Повернення до попереднього стану - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Повернення до попереднього стану


Повернення до попереднього стану

Самарія, Содома і Єрусалим були в’язнями організації Сатани, і всі вони загинули, як такі полонені. Бог знищить сатанську організацію, а людей, які складали ці народи, з деякими винятками наверне з полону. «Я відверну їх полон (в смислі військовий полон; згідно жидівського тексту), полон Содоми і її дочок, і полон Самарії і її дочок, і полон твоїх полонених (військових полонених)». (16:53) Покаранням за порушення закону Божого є смерть; і тому не можна сказати, що смерть тримає кого-небудь у військовому полоні. (Римлян 6:23) Ні Жиди, ні хто-будь інший через смерть не стане військовими полоненими Бога. Але «весь світ лежить у лихому (Сатані)». (1 Йоана 5:19) Весь людський рід, отже, потрапив у полон Сатани і його організації, і лише ті, які повністю віддалися Господу Єгові, змогли втекти, і щоб надалі залишатися в милості Єгови. «Єгова відвернув полон (військовий полон; те ж саме жидівське слово, що і в пророцтві Езекиїла) Йова, якого Сатана особливо мучив. (Йов 42:10) Ці місця з св. Письма показують, що цей полон означає не смерть, а ув’язнення Сатаною і його організацією. Господь сказав через свого пророка: «Це станеться в кінці дня, тоді Я відверну полон Елама (військовий полон)». (Єремія 49:39) Релігійні системи, які неправильно назвалися християнськими, подібно до «легковажних обмежених жінок…, які сповнені гріхів і якими володіють пристрасті всякого виду», перебувають у полоні у Сатани і його організації. (2 Тимотея 3:6; переклад Альбрехта) Вони «ув’язнені ним (Сатаною, дияволом) за його волею». – Тимотея 2:26.

Десять родів самарійських пішли в полон до Ассирії; але це був лише видимий доказ того, що оскільки вони залишили організацію Господа, то потрапили в полон Сатани в духовному смислі, а потім стали фактичними полоненими Ассирії. Слова Господа через пророка Езекиїла: «Я відверну ваш полон» не можуть відноситися до послідувавшого за скиненням царя Тиру повернення Ізраїльтян з Вавилону, тому що Содому на той час не було повернуто з полону. Згідно св. Письма повернення всіх народів має відбутися одночасно. Тепер же Содомії є мертвими військовополоненими Сатани. Всі ці полонені повинні «в кінці днів» повернутися з полону. (Єремія 49:39) Це може відбутися лише тоді, як сатанська організація буде знищена, а Сатана – мертвий. (див. дальші пояснення в кн.. «Світло» Том 2, стор. 189) Повернення полонених відкриє їм очі до правди: «Щоб ти несла сором твій і стидалась усього того, що коїла, і потішила їх». (16:54) Ізраїль потім нестиме сором, але не перед Содомою, порівнюючи себе взаємно, - тому що це було б тепер неправильно, і Бог не дозволив би цього. (2 Коринтян 10:12) Вони нестимуть ганьбу перед Господом, великим Суддею, а саме завдяки світлу, яке вірно оцінює глибину всіх гріхів і беззаконностей, і карає їх. «Усе ж обвинувачене від світла виявляється; все бо виявлене єсть світло». (Єфесян 5:13) «В день (світла), коли судитиме Бог тайни людські … через Ісуса Христа». (Римлян 2:16) «Господь … котрий висвітить сховане в темряві і виявить думки сердець». (1 Коринтян 4:5) Ізраїльтяни будуть соромитися перед Господом через свою беззаконність і подібно нестимуть свій сором також ті, які належали до «Християнства». Сором Ізраїля і «Християнських народів» буде більшим ніж Содоми і Самарії.

Таке Слово Боже через пророка не обов’язково означає, що Жиди будуть повернуті до Палестини: «І сестри твої, Содома з дочками своїми, вернуться до свого першого стану, й Самарія й дочки її вернуться до свого першого стану, а вкінці й ти та й дочки твої вернетесь до свого першого стану (становища)» (16:55) Сатана привів їх до погибелі і завів їх у полон; і їхнє повернення з полону означає, що вони повернуться до стану свідомого існування, звільнившись від сатанської організації, яка потім буде знищена. Було б все одно, чи вони повернуться в Палестину чи в США. Жиди діяли гірше, ніж жителі Содоми, а «Християнські народі» поводились ще гірше, ніж Жиди; однак люди католицької і протестантської віри з усіма іновірцями будуть підняті з могил, після чого всім буде дано пізнання правди, щоб вони могли керуватись нею. Це все відбудеться на основі факту, що Ісус Христос притерпів смерть з милості Божої за кожного і тому, що Бог хоче, щоб усі пізнали правду. – Жидів 2:9; 1 Тимотея 2:36.

Св. Письмо підтверджує висновок, що вони повинні повернутися з полону для того, щоб їх судити. (Йоана 5:29; 2 Тимотея 4:1) На тому суді Жидам буде важче, ніж Содоміям, а людям «Християнського світу» буде ще тяжче, ніж Жидам і Содоміям. Це доказують такі слова «Ісуса: «Тільки ж глаголю вам: од радніше буде Тирові та Сидонові суднього дня. І ти, Капернаумс, що піднявсь аж під небо, провалишся в саме пекло, бо коли б чудеса, що сталися в тобі, сталися в Содомі, зостався б він аж досі. Тим то глаголю вам: що од радніше буде землі Содомській суднього дня, ніж тобі». (Маттея 11:22-24) Люди «Християнського світу», які померли як полонені сатанської організації, відродившись після пробудження від смерті, побачать, що сатанська організація зникла, і тоді більше не буде нагоди для духовної розпусти. (16:58,59) Коли вони побачать повне світло правди, то будуть соромитися за винятком тих, які добровільно діяли беззаконно і котрі оживуть до кінця тисячолітнього царювання Христа. (див «Світло» Том 2, стор. 207).

Язичники, через них Содомії, повинні повернутися, щоб дізнатись, що ім’я Бога оправдане. Всі повинні мати нагоду пізнати Божий закон і слідувати йому. Тоді всі повинні будуть зрозуміти, що вони не заслуговують на вічне життя, а що Бог через свою велику любов і задля свого імені створив для них засіб для вічного життя. «Тому скажи дому Ізраїлевому: так говорить Господь, Єгова: не задля вас роблю Я це, доме Ізраїлів, а задля мого святого імені, яке ви збезчестили серед народів, до яких ви прийшли». – Езекиїл 36:22; Йоана 3:16.

«Християнство» є найбільш лицемірним з усіх організацій. Так бо говорить Господь, Єгова: вчиню з тобою так, як ти чинила, зневаживши присягу й зірвавши вмову зі мною». (16:59) Воно називалося іменем Божим, вдавало, що стоїть в угоді з Ним і слідує Ісусу Христу. Воно наказувало своїм духовним особам здійснювати їх обов’язки під час урочистих коронацій всіх володарів, а правителі під час вступу на «керуючу посаду» повинні були з піднятою рукою складати клятву вірності на Біблії; воно називає своїх духовників «слугами Божими»; воно заявляє, що «вищі власті» …, призначені Богом, якими є ці володарі, повинні контролювати і управляти народами «Християнського світу»; і їх духовники та визначні із їх стада наголошують про той факт, що ці володарі управляли згідно Божого права. Зважаючи на всі ці виставлені на показ погляди, «Християнство» зневажало свою клятву, відреклося від Бога і Його Слова та від крові Христа, якою було куплено життя для людства, і пішло по шляху під керівництвом Сатани, отже зганьбило ім’я Єгови більше, ніж це могли б зробити будь-які інші народи. Внаслідок цього «Християнство» є найбільш лицемірним і заслуговує на найбільшу кару серед усіх народів, які тільки коли-небудь жили під сонцем; і тому воно згідно проголошеного вироку Божого одержить найтяжчу кару серед всіх народів і націй.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 428 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: