Содом і «Християнство» протиставлені один одному - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Содом і «Християнство» протиставлені один одному

Содом і «Християнство» протиставлені один одному

Єрусалим, особливо його ханжеським духовним старійшинам і володарям, було завдано відчутного удару, коли Содому, яка користувалася поганою славою, було названо його сестрою і коли їм було сказано, що він, Єрусалим, є ще більш злим, ніж Содома. Бог дозволив своєму імені перебувати в Єрусалимі, Він дав своєму народові закон; Він вказує на гріхи і через протиставлення Бог показав, що гріх є грішний через заповідь, як це є записано: «Ні, я й не знав гріха, як тільки через закон, і жадоби не віддав би, коли б закон не сказав: не жадай!. (Римлян 7:7-14) Не через споглядання гріха, а через пізнання закону Божого і через його виконання сотворіння одержить необхідні уроки. Єрусалим і «Християнство» не хотіли навчатися, і Єгова говорить про них: «Так певно, як Я живу, говорить Господь, Єгова: сестра твоя Содома з її дочками не чинила такого, як ти з твоїми дочками чинила. Ось у чому була беззаконна Содома, сестра твоя, з її дочками: в гордині, в несмирності й в дармуванні, та й ще, що вона бідолашному й злиденному помічної руки не подавала». (16:48, 49; Єремія 3:6,8,10,14) Содома представляє народи землі, названі «язичниками», в той час, як Єрусалим є зображенням так званих «Християнських народів». Аморальність, розпуста, високо мірність і несправедливість, які панували в Содомі, дуже добре підходять до всіх язичеських народів. Содома була частиною організації Сатани, повністю була під його панування і не знала Бога Єгови.

Це саме стосується до всіх язичеських народів сучасності. Люди Содоми були зіпсовані; але вони цього не знали, бо їх іншого не вчили. Жиди, однак, які були народом Божим і мали закон і пророків, знали це краще і тому їх мерзості були ще гірші, ніж в Содоміїв. Це пояснюється такими словами Ісуса: «І ти Капернаум, що піднявся аж під небо, провалишся а саме пекло (тобто в глибину, в ніщо); бо коли б чудеса, що сталися в тобі, сталися в Содомі, зостався б він аж досі. Тим то глаголю вам, що од радніше буде землі Содомській суднього дня, ніж тобі». (Маттея 11:23,24) Єгова чинив вірно, коли Він знищував Содоміїв через їх сатанські вчинки. Володарі Содоми були високомірні, бездіяльні і не застосовували своїх рук правильним чином. «Вони розгорділи і чинили гидоти тут передо мною, а Я побачив се, відкинув їх». – 16:50.

Застосовуючи таке саме порівняння, можна зробити висновок, що «Християнський світ» заслуговує ще більшого покарання, ніж Жиди, Содомійці або язичники. Володарі Християнського світу є високомірними, зарозумілими, жорстокими і брутальними. Серед пануючого класу є гультяї, які ведуть розпусне життя. Вони не вклали найменшого труду, щоб одержати їжу і всі ті речі, яких вони потребують для благополуччя. Вони паразитують на плодах праці інших. Найбагатші володіють і панують над народами «Християнського світу». Вони підтримують духовенство християнських організацій, за що ті, зі свого боку, намагаються звільнити володарів або багатіїв від будь-якої майбутньої відповідальності. Ці могутні люди щедро платять за це, але в дійсності нічого не отримують за свої гроші. Сполучені Штати є влучним прикладом цього. Вони є ведучою і наймогутнішою нацією всього «Християнського світу». Їх природні багатства є казковими, і ті деякі, які ними розпоряджаються, володіють майном, яке значно перевищує багатства Соломона в дні його найбільшої слави. Власники багатства нації не здобули своє майно власне чесною старанною працею, а зібрали його через хитрі обмірковані шахрайства і пограбування народу. Простий народ старанно обробляв сировину, яку Бог дав людині, щоб створити благополуччя; але тільки небагато своєкорисних людей володіє сьогодні плодами цієї праці.

Зараз в багатьох країнах панує нужда. Мільйони людей є безробітними; вони не вимагають милостині, а лише можливості працювати, щоб мати змогу в поті свого чола заробляти на хліб. Найбагатші і своєкорисні люди оволоділи пресою і панівними властями в країні. На крик бідняків вони відповідають: Зараз панує надвиробництво; є забагато продуктів харчування і матеріалів для пошиття одягу, і тому ви не повинні працювати, поки не буде спожито весь наявний запас. Багаті ведуть благополучне життя, мають повно їжі, перебувають в гультяйстві, в той час як безробітні бідняки гинуть від нестачі їжі. Якщо деякі члени законодавчих органів держави відчувають себе зобов’язаними допомогти страждаючим від нужди, і намагаються виділити необхідні на прогодування зголоднілих бідняків суми грошей, тоді велике підприємництво просто каже: «Ні!» Політичні діячі на ділі контролюються грошовою владою і вірнопідданицьки підкоряються наказам великого підприємництва; а духовенство говорить: Наш народ є християнським; і люди повинні підкорятися тому, що він вирішить; це є правильно, бо уряд діє згідно Божого права.

На політичних посадах є люди, які мають м’яке серце, співчувають бідним і щиро бажають їм допомогти. Коли мільйони людей в Сполучених Штатах фактично були на межі вимирання від голоду, ці люди намагалися змусити конгрес Сполучених Штатів, щоб бідні і голодуючі харчувалися на державні кошти; однак над політичною «упряжжю» було занесено нагайку насилля і проект не було прийнято. Таким чином було зроблено невмілу роботу і внесено її в закон, що викликало крім шкоди, ще й насмішку. Було асигновано велику суму і представлено її як позику для харчування бідних і голодуючих, передбачаючи, що бідняк чи голодуючий предоставить забезпечення або поручительство для одержання позики. Коли люди настільки бідні, що вони і їх діти фактично голодують, тоді вони є очевидно надто бідними, щоб мати змогу представити необхідне забезпечення для одержання позики на купівлю продуктів харчування. Коротко кажучи, закон гласить, що ті, хто нуждається, можуть їсти і жити, якщо вони мають змогу представити поручительство для грошової позики, якщо є вони не в стані це зробити, то повинні голодувати і вмирати.

Один сенатор Сполучених Штатів обґрунтував свою відмову підтримати вище сказане міроприємство, таким чином: «Я не можу голосувати за пропозицію, яка базується на політичній теорії, що лише ті, які можуть представити поручительство, мають право жити. Засідання конгресу США від 4 березня означає, що ми показуємо бідним і вмираючим спину, не даючи їм жодної допомоги». Інший сенатор публічно назвав політику США по наданню допомоги лише тим, хто може представити гарантію, підлою. Як правило, з позикою зв’язані зобов’язання сплачувати проценти, США своєю заявою начебто вони є християнською нацією роблять всіх своїх громадян братами, а проповідники зухвало роблять вигляд начебто таке братерство справді існує. Ця заява Сполучених Штатів робить їх зобов’язаними дотримуватися такого закону: «Ти не повинен вираховувати з свого брата жодних процентів». (5 Мойсея 23:19) Сільськогосподарські працівники створили собі благополуччя; а велике підприємництво досягло свого багатства за допомогою махінацій, і воно є визначає напрямок політики. На основі якого закону, розумної причини або якого правила справедливості можна вимагати від голодуючих людей, які створили багатства, щоб вони спочатку представляли гарантію, перш ніж одержати позику, щоб мати змогу купити собі трохи їжі?

Робітники на полях даремно благають сьогодні про хліб. Велике підприємництво і великі політики глухі до крику, але Господь почув поклик пригноблених, і Він посилає гнобителям таке застереження: «Ось плата робітників, що порали поля ваші, задержана од вас, голосить, і голосіння женців до ушей Господа Саваота (тобто Єгови сил небесних) дійшло. Розкошували ви на землі та буяли; повгодовували серця ваші, мов на день заколення. Осудили ви, убили праведного; він не противився вам». (Якова 5:4-6) Бідного відсунули вбік і він не противився, бо є безсильним; але Бог справедливості боротиметься за нього. Підтверджене іншими місцями із Біблії, пророцтво Езекиїла показує, що кара, яку Бог пішле на «Християнський світ», а особливо на народи як Сполучені Штати, буде значно тяжчою, ніж кара яка спіткала Содому і пізніше Єрусалим. Ці правди, які випливають зі слів Божих, повинні стати відомими володарям і народові Сполучених Штатів через тих, яких Бог помазав на виконання цієї праці.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 429 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: