згадується, не зможе бути відвернена жодним лікарем. Вона поражає всі людські класи, потай нападає на жертву і приносить певну смерть. Коли Господь почне наводити рахунки з безбожниками. Він також проведе свою справу відповідно.

Про тих, які хотіли б втекти, Він пояснює: «Як би Ной, Даниїл і Йов там були, так певно, як Я живу, говорить Господь Єгова, - не врятувала б ні синів, ні дочок, лише спасли б власні душі своєю справедливістю». (14:20) Чотирнадцятий і вісімнадцятий вірш показують подібне. Господь згадує тут трьох вірних пророків: Ноя, Даниїла і Йова. Ці три справедливі, віддані Богові мужі міцно тримаються своєї прямої дороги перед Богом, тому вони представляють сьогоднішні вірний останок, а саме клас слуг, який перебуває у світі, але не є частиною світу. Цей Богові відданий, вірний клас слуг перебуває в країнах «Християнського світу». Ной пережив всесвітній потоп, який затопив перший світ; Даниїл пережив спустошення Єрусалиму і жив понад сімдесят років обезлюддя; Йов пережив жорсткий натиск Сатани проти нього; потім його Господь у вищій степені поблагословив. – Йов 42:10.

Ці три мужі представляють клас людей, котрий складається з чоловіків і жінок, які тепер, в кінці світу, коли буде знищений «Християнський світ», перебувають на землі. Ці вірні будуть міцно держатись своєї прямої дороги перед Богом, а той час вони залишаються Йому наполегливо і стійко відданими. І вони справедливо вважаються вірні в Христі і йдуть по Його слідах. Це дальший доказ того, що ця вірна товпа пройде непошкоджено через велике горе або через битву Армагедон.

Це не означає, що тільки Божі помазаники пройдуть через велике горе Армагедону, бо інші свідчення Св. Письма показують, що м'ясо буде врятоване. Це означає, що ці, що числяться до помазаного і вірного останку шляхом оповіщення правди і пімсти Єгови, як і шляхом оспівування Його хвали «Християнський світ» не переконають і нікого від загибелі не врятують, вони не зможуть навіть своїх власних синів і дочок переконати і врятувати. Сімейні зв’язки не стануть для них захистом в часі горя. Тільки вірним, які фактично Господу віддані і є вірними обіцяно безпечне і повне схоронення. Господь не являється пристрасним суддею. Тільки такі люди, які шукають смирності і справедливості можуть в день гніву Господнього скритись або бути схороненими; це можуть бути вони дітьми і прибічниками помазаних лиш би дотримувалися Божих настанов. (Софонія 2:1-3) Самосправедливість нікого не врятує; але справедливість, яка стоїть по стороні Єгови приведе до спасіння. Отже ніщо з того, що могли б зробити справедливі Божі свідки, помазаний останок не може просити Бога пощади «Християнський світ», його вождів, невірних старійшин чи визначних їх стада; і висновок витікає із згаданого Богом даного видіння.

Повертаючись знов до вище згаданого видіння в зв’язку з чумою, ради того варто потрудитись, щоб зрозуміти деякі події, що тепер фактично розгортаються. Післання правди із Божого Слова, вилите над непослушним і впертим «Християнським світом», через яке йому оповіщено вирок, було для нього пошестю. «І пішов перший, вилив свою чашу на землю і обкинуло людей злим і лютим гнояком, тих, що мали п’ятно звіра і поклонялись образові його». (Одкриття 16:2) (див «Світло». Том 2, Стор. 19; Одкриття 6:8) Не може бути сумніву про те, що Господь фактично побив «Християнський світ» і його союзників, як то визначних мужів їх стада пошестю страху, і цей страх гонить ї до прийняття мір, які їм самим принесуть знищення.

Дане видіння доказує, що Бог, який не хотів охороняти несправедливих Ізраїльтян, ще набагато менше шануватиме «Організоване Християнство», ефективне знаряддя лицемірства; яким Сатана користується. «Бо так говорить Господь, Єгова: Скільки більше, коли Я пошлю на Єрусалим свої чотири злі суди: меч, голод, злих звірів і морову язву, щоб викоренити в ньому людей і скотину». (14:21) Єгова покарав Єрусалим древніх часів тяжко, наглядним способом, і ось сповіщає Він, скільки більше Він зробить в цей спосіб через представлений Єрусалимом «Християнському світу». Господь бажає, щоб було ясно зрозумілим, що Він не пощадить а Армагедоні жодної частини Сатанської організації. Слова Господа спрямовані Езекиїлу, показують, що крім Його помазаного класу слуг, ще інші пройдуть через час горя – Армагедон. Схоронений або збережений клас буде останком відомих тепер, як народи «Християнського світу». «Так усе таки залишиться там останок, сини і дочки, живими, що їх потім виведуть звідти; ці прийдуть до вас, а ви побачите поступки їх і вчинки їх, і утішитесь тою недолею, що Я навів на Єрусалим і усім тим, що Я послав на нього. Так вони втішать вас, коли побачите їх поступки і вчинки, що все, що Я вчинив, не за дармо вчинив, говорить Господь, Єгова». (14:22,23) Це відноситься не до останку тих, які є претендентами на Боже Царство.

Є тепер в «Християнському світі» такі, які слухають післання правди, беруть його до серця, звертаються до Господа і шукають справедливості. Заповіді поміщені в Одкритті 22:17 дотримуються тільки деякі: «Дух і невіста говорять: «Прийди!», і вони це чують, приходять і стають на стороні Господа. Ті, що шукають в цей спосіб смирності і справедливості є тими, які можуть бути збереженими, і після того, як вони пройдуть через горе і переживуть це, вони будуть останком людей, який знаходиться в світі, але не є жодною частиною сатанської організації. В той час, коли Бог збереже це справедливе ядро землі, повідомить Він, що безбожність ненавидить, а справедливість любить, і Він доказує, що Він може мати на землі людей, які свою праведність по відношенню до нього зможуть зберегти. «Бо справедливий є Єгова і правду любить Він. Його лице дивиться на праведного». (Псальма 11:7) Єгова знищить тільки тоді, коли на це є справедлива причина. Ці правди служать класові слуг для заохочення в цей час і Він бачить як Господь дозволив йому взяти участь в оправданні Його великого імені.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 545 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: