Похід виховання - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Похід виховання

Похід виховання

(Езекиїла, глава 9)

Єгова виконує своє розпорядження через свого уповноваженого Чиновника Ісуса Христа. Тому пророцтво, що тут розглядається, стосується зруйнованого міста Єрусалиму, що представляє знищення сатанської організації, особливо «Християнського світу», певно, що у тій справі командує Господь Ісус Христос під керівництвом Єгови. Ця послідовність підтверджується 110 Псальмою і іншими свідченнями. Єгова пообіцяв Ісусу Христу, що Він мав би кинути ворога Йому під ноги, і що Ісус Христос мусів чекати, поки для того прийде назначений час.

Коли час чекання закінчився, тоді післав Господь Бог Ісуса Христа з Його організації і велів Йому серед всіх Його ворогів панувати. Це звичайно означає, що Христос мусить знищити ворога – сатанську організацію; і це підтверджується слідуючими словами пророцтва: «Господь (Єгова) по правиці в Тебе (Ісуса Христа) сокрушить царів в день свого гніву. Він зробить суд між народами, покривши землю трупами, розбивши голову (сатанську організацію), що над великою країною панує». (Псальма 110:5,6) Інші переклади звучать: «Він покрушить голови». Тут йдеться мова про Юдину «голову», це є Сатану; а також інші «голови» включені. Отже обидва переклади є в гармонії з святим Писанням.

Організація Сатани складається з відділів, і кожний з цих відділів має голову. Це стосується як невидимої так і видимої частини цієї організації. Зруйнування міста вказує на «Християнський світ», а тому приведений текст відносно його проповідників або голів правильне і є в гармонії з іншими місцями св. Писання.

Ісус Христос виступає, щоб виконати цей суд, і полчища ангелів супроводжують Його. «Як же прийде Син чоловічий у славі своїй, і всі святі ангели з ним, тоді сяде він на престолі слави своєї». (Маттея 25:31) «Пророкував же про сих і семий від Адама, Енох, глаголячи:

Ось, іде Господь, із тисячами святих своїх». (Юди 14, 15) Коли у восьмій главі пророцтва Езекиїла описане видіння закінчилось, почув Езекиїл сильний голос: «І кликнув опісля мені в уші грімким голосом: Наближуються каранники міста, кожен із знарядом у руці до вбивання». (9:1) Тут вжита мова показує, що клич у вухах Езекиїла був голосним і застерігаючим наказом, приказуючого і сильною вимогою, що викликало у нього сильне враження. Кожний гримучий наказ до знищення був направлений не до Езекиїла, а до «наглядача міста» (Християнського світу), інші переклади кажуть: «Каральники», «Відвідувачі» чи «Покарані міста». Ця справа спустошення, як показує Святе Письмо буде проведена не через представлений Езекиїлом клас слуг на землі, але через Господа Ісуса Христа і Його діючих святих ангелів під Його керівництвом. Це військо ангелів також воювало проти Сатани і викинуло його з неба. (Одкриття 9:16; 12:7) Без сумніву є в цьому війську вірні переможці, яких Господь після свого приходу до храму, воскресив. – Див. «Світло», том 2, стор. 167, 168.

 Почутий Езекиїлом наказ або клич прийшов від Ісуса Христа виконавчого Чиновника Єгови. Цей клич або наказ дає розпорядження Господній організації підготовити вирішальний наступ на ворожу організацію. Вона покликується прибути не зі своєю зброєю піхвах, але зі своїм знаряддям готовим до наступу і знищення. Зброя для насильницького знищення готовилася Господом Ісусом Христом і невидимими членами підлеглої Йому організації. Видима складова частина Його організації не братиме участі в процесі знищення. Назначене діло земного відділення класу вірних слуг Божих полягає у співі хвалення імені Єгови перед і під час битви, це представлено оказією, коли Ізраїльтяни йшли на війну – 2 Паралипоменон 20:22.

Ті, до яких був направлений приказ, слухали його, і Езекиїл бачив, як вони прийшли. «І се прийшло шестеро від нагірних воріт, що на північ, а в кожного в руці його знаряд до вбивання; між ними ж один, одягнений у льняну одежу, а при боці в його писарський прилад: і прийшли та й постали коло мідяного жертівника». – 9:2.

Ці шість прибувших чоловіків, повністю оснащені для майбутньої різні. Число шість є символом неповноти, в той час, коли число сім зображує повноту. Організація Єгови є – в єдності – повноті, тому вона символізується числом сім. Там були шість чоловік і один у льняній одежі. «Сім чоловік» представляло, очевидно, всю організацію Єгови, як тих людині невидимих, так і тих видимих на землі сотворінь. Шість чоловік представляють тут всю невидиму організацію з Ісусом Христом і воскресшими членами свого тіла, а також до неї входять херувими і серафими і ангели. «Один чоловік» представляє весь клас слуг на землі і це одинока для людського ока видима частина організації. Поділ, що вказує відношення шести до одного, крім того означає, що більша частина і важливіша частина дорученої справи організації повинна бути виконана невидимим відділом Божої організації в той час, коли менша частина роботи повинна виконуватись земним видимим відділом представленим однією людиною.

Шість чоловік мали в своїй руці «знаряддя для знищення», «для розбиття», інші перекладають для «вбивання», зброя «псування» (загибелі), «смертельна зброя» або «знаряддя спустошення».

Пророк Наум говорить у своєму пророцтві про підготовку Божої організації для наступу на ворога: «Розбишака піднімається проти тебе». (Наум 2:1) Це показує, що Ісус Христос має вищий наказ, і що Він є тим, якого чув Езекиїл, що Він сильно кричав. Шість чоловік прийшли дорогою з півночі, звідки фактично повинен проводитись суд і він проводиться. Шість чоловік у видінні представляють, без сумніву «військові полчища, що на небі», під командуванням Господа Ісуса Христа, отже представляють невидиму для людей складову частину Божої організації. Крім цього це переконуюче підтверджується фактами, що вони виходять з півночі, з місця суду і мають повеління відносно «Християнського світу», щоб його знищити, далі, вони оснащені зброєю нищення і мають наказ доручений Господом Ісусом Христом знищити сатанську організацію. – Псальма 110:5; Наум 2:1; Одкриття 19:14-16.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 449 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: