Приповідка сповнилася - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Приповідка сповнилася

Приповідка сповнилася

Її перше сповнення знайшло своє відображення в теперішній час. Так само як кедри Ливану представляли царський рід Єрусалиму, так вони представляли царську лінію, яка панувала над «Християнськими народами» з початку їх відкинення до 1914 року. Під час цього часового проміжку церковно-державні системи процвітали, і духовенство відкрито вчило, начебто володарювання здійснюється згідно Божого права. Народи землі поступово ставали торговими націями, тобто вони здійснювали внутрішню і зовнішню торгівлю, і торгівельні угрупування можновладців ставало все могутнішим. «Християнський світ» - як і Вавилон – став торгівельним місцем. Якби духовенство «Християнських народів» залишилося вірним слову і пораді Бога, якби воно просвіщало народ щодо Його Слова і Царства, і якщо б воно, коли прийшов Цар, привітало Царство і змусило володарів і народ чинити добро, тоді духовенство мало б Божу милість. Однак воно пішло зовсім протилежним шляхом. Замість рішуче виступати за Господа і Його Царство, духовенство відкрито зв’язалося з торгівельною і військовою владою світу.

Всі правдиві християни вступили в угоду з Богом, щоб підкорятися Його волі. «Християнський світ» було засновано згідно угоди Божої задля Його Царства, яка була заключена з тими, хто увійшов в угоду з Богом, щоб чинити Божу волю аж до смерті. Без сумніву, багато, якщо не всі духовники «Християнського світу» заявили про свою готовність чинити волю Божу вступаючи у свій духовний сан (посаду). Послуговуючись іменем Христа і стверджуючи, що вони є представниками Бога на землі і Його слугами, вони взяли на себе обов’язок перебувати в угоді з Богом. З плином часу так званий «Організований Християнський світ» або «Християнські народи» стали здобиччю торгівців усього світу. Релігійні проводарі або духовенство об’єдналися між собою, а також з великим підприємництвом і правителями світу в тому, щоб реформувати народи «Християнства», привести їх в церкву і зробити світ християнським. Таким чином вони були взяті в полон частиною сатанської організації, представленої Вавилоном. Чи дійшло для досягнення цих цілей до фактичної або мовчазної угоди, тут не має великого значення; однак спосіб їх дій дає змогу зрозуміти, що така угода мала місце. Щонайменше існує мовчазна угода. При її виконанні духовенство привело в церкви важливих людей фінансового світу і людей, що мають політичний вплив, і зробило їх визначними аз їх стада. Бізнесмени, політики і духовенство при цьому діяли рука об руку в організації яку назвали «Християнською церквою», і духовенство стверджувало, що вони всі разом навертатимуть світ до Христа. Як католики, так і протестанти, діяли однаково, при чому між всіма гілками так званої «церкви» існувала мовчазна угода щодо цілі роботи. Таким був стан речей у 1914 році, в кінці світу в перед приходом Господа Ісуса Христа як правомочного Царя землі.

Тоді вислав Бог свого улюбленого Сина, свого «Царя по порядку Мелхиседека», щоб Він правив світом. Це означає, що Він тоді повинен був начати царювати серед своїх ворогів, а саме Сатани і його організації. Безпосередньо за цим послідувала війна на небі і Сатану було скинуто з неба на землю. (Одкриття 12:7-12) Єгипет представляє організацію Сатани, особливо з точки зору мілітаризму. Коли у 1914 році між «Християнськими народами» вибухнула війна, весь «Християнський світ» повернувся до представленого Єгиптом мілітаризму (або до війни). Замість того, щоб підкорятися Христу, Князю миру і спокою, і наказати народам чинити те саме, і замість зробити все, щоб привернути людей до Бога і Його Царства, духовенство і визначні з їх отар повернули всі гілки «Християнського світу» - торгівлю, політику і релігію – до війни. Вони звернули всю свою енергію на «Єгипет».

Найбільш пристрасними підбурювачами війни були духовники. Вони змушували народ до участі у війні, використовували (в різних країнах) свої будівлі для набору солдатів, а також підтримували гасло: Війна зробить світ впевненішим для демократії. Іншими словами, вони заявляли, що війна буде порятунком для народу, а не навернення світу до Христа, як вони твердили раніше і що начебто були готові зробити. Так як Седекія звернувся до Єгипту, щоб отримати там коней і людей для ведення війни, так і проводарі «Християнства» всю свою силу повернули на користь війни. Цим самим «Християнство», а особливо так звана «Християнська церква» поламали свою угоду з Богом і своє слово покращити світ і привести його до Христа, а замість цього вона вибрала світову війну.

У світовій війні царські сім’ї «Християнського світу» втратили свої корони, і після цього прийшов новий лад. Один з володарів світу, який вважав себе християнином, заявив: «Ми стоїмо на початку нового світу». «Християнські народи» тоді не були знищені, однак судячи із зовнішнього вигляду, вони змінилися. Було зроблено спромогу до відродження права на самовизначення націй і народів, як поляки, литовці, чехи та інші. Духовенство всюди проповідувало людям це вчення про право на самовизначення, так наче йшлося про великий релігійний рух. Воно змушувало народи «Християнського світу» приєднатися до договору, який творив би мир на землі. Одночасно правдиві свідки Бога вірно продовжували проповідувати людям, що війна і її супутні явища доказують другий прихід Христа і кінець світу, і що тому люди повинні бути відданими Христу, а не війні. З цієї причини свідків Божих переслідували і ув’язнювали, і це переслідування велося духовниками «Християнського світу».

Коли з «Єгипту» (військового крила світу) повстав договір Ліги Народів, тоді духовники з великим завзяттям і гордістю вказували на Лігу Народів як на установу, через яку Господь визволить людей. Знову пішли вони за допомогою до Єгипту, і цілковито занедбали Господа Бога і свою угоду про те, щоб привести світ до церкви. Хоч вже начебто було сказано, що начебто почався новий світ, і навіть якщо царі втратили свої корони «стара зграя» продовжує тримати справи світа під своїм контролем. Результатом є то, що мнимі християни, незважаючи на своє запевнення, що вони виступають за Бога і Христа, занедбали і відмовилися від того, щоб вповати на Слово Боже, а також виконати своє мовчазне зобов’язання покращити світ. Замість цього вони покинули Господа і звернулися до військової влади світу по допомогу; і Господь ставить питання: Чи вони принесуть користь? Через свого пророка Він дає відповідь: «Горе тим, що до Єгипту за підмогою ходять, і надію покладають в конях-колесниця, тим що їх багато, а до того й в кінноті, тим що вона сильна, а на Святого Ізрайлевого не зважають і до Єгови не прибігають. Но Він премудрий, Він нашле лихо й не змінить слів своїх; устане Він і на дім безбожників, та й проти підмоги тих беззаконників. Та ж і Єгиптії – люди, а не Бог; та й їх коні – тілько тіла, а не дух. Як Єгова простягне руку свою, то й помічник спіткнеться, та й упаде той, що він його боронить, і всі вони згинуть укупі». – Ісаія 31:1-3.

В 1926 році вірні свідки Божі розіслали, почавши з Лондону, Англія, свідчення, яке мало назву: «Свідчення до всіх володарів світу». І воно заявляло таке:

По-перше: Ми свідчимо, що першорядне значення має те, щоб всі люди взнали такі пункти: Єгова, - Творець неба і землі, і істинний Всемогутній Бог, поряд з яким немає ніякого іншого бога. Його наміри викладено в Біблії, Його Слові правди, а Ісус Христос є виконавцем цих намірів. Як повинен признати кожен, народи землі зараз знаходяться у великій біді і безпорадності, в той час як небезпека, що своєю жахливістю перевищує все, що було до цього, загрожує світу. Намагання володарів створити достойний уряд або світову владу потерпіти крах, і ми повідомляємо вам, що тільки наміри Божі допоможуть людству і принесуть людям вічний мир, благоденство і щастя, і що настав час, коли всі пануючі над людьми власті повинні будуть пізнати і визнати ці великі правди.

По-друге: Причиною пануючої безпосередності і бідувань є непослух людей щодо істинного Бога, а також факт, що вони піддалися злому впливу Сатани, фальшивого бога… ***

По-четверте: Тепер сповнюється Боже пророцтво; і це є доказом фактів, що від Сатани забрано владу, що старий світ йде до кінця і що прийшов той час, коли Ісус Христос, виконавець воли Єгови і правомочний Цар землі, скине Сатану і розпічнеться Його справедливе панування на всій землі згідно волі Божої…

По-п’яте: Всупереч Божому Слову підприємці, політичні і духовні вожді намагалися стабілізувати розпадаючийся світовий порядок і тримати людей під своєю владою шляхом махінацій, якою було створення Ліги Народів і яку неправедно і богохульницьки було визначено як політичний вираз Царства Божого на землі, однак призвідником і батьком Ліги Народів є Сатана-диявол, який породив її в останньому розпачливому намаганні обдурити людей і відвернути ї від правдивого Бога…

По-шосте: Через згубний вплив Сатани відверталися від істинного Бога як володарі, так і ті, над ким вони панували; злі сили збирають весь світ на велику битву з Богом Всемогутнім, і настане такий тяжкий час, якого світ ще ніколи не бачив. Під час цієї боротьби могутня організація Сатани зазнає краху і ніколи більше не підніметься. Це буде таке могутнє явлення Божої сили, що всі народи взнають, що Єгова є Бог і Ісус Христос є Цар царів і Пан панів…

***

Ми знову даємо володарям світу настійне свідчення, що Єгова є Бог, що Він поставив Христа, свого Сина, Царем землі, що Бог застерігає володарів, що вони повинні слухати правомочного Царя землі і застосовувати свій вплив на те, щоб привертати серця людей до правдивого Бога, щоб їх не спіткало нещастя. – Псальма 2:2-12.

Спочатку свідчення було проголошено у місці перебування сьомої світової держави, влади, яка здійснює панування над «Християнським світом» і було застереженням для всіх «Християнських народів». Його було надруковано мільйонами екземплярів і розповсюджено серед «Християнських народів»; однак їх володарі не лише відмовилися зважати на нього, а навпаки навіть зневажали його. (див. «Світло» Том 1, стор. 141-145) «Християнські народи», замість зважати на Слово Боже, сьогодні навертаються до мілітаризму і грошової влади, очікуючи, що вона врятує світ від загибелі. При цьому особливо спираються на грошову владу США, лівого крила сьомої світової держави, надіючись, що вона стабілізує «Християнський світ», який терпить крах і банкрутство. Увесь час триває мілітаристське і комерційне суперництво між народами, збройні сили на землі, воді і в повітрі постійно змінюються, при цьому відбуваються конференції, ведуться переговори, а народ страждає від пригноблення і голоду.

Єрусалим через свого володаря, царя Седекію, поламав угоду з Богом і свій союз з Вавилоном і звернувся до військових властей Єгипту по допомогу. Здавалося, що Єрусалим на якийсь час отримав успіх, коли цап Вавилону відступив за своїм військом, але Бог через свого пророка Єремію пригрозив місту, що вавилоняни повернуться і зруйнують місто, бо воно поламало угоду.

Приповідка показує, що «Християнські народи», як прообраз Єрусалиму, діючи через своїх царів або володарів поламали свою мовчазну угоду з Богом відносно того, щоб підкорятися Його волі, а також не дотримали свого зобов’язання навернути і привести світ до церкви, а замість цього звернули по допомогу і захист до представленого світовою владою Єгипту мілітаризму. Розв’язання світової війни змусило їх уявити собі, начебто вони отримали успіх в цьому; вони крокували далі своїм шляхом і засновану Лігу Народів хотіли використати для зміцнення своєї майбутньої безпеки. Вони говорили: «Кров цих чоловіків буде пролито даремно, якщо ми не створимо Лігу Народів, яка забезпечить мир серед військових держав». Але Господь через свого пророка предсказав, що Ліга Народів не матиме успіху. – Ісаія 8:9,10.

Застереження Бога щодо Єрусалиму через пророка Єремію в ширшому масштабі знаходить примінення і до «Християнських народів»: «Так говорить Єгова, Бог Ізраїля: Ось як скажіть цареві Юдейському, що послав вас до мене поспитати: - Військо фараонове що двинуло вам на підмогу, вернеться назад у Єгипет, у свою землю. А Халдеї вернуться знов, щоб сей город облягати; вони й опанують його й пустять на пожар. Ще й так говорить Єгова: Не зводьте самі себе, думаючи: Халдеї конче відійдуть від нас, але вони не підійдуть. А коли б і все військо Халдейське, що вас воює, ви побили, та й зостались би у них лиш самі поранені, так і ті повставали б, кожен із свого намету, та й пустили б сей город на пожар». (Єремія 37:7-10) Так само як цар Артаксеркс (Естери 1:1-5) відображає царську силу і владу в образному смислі і таким чином відображає частково Божу силу, так можна сказати, о володар Вавилону (або Халдеїв), якого використовували як знаряддя для зруйнування Єрусалиму, служив для того, щоб представити царську владу і силу з точки зору Бога.

Вирок Єгови над «Християнськими народами» було записано, і помазаний Божий Цар і виконавець вироку виконає його.

«Християнські народи» зневажали Слово Боже, так само як безбожні князі Єрусалиму висміювали Його Слово. Це пророцтво Езекиїла стосується до них обох: «Тим то же говорить Господь, Єгова: Так певно, як Я живу, присягу мою, що він змаловажив, і угоду в ім’я моє, що він поламав, оберну на його голову». (17:19) Якби Седекія зважав на пораду Господа, яку йому було передано через пророка Єремію, то Єрусалим було б помилувано: «Коли б вони стояли в моїй раді, та й з’ясували б людові моєму мої слова і зупиняли б їх од ледачої дороги їх і від ледачих учинків їх». (Єремія 23:22; 38:17-23) Єгова привів світову війну до перемир’я, щоб народам можна було передати свідчення Христа. Якби «Християнські народи» зважали на це свідчення, і якби духовенство роз’яснило людям Слово Господнє, замість боротися проти нього, як воно це робило, то «Християнські народи» могли б уникнути великих страждань Армагедону. Однак жереб вже кинуто; «Християнський світ» повинен бути знищений згідно наказу Єгови, і збройні сили крокують до Армагедону.

«Християнські народи» було застережено так само як жителів Єрусалиму, однак вони таки потрапили в пастку. «І закину на його невід мій, і вловиться він у сіть мою, та й одведу його в Вавилон і буду там судитись із ним за його віроломність проти мене. А всі втікачі з усіх полків його поляжуть од меча; котрі ж зостануться, тих порозвіваю на всі вітри, щоб ви зрозуміли, що се Я – Єгова сказав те». (17:20,21) Битва Армагедон впаде на весь світ як сітка, саме так, як це предсказував Ісус: «Бо як сітка впаде на всіх (одного дня), що живуть по лиці всієї землі». (Луки 21:35) Лицемірні організації «Християнського світу» відмовлялися прислухатися до післання правди, і роблять вигляд, начебто вони сліпі щодо цього післання тому їх буде знищено, а їх храм, що є номінальною церквою, буде зруйновано і спалено дощенту, бо Господь Єгова наказав, щоб це було зроблено. Винні перед Богом тепер не втечуть він Нього, щоб вони не робили: «І не буде втечища пастирям ані притулку переднім в отарі». (Єремія 15:35) Таким чином Єгова дотримає свого слова і оправдає своє ім’я.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 399 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: