Вічний заповіт - Оправдання. ТОМ-1 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-1

Вічний заповіт

Вічний заповіт

Єгова завжди вірний своїй угоді, незважаючи на те, що хоче або не хоче робити союзник. Він виконуватиме свою угоду задля свого слова і свого імені. «Та Я спогадаю про мій завіт із тобою за часів малодощів твоїх, та й відновлю завіт віковічний з тобою». (16:60) Єгова згадує про завіт, який Він уклав з організацією своїх вибранців за часів її молодості, перш ніж члени її утворили так зване «Християнство» або «Організований Християнський світ». Цей «Християнський світ» стверджує, що є дуже зацікавлений в цій угоді за корону і Царство, при цьому однак він не був вірним угоді. Єгова був з «Християнськими народами» дуже терплячим, але Він не забув свого слова. Виконуючи свою обітницю, в 1914 році Він посадив на престолі свого Царя Ісуса Христа і тим підтвердив свою угоду і Його Царство як незаперечний факт. За допомогою цього завіту про Царство люди «Християнського світу» одержали нагоду досягти благословення свого життя. «Що ж, чого шукав Ізраїль, того не осяг, а вибір осяг, інші зробилися жорстокими (осліпли; примітка)». (Римлян 11:7) «Вибір» означає клас Царства, Ісуса Христа і членів Його тіла; і цей клас керуватиме справами Царства на благо народу. Нову угоду було укладено вже з Ісусом Христом, як посередником, обранцем Божим і головою Його помазаників. Тільки через Христа, Жиди і язичники можуть одержати життя, і жодним іншим шляхом: «І спогадаєш про блудні дороги твої та й засоромишся, як почнеш приймати до себе сестер своїх, старших і менших від тебе, та коли Я даватиму їх тобі за дочки, та не з давньої умови твоєї». (16:61) «Християнські народи» складали Богу обітниці і зобов’язувалися виконувати умови цієї угоди, але все це порушили; тому Бог полишений обов’язку щодо «Християнських народів» відносно їх угоди себто обітниці. Єгова заключає нову угоду з Ісусом Христом як представником тих, які будуть благословенні в цьому завіті. Єгова підтвердить Новий Завіт з народом Ізраїльського або урочисто його заключить; але перед цим очевидно повинно статися ось інше. Божі пророки і свідки будуть ганьбити ті злочини, які здійснив у минулому представлений ними народ; і це є необхідним для того, щоб Ісус Христос простив Жидів і посвятив новий завіт для них.

Тоді язичеські Самарії і Содомії матимуть свою частку у благословенній угоді. Таким чином, вони стануть дочками або дітьми цієї угоди і Бог відродить їх як свій народ, з яким буде укладено нову угоду. «І поновлю вмову мою з тобою, і взнаєш, що Я – Єгова». (16:62) Згідно цих слів цього тексту Св. Письма, впровадження угоди обмежується Єрусалимом, і очевидно це пояснюється тим, що угоду заключено безпосередньо із Ісусом Христом, сином Юдейським, спадкоємцем престолу, з яким було укладено угоду «милості Давидової». Кажучи іншими словами, нова угода була заключна між Єговою з одного боку та Ісусом Христом як посередником з другого боку, і це було на користь всього людського роду, який повинен відчинятись умовам угоди, причому обмеження Єрусалимом пояснено вище вказаними причинами.

Жиди були хвалькуватими і зарозумілими. Вони повинні цього позбутися. Під час правління Христа буквальні Жиди не хвалитимуться ані не вважатимуть себе вищими через то, що новий завіт буде заключено для їх користі. Вони переглянуть весь свій шлях і заніміють, і жодна похвальба не зійде з їх уст. «Щоб ти згадала про все й соромилась, та не посміла з великого стиду й уст отворити. Як Я все давне прощу тобі, що ти творила, говорить Господь Єгова». (16:63) Божа милість повернеться до Жидів лише тому, що вони є «улюбленими задля їх батьків» і Жиди це признають. (Римлян 11:28) Також і люди «Християнського світу» не відкриватимуть уст для хвалення, тому що вони матимуть свою частку у благословенному завіті. Блага, які їм будуть об’явлені, не будуть наслідком якого-небудь завіту, який «Християнські народи» коли-небудь заключали з Богом або стверджують, нібито його заключали. Всі, хто колись удостоюється вічного життя, прийдуть до розуміння того, що новий завіт заключено через Єгову з Ісусом Христом для користі тих, хто слухняно буде виконувати умови завіту; і тоді всі вони прийдуть до пізнання того, що лише ті, які люблять справедливість і смиренно схиляються перед Богом, матимуть Його милість.

Після приходу Ісуса Христа в храм Єгови, ті, які відповіли на поклик до Царства, будуть суджені і якщо вони виявляться вірними, тоді з них буде сформовано клас, щоб вони приносили Єгові жертви в праведності. (Малахія 3:3) Тоді пророцтва почали сповнятися на користь цих вірних, які через Ісуса Христа, Голову храму, повинні приносити Богу жертву хвали. (Жидів 13:15) Потім клас храму, як вибраний свідок Божий, повинен проголосити народам «Християнського світу» вирок за їх мерзості, які вони вчинили. «Християнським народам» слід представити перед очі факти, щоб вони оправдали свої зарозумілі твердження або визнали правду і були засуджені; саме свідки Господні повинні це обнародувати. – Ісаія 43:10 – 12.

Бог об’являє своєму народові давно написані пророцтва, щоб його піддержати і дати йому зрозуміти, що він є на правильно шляху і щоб він був скріплений своєю надію. Віддані Богу бачать, що вони повинні взяти участь в оправданні імені Єгови. Вони отримують радість Господню і проголошують людям заміри Єгови. Свідки Єгови не дають дармувати своїм рукам у цій праці і не турбуються про те чи багато чи мало днів доведеться їм виконувати цю працю. Вони зайняті тим, що проголошують правду і повідомляють про суд, а Бог у свій назначений час потурбується про результати. Таким чином клас слуг бере участь в оправданні імені Єгови.

Категорія: Оправдання. ТОМ-1 | Додав: ARAMIC (13.12.2011)
Переглядів: 537 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: