Організоване Християнство в облозі - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Організоване Християнство в облозі

Організоване Християнство в облозі

(Езекиїла, глава 4)

Єгова вказав Езекиїлу, що йому робити. В 4 главі вказав Бог пророка Езекиїла і вжив його як чоловічий символ, щоб зобразити мнимий нарід Божий, спочатку буквальний Ізраїльський нарід, а потім так зване «Християнство». «Ти ж, сину чоловічий, возьми собі цеглину, положи перед себе, й зачеркни на їй місто Єрусалим. І спорудь обляг проти його, й збудуй облягову башту проти його; насип вал кругом його; порозставляй облягове військо проти його, й пороби навкруги тарани проти його». (4:1,2). Езекиїлу тут вказано зробити облогу Єрусалиму і в той час, як він це робив, наслідував він таку облогу. Така картина відносно жителів міста є в теперішньому часі для нас символом і затвердженням. Це було пророцтво проти «Християнського світу». Єрусалим був споконвічно столицею «обох домів Ізраїля» і Єгова велів покарати обидва доми за їх несправедливість біля того міста. Єгова говорив до Езекиїла: «І возьми собі залізну дошку та й постав її, наче стіну між тобою й містом, і оберни проти його лице твоє, щоб він був наче в облозі, й ти (ніби) облягай його. Се буде знаком домові Ізрайлевому». – 4:3.

Пророку Езекиїлу було приказано 390 днів лежати на лівій стороні і так образно показати несправедливість дому Ізраїлевого; і після закінчення того періоду часу мусів він 40 днів лежати на правій стороні, щоб образно показати Юдею винною в несправедливості: «Ти ж лягай на лівий бік та й візьми на його беззаконство Ізрайлеве (або: вину). Скільки днів лежатимеш, стільки нестимеш (кару за) провини їх: Я ж визначив тобі роки їх беззаконство лічбою днів – триста й дев’ять десять днів будеш нести провини дому Ізрайлевого. А як скінчиш їх, тоді лягай удруге на правий бік, і неси провину дому Юдиного сорок день; - день за рік, день за рік, кажу визначив Я тобі». (4:4-6). Це не означає, що Єрусалим, який знаходився у фактичній облозі, був в облозі так же довго. (2 Цар. 25:1-8). Проте ця картина зображає Боже терпіння до обох домів Ізраїля. Кількість днів, які Езекиїл пролежав на лівій, а потім на правій стороні зображає кількість буквальних років, в котрих Бог проявляє милість до обох домів Ізраїля і мав терпіння до їх злодіянь. Обидва періоди часу як 390 років так і 40 років, мусять закінчитись в той же час, а саме в 606 році до Христа, коли прекратиться Боже терпіння і місто Єрусалим буде знищене, з якого-то часу почалися «часи поган».

Вище наведені триста дев’яносто років відносяться до десять розділів Ізраїля, а сорок років до дому Юдиного і Бенямина. В 999 році до Христа піднімали бунт десять родів проти Юдеї. Це було 393 року перед знищенням Єрусалиму. Бог через свого пророка пророкував що Він десять років буде відривати від Ровоама сина Соломона і давати їх Іервоаму, і що Він цьому, якщо він залишиться вірним Єгові, через десять родів збудує міцний дім. (1 Цар. 11:29-40) Іеровоам не залишився вірним Богові, але проводив в протилежності низьке і фальшиве Богу поклоніння, в той час як виставив два золотих бичка, одне Бетелі, а інше в Дані, і залишив народ,, щоб там молитися, замість того, щоб йти до Єрусалиму. (1 Цар. 12:26-33) Бог післав свого пророка попередити Іеровоама, але Іеровоам відмовився звернути увагу на попередження. Щоб не провадити фальшиве поклоніння Богу і продовжував далі свою злочинницьку дію. Несправедливість десяти родів отже почалася рахувати з того часу, тобто з 996 року до Христа, але не три роки після заколоту тобто 999 року до Христа. Отже рахуючи з того моменту закінчились 390 років в 606 році до Христа. Несправедливість Ізраїля починається з релігійним бунтом і введенням фальшивого поклонення богу.

То що Ізраїльтяни в загальному представляли «Християнський світ», знаходить вищевказане слідуюче попертя: т. зв. «Християнський світ» був організований невдовзі після смерті апостолів; римо-католики, діючи своєю духовністю і величчю своїх осередків, взяли все поле,це значить весь світ під свою контролю, дивлячись з релігійної точки зору, і претендували на нерухоме майно, а саме до 1531року після Христа, коли правителі Англії і Німеччини відпали від папи, і заключили Амалькальдський союз по захисту протестантської релігії. Ця дата – це встановлений історичний факт. (Див. Вартову Башту від 1920 р., стор. 174) Єгова потім з 1531 року почав доказувати свою терпимість проти несправедливості «Організованого Християнства». Боже терпіння почало числитись від того часу впровадження цієї розбещеності; і 390 років приводять нас пізніше, до року 1921.

Тепер відносно дому Юдиного. Єгова почав рахувати несправедливість цього дому, яку Він мусів перетерпіти, з 646 року до Христа і 30 років до правління Йосії. Це доказано слідуючим: 10 родів попали в 740 році до Христа в полон до Ассирії. Юдея мала би з цього взяти урок і повинна стати вірною Богові. Але вона відвернулася в протилежний бік від чистого поклоніння Єгові. Коли Бог велів попередити царя Іеровоама за його фальшиву службу, яку він проводив, тоді Він пророкував через свого пророка прибуття Йосії, царя юдеї. (1 Цар. 13:1,2) Маннасія і Амон, котрі будучи царями, йшли попереду Йосії і поганили храм Єгови, а також завели в юдеї поклоніння Сатані-дияволу. Після того як Йосія став на престіл, робив він то, що справедливо було в очах Господа. (2 Цар. 23:26,27) В тридцятому році царювання царя Йосія, побудив Бог Єремію і велів йому пророкувати про Юдею; Юдея відмовилась слухати слова промовлені пророком. «Слово Єремії Хелкієнкові з тих священників, що жили в Анатоті в займищі Беняминовому. А надходило до нього слово Єгови за часів Йосії Амоненка, царя Юдейського, тридцятого року царювання його». (Єремія 1:1,2) Потім почав Єгова з того року, то єсть 646 до Христа рахувати 40 років несправедливості Юдеї і цей період закінчився в 606 році до Христа Єремія почав пророкувати 40 років до падіння Єрусалиму, і його перше пророцтво було пересторогою Єрусалиму, що йому загрожує знищення, але цьому попередженню народ не хотів приділяти уваги. Це відповідає точно сорока дням (символічно 40 років), коли лежав Езекиїл на правій стороні, щоб нести несправедливість дому Юдиного. – Єремія 1:14 – 17.

Ця образна облога Єрусалиму мусить знайти своє приміщення над «Організованим Християнством» або «Християнським світом» представленим через Єрусалим. Як до того є викладено, почав Бог у 1531 році по Христу привертати особливу увагу на їх несправедливість і при цьому показав своє терпіння до розбещеності римського відгалуження «Організованого Християнства». Кожний день визначається фактом, що тоді були виставлені дві головних колони протестантського крила «Організованого Християнства». Сюди належать Німеччина, Британія і Сполучені Держави зі своїми колоніями; це ведучі країни протестантизму або «Організованого Християнства» протестантів. Бог велів особливо в обох країнах сповіщати правду про своє Царство і тільки відносно мала частина праці свідчення правди було зроблено в сучасній Італії, Іспанії і інших католицьких країнах. Початок цього відкритого свідчення в цих протестантських країнах, а особливо на початку Божого терпіння мусів відзначитись протестантизмом. Треба тепер зауважити, що це відкрите свідчення почалося в 1881 році, що особливо було виражено через опублікування і широке розповсюдження книжечки «Пожива для думаючих християн». В цій книжечці було викладене вчення про другий прихід Христа, про Його Царство і інші основи правди, що були довго затемнені через невірність «Організованого Християнства». Ця справа почалася в 1881 році, це було якраз триста п’ятдесят років після того як Бог почав проявляти своє терпіння католицькій частині «Організованого Християнства» і сорок років дочисленних відповідають триста дев’яносто дням, де Езекиїл під час його образно створюваної облоги, лежав на своїй лівій стороні. Після закінчення триста дев’яносто днів образно створюваної облоги ліг Езекиїл на період сорок днів на свою праву сторону, що символізує цим самим, як св. Письмо пояснює сорок років. Це представляло, що Бог проявив терпіння до справедливості протестантизму на протязі сорок років після початку того періоду; і що той час почався, як показано повище, в 1881 році. Отже цих сорок років приводять нас до 1921 року, в якому-то часі сорокарічний період терпіння Єгови над протестантизмом повинен припинитись.

Треба звернути увагу, що цей відповідний період католицизму триста дев’яносто років, як і початий сорокарічний період протестантизму закінчується і той самий час. Це показує, що застосування образу є правильне і то все відноситься до «Організованого Християнства». В 1921 році склалося то, що «Вартова Башта» з Божої ласки змогла пояснити, що собою представляє «звір», «образ звіра» і «гидотна спустіння», і опублікувала правду про це. (Одкриття 13 гол), (Див. «Вартова Башта» від 1921 року, стор. 131). В цьому самому 1921 році народи «Християнського світу» через своїх по порядку назначених представників у Вашингтоні провели Міжнародну конференцію по роззброєнню. Офіційною метою цієї конференції було створення тривалого миру на землі. Цей рух був ефективно підтриманий духовенством «Організованого Християнства». Божий народ, особливо клас слуг, пред’явили на розгляд цій Міжнародній конференції по роззброєнню, через Міжнародне Товариство Дослідників Біблії, належну резолюцію, яка серед інших рече пояснювала, що кожна нація не може бути по праву християнською, якщо відмовляється слухати вчення Ісуса Христа і апостолів; що уряди «Християнського світу» складаються з провідників торгівлі і політики і підтримуються духовенством католицької, а також протестантської церковної системами, і що це духовенство на перекір Слову Божому злучилось з цими державними лідерами і стало складовою частиною світової організації; далі, що Боже Царство прийшло і що Божим одиноким способом створюється на землі вічний мир.

Резолюція, яка була подана тій Міжнародній конференції як меморандум, закликала ці народи переглянути Божі засоби порятунку і взяти їх до уваги, і доказати потім, що Божий гнів покарає їх уряди і систему «Християнського світу», у випадку, якщо запропоновані св.. Письмом Божі заходи порятунку будуть знехтувані ними. (Див. журнал «Золотий Вік» від 7 грудня 1921 року сторінка 138). В часі повідомлення цієї резолюції не було відомо, що ця справа була образно представлена пророцтвом Езекиїла або яким-небудь іншим пророцтвом. В світлі «сучасної правди» мусимо з цього зробити висновок, що ангел Господень керував Божим наміром і внушив йому опублікувати це повідомлення «Організованому Християнству».

В кінці 1921 року минули триста дев’яносто і сорок років Божого терпіння над обома домами «Організованого Християнства». Рік 1922 очевидно був справжнім Божим часом почати оповіщати свій вирок народам «Християнського світу» через свій вибраний і помазаний народ. В цьому ж самому році, а саме в 1922, вийшов від Божого храму приказ до Його ангелів почати виливати Божий гнів на землю; і Божий народ, який зібрався на конференції в Седан-Пойнт, взяв в тій справі участь. (Див. Одкриття, глава 16; «Світло», том 2. сторінка 19). Коли щонайменше два із святих пророків божих пророкували проти «Організованого Християнства» і ті наступаючі дії відповідають цим пророцтвам, тоді мусять ці події неминуче бути сповненням цих пророцтв; і це повинно бути радісним заохоченням для кожного, хто любить Бога.

Щоб показати образним зображенням, що Єрусалим дійсно мав би бути оточеним і знищеним, приказав Бог пророкові Езекиїлу взяти цеглину і залізну плиту і застосувати їх для його образної облоги Єрусалиму. Йому приказано намалювати кожне місто на цеглині, а плита повинна зображати дашок полотняного намету або щити, за якими мав би проходити ворог. Езекиїл лежав під час своєї образної облоги на своїм боці і Господь наклав йому мотузки, щоб він не міг повернутися. Далі Езекиїлу було приказано під час тих днів жити обмеженою їжею з хліба і води і в незручному положенні їсти і пити. (4:9-15). Це представляло сповнення слідуючих Божих слів висказаних до пророка: «Сину чоловічий, ось Я поламлю в Єрусалимі підпору хлібову, і їстимуть вони свій хліб під вагу і в смутку, та й будуть пити воду під міру в гризоті; Бо буде в них недостача хліба й води і з переляком вони будуть глядіти один на одного і нидіти за беззаконство свої». (4:16,17). Це ж бо умови наступили фактично під час облоги буквального Єрусалиму.

Це представляє як видно, що неминуче таким же способом Божий народ деякий час має бути зв’язаним як в духовному так і в матеріальному відношенні, ощадно має одержувати поживу і пиття, щоб переносити несправедливі дії «Організованого Християнства», і таким чином проведене виконання Божого вироку зазначу є, що після такої духовної і матеріальної їжі і пиття робляться голодними і мусять терпіти і помирати. Божий народ був в 1918 і 1919 роках обмеженим і зв’язаним, переносив несправедливість «Організованого Християнства», став ненавидним «всіма народами» і багато Божого народу було ув’язнено і змушені були перебувати на мізерних раціонах їжі, а під час конвенції Божий нарід мусів кормитися мізерною духовною поживою, бо «Християнський світ» паралізував справу і зв'язок Божого народу між собою. Цей багатий на перевірку досвід проте розбудив Божий народ до стримання дійсного стану речей і мобілізував його повністю проти «Організованої релігії» і інших частин організації Сатани. Особливо з 1922 року Божий народ з представленими йому Господом засобами атакував «Організоване Християнство» і цим самим активно і енергійно продовжував цю справу.

Жорстоке поступування «Організованого Християнства» по відношенню до Божого народу під час світової війни, як Ісус пророкував, стало їм свідченням. (Марка 13:9) Езекиїл дав образне представлення облоги Єрусалиму і короткий час після цього відбувалася фактична облога. До 1922 року організація Єгови зібрала обладнання для облоги перед мурами «Єрусалиму» або лицемірного «Організованого Християнства» і проводила підготовку для облоги. Багато ганьбило «Християнський світ» в очах Господа. Під цим прикриттям сюди було включено переслідування Божого народу під час світової війни; в 1919 році великим Гандлем приведено в дію між церковний світовий рух, в чому духовний світ грав тільки другу скрипку; далі «Організоване Християнство» схвалили Лігу Народів яка в очах Господа є гидотою; крім цього в 1921 році відбулася програма Міжнародної конференції по роззброєнню і інші речі. В березні 1922 року значно розширено фабрику і збільшено випуск духовної зброї у вигляді багатьох книжок, що вміщають в собі правду, щоб Божий народ міг приготовитись до наступу проти ворога. Після того йшло багато публічних доповідей на тему «Мільйони тепер живучих людей ніколи не помруть», далі впровадження радіо, яке Господь створив, щоб через нього проповідувалась людям правда. Цей польовий похід є вже багато років в ходу і стає кожного року інтенсивнішим і заохочуючим.

Під час образної облоги Єрусалиму лежав Езекиїл зв’язаний в мотузках, які Бог йому наклав. Поза образно Бог теж наклав на свій народ мотузки, це є ті покладені на Його вірних зобов’язання бути Його свідками і складати доручене їм свідчення Ісуса Христа; і ці пов’язі помішали Божому народові в його справі звертатися до правих чи до лівих. Божий «вірний слуга» звернув тепер своє обличчя переконано проти сатанської організації і обнажає їх Божим Словом, яке Господь поклав в уста і вручив в руки своїх вірних. Вони ведуть тепер правильну боротьбу і не кормляться вже більше скромними раціонами поживи ні в духовному ні в іншому відношенні, як про це є написано: «Отже тому говорить Господь Єгова: Слуги мої їстимуть, ви ж будете голодувати, слуги мої будуть пити, а вас буде мучити спрага, раби мої будуть веселі, а вас побиватиме сором». (Ісаія 65:13). В той час коли весь «Християнський світ» терпить нестачу, Єгова достатньо потурбувався для свого народу в духовному і часовому відношенні. В той час, як пишеться цей коментар, одна відома газета за 10 лютого 1931 року виражає почуття «Організованого Християнського світу» слідуюче:

«Наш світ показує дивне і затуманене видовище. В містах багато мільйонів людей не мають що достатньо їсти, на селі мільйони фермерів, що знаходяться під банкротством, дуже дешеву пшеницю і кукурудзу згодовують свинями, бо вони не можуть знайти з цього виходу. У всьому світі є сотні мільйонів людей, які мусять ходити майже голими, в той час плантатори бавовни голодують, бо вони не можуть збути своєї бавовни. Є пребагато хліба, цукру, кави, бавовни, срібла, міді, нафти і всіх інших речей. Але при цьому страждає 1 500 000 000 – три чверті населення земної кулі – половина з них голих, а половина голодних згідно простих життєвих потреб, не позволяючи собі цього. Яке плачевне обвинувачення проти нашої системи!... Вихід із трудного становища міг би тільки бути знайдений в новому порядку речей, заснованому на світовому мирі. Найголовніші нації на землі мусять приєднатися до плану по ліквідації війни, а потім свою увагу звернути на національні і інтернаціональні заходи для покращення життєвих умов людей у всіх країнах».

Жителі Єрусалиму, особливо духовенство насміхалося над Езекиїлом і висказувалось, що сила людини принесе мир і добробут. Точно так відбувається воно і сьогодні. Помимо повторного оповіщення правди, розповсюдження понад дев’яносто мільйонів книжок на багатьох мовах серед «Християнського світу», а також проголошення вістки Царства Божого шляхом резолюцій, через радіо і шляхом інших засобів, «Християнський світ» залишився цілком сліпим проти причини утиску і засобу до виходу з трудного становища. Ця сліпота буде продовжуватися аж поки над «Організованим Християнством» або «Християнським світом» точно це пройде, що пройшло над Єрусалимом, тільки цей раз в далеко ширшому масштабі. Тепер велить Господь оповістити «Організованому Християнському світу» свій вирок. Ісус Христос, виконавчий Чиновник Єгови, із проведенням вироку в дію, в храмі очолює боротьбу за прославлення і оправдання імені Єгови, і коли боротьба пройде, люди будуть знати, що Єгова є Бог. Його ім’я повинно стати оправданим!

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 577 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: