Ті, які тут фальшиво пророкують - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Ті, які тут фальшиво пророкують

Ті, які тут фальшиво пророкують

(Езекиїла, глава 13)

Пророку Езекиїлу було Господом заповідано оповістити Його вирок над тими, які пророкують брехню. Він вже народові по суті пояснив, що фальшиві пророки більше не були би в стані брехливо пророкувати мир, а що Господь велів сповнитися Його пророцтвам – а ті є правдиві. У тринадцятій главі оповіщається особливо вирок над фальшивими пророками: «І надійшло до мене слово Єгови: Сину чоловічий! Пророкуй проти пророків Ізраїлевих, що пророкують, і скажи тим пророкам, що пророкують вигади зі свого серця: Почуйте слово Єгови!» - 13:1,2.

Коли Ісус відповів на питання, які події мають прийти в кінці світу, предсказав Він, що після світової війни, що вибухла 1914 році, повстануть фальшиві пророки і фальшиві християни. Одночасна згадка про фальшивих пророків і фальшивих християн показує, що вони будуть діяти разом ворожо проти правди і проти післання Царства Божого. Клас «злого слуги» стверджує, що він є Богом помазаний, але це твердження є фальшивим і таким чином вони є фальшиві християни. Клас «злого слуги» каже у своєму серці, як Ісус це передбачив, що «Господь забарився прийти»; і він починає бити йому підлеглих слуг. Це пророцтво Ісуса сповняється з 1917 року безперервно до тепер. Хто був освічений правдою, прийнятий в угоду Царства Божого і був претендентом на Царство Боже, але тепер відмовляється свідчити про нього і є противником тих, які це роблять, той каже своєю поведінкою: «Мій Господь забарився прийти». Такий вчинок викриває те, що є в серці; і коли Ісус пояснював, що невірні скажуть це у своїх серцях, так означає це очевидно, що вони висловлять своїм способом дій, що вони думають. Якщо б вони повірили, що Ісус Христос у своєму храмі, і що Боже Царство почало діяти, так вони певно робили би інакше і перестали би противитись проголошенню правди про Боже Царство почало діяти, так вони певно робили би інакше і перестали би противитись проголошенню правди про Боже Царство, так вони стали би по стороні Господа і радісно брали би участь у Його службі і сповіщали правду. Але вони є фальшиві християни, бо вони стверджували, що являються Божими помазаниками і сидять на небесних місцях; і вони є фальшивими пророками, бо вони у своїх серцях, це значить своїм способом дій заявляють: «Царство ще не прийшло, це є ще справою майбутнього». Єгова вказав Езекиїлу сповіщати про свій вирок над всіма тими глупими чи помішаними і над всім «Християнським світом», що визнає ім’я Господнє у лицемірності. Так говорить Господь Єгова: «Горе недоумкуватим (безбожним, підлим, жорстоким, скаженим, помішаним, мерзенним; згідно іншого перекладу) пророкам, які йдуть за власним духом і за тим видивом якого вони не бучили від Бога!» (13:3) Вони є лицемірні і мерзенні, в той час, коли вони ім’я Боже, Його Христа і Його слуг на землі очорняють. Вони засліплені проти правди про Боже Царство і нічого правдивого не бачать.

Ці фальшиві і лицемірні пророки включають всіх, які необґрунтовано стверджують, що вони являються Божими заступниками, але в дійсності на словах, а у вчинках є ворогами Царства Божого. Деякі з них заперечують, що вони є проти Царства Божого, але одночасно ведуть боротьбу проти справи проголошення Його Царства і Царя. Їх ворожа позиція проти об’явленої тепер правди і справ Царства показує то, що є в їх серцях і клеймить їх як глупих, помішаних і наклепницьких людей. Вони йдуть за своїм власним духом і нічого не бачать. «Недоумний чоловік не збагне того, а дурень не зрозуміє». (Псальма 92:6) «Безумний чоловік є самолюбивий і похітливий; він йде вслід за своїми власними уявленнями і не має жодного розуміння об’явленої тепер правди» (Псальма 94:8) Езекиїл каже про них: «Пророки твої, Ізраїлю, - мов ті лиси в норах». (13:4) Вони лукаві, хитрі, грабіжницькі, шкідливі звірі і стараються спустошити виноград і перешкодити принесенню плодів Царства. (Пісня Пісень 2:15) Це є здержання «чоловіка гріха», «сина погибелі». – 2 Солунян 2:3-11.

Фальшиві пророки і пророчиці і фальшиві християни всі об’єднані в одному класі і він включає духовенство – чоловіків і жінок, - політичних і фінансових віщунів і тих, які колись прийняли деяку міру правди, але стали ламателями їх угоди. Всі такі, є проти Царства Божого і тому вони протестують проти всього, що говориться про організацію Сатани і що спрямоване на те, щоб викрити їх беззаконність. Вони не є Божими слугами тому, що не тільки відмовляються оповіщати про «день пімсти нашого Бога», але й підіймають сильний протест проти Божих помазаників, які це чинять. Ще при цьому вони приписують собі говорити від імені Господа, але Господь ні в якому разі їх для цього не уповноважував. «Вони бачать нісенітницю (нікчемність, фальшивість, виноска Ельберф, перекладу), проголошують неправду, кажучи вислів Єгови (Єгова сказав), а Єгова їх не посилав та й ще заставляють (людей) надіятись, що слово їх справдиться». – 73:6.

Ці фальшиві пророки говорять від свого власного серця і духу і посилаються на Господа як їх авторитет, не дивлячись на то, що Господь не уповноважував їх промовляти. Вони справді нічого доброго для народу не зробили, і вони не шанували імені Господа, як Езекиїл про них говорить: «Ви не входили у щілини і не обводите муром дому Ізраїлевого, щоб твердо стояти в бою як прийде день Єгови». (13:5) Вони веліли показати свою власну мудрість, але не сповіщати Слово Боже. І тому вони перед Богом найбільш гідні покарання і є головною причиною наближаючогося горя над «Християнським світом». Вони повставали проти Господа і Його помазаників, і тому Господь їх не охоронить в день битви Армагедону, - Одкриття 12:17; 17:14.

За те, що фальшиві пророки і лицемірні християни є ворогами Царства Божого, говорить Господь, то Він є проти них і вони ні тепер, ні пізніше не будуть брати участі в Його організації. «Чи не бачили ви нікчемне видиво і чи не виповідали ви брехливе віщування, коли ви говорили: так сказав Єгова! Я ж не говорив. Отже тому то говорить Господь, Єгова: За те, що ви говорите нісенітницю (нікчемне, фальшиве) і подаєте за видиво неправду, то ось Я проти вас, говорить Єгова Бог». (13:7, 8) Вони будуть зачислені не до Божого народу, а до ворогів, ким вони і є; і вони помруть як засланці на чужині: «І буде рука моя проти тих пророків, які бачать нісенітницю і пророкують брехню. У ряді мого народу вони не будуть стояти, і в книгу дому Ізраїльського не будуть занесені і в землю Ізраїлеву вони не прийдуть. І тоді взнаєте, що Я – Єгова Бог». – 13:9.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: