БЕЗЗАКОННИКИ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 35) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

БЕЗЗАКОННИКИ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 35)

Беззаконники  — це ті, котрі одного разу прийняли світло, одкрите Словом Божим, однак потім знехтували цією милістю і стали противниками Бога і Його Царства. Ті, хто намірено і злісно борються проти вірних, які намагаються служити Богові, видаючи свідоцтво про Його ім’я та Його Царство, ті є противниками Єгови. Гора Сеїр або Едом представляє клас ворогів Божих. Цей клас одного разу був освітлений і стверджував, що є духовним братом синів Господніх, однак потім він виявився невірним щодо цієї угоди і поміняв свою нагоду участі в Царстві на нікчемні дурниці. І зробив він це із самолюбних мотивів. (дивись: Езекиїл 25:12 і пояснення щодо цього). Всі докази підтверджують той факт, що вони обєдналися із Сатаною і приєдналися до його змови. Це пророцтво було написане без подання проміжку часу, і Бог сказав Езекиїлові говорити про цих ворогів. "І надійшло до мене слово Єгови: Сину чоловічий! Поверни твій вид проти Сеїрських гір і пророкуй на них, і скажи їм: так говорить Господь, Єгова: Ось, Я  — на тебе, Сеїргоро, й простяг проти тебе руку мою й зроблю тебе безлюдною пустинею".  — 35:1  — 3.

Представлені Езекиїлом вірні слуги Божі повинні звернути свою увагу на ворогів Божих і розглядати їх як своїх власних ворогів. Того, хто ненавидить Бога, того не навидять ці вірні сини. "Чи не мати мені ненависті проти них, що Тебе ненавидять, і не гидиться тими, що проти Тебе встали? Повнотою ненавистю ненавиджу їх; вони вороги в мне". (Псальма 139:21, 22) Едомії (Сеїр гора) були нащадками Езава, а Бог ненавидів Езава: "Як є написано: Якого Я любив, але Езава Я ненавидів". (Римлян 9:13) "Езава Я ненавидів, і зробив його гори пустинею, а спадщину його кинув шакалам у степу". (Малахія 1:3) Вжите у Псальмі 139:21, 22 і перекладене як ненавидіти, це слово застосовується і в Малахії 1:3, і цей останій текст наводить апостол Павло. Це означає, що зненавиджений є надзвичайно відразливий, вартий ненависті і що він є особливим ворогом. Ці місця Святого Письма не можна тлумачити таким чином, що вони означають нібито Бог любив Якова, але також Він любив і Езава, хоча менш , ніж Якова. Бог зненавидів Езава, бо він слідував Сатані. Весь доказовий матеріал показує, що "Сеїр-гора" або клас Езава приєднується до організації сатанської і знаходиться з ним в угоді проти вірного народу Божого, представленого Яковим. Езав знехтував милістю, як йому виявив Бог, і продав її для задоволення егоїстичних стремлінь; і це показує клас людей, які були наділені милістю Божою, але для задоволення самолюбних потреб продати соє первородство і стали ворогами Божими і Його народу. Бог ненавидить їх.

Езекиїлу було сказано пророкувати проти цього ненависного класу: "Іскажи їм: так говорить Єгова, Бог: Ось Я на тебе, Сеїр-горо, і простяг проти тебе руку мою, і зроблю тебе безлюдною пустинею  — Пусткою вічною зроблю тебе, і городи твої стоятимуть безлюдно, і спізнайте, що Я Єгова, Бог". (35:3, 9) Цей текст Святого Письма характеризує "Сеїр —гору" або клас Езава як тих, які помруть другою смертю, і для яких немає надії на воскресення. Єгова засудить її до знищення, і Він засмутить їх спізнати, із-за якої вони будуть знищені. "Позаяк ти від віків ворогуєш проти Ізраїля, і оддавала його на меч в часі його нещастя і цілковитої погибелі". (35:5} Оскільки вони ненавиділи і переслідували своїх братів, Бог визначив їх як вбивць. "Хто не любить брата, той вмре". ( І Йоана 3:14, 15) Згідно інших перекладів частина пророцтва Езекиїла 35:5 звучить так: "Тому що ти відчуваєш вічну ворожнечу і віддав дітей Ізраїлевих мечу на поталу в час їх нещастя". (Мініатюрна Біблія); "Бо ти плекаєш стару ворожнечу і віддав дітей Ізраїлевих мечу" (Цюрихс. Переклад). Отже сповнення пророцтва Ісуса співпадає з часом світової війни: "І тоді поблазняться многі й видаватимуть одно одного, і ненавидітимуть один одного; і задля намноженого беззаконня прохолоне любов многих. "(Маттей 24:10, 12) пророцтво почало сповнятися приблизно в 1917 році, а в наступному році прийшла велика нужда і тяжке нещастя на нарід Божий. Тоді в багатьох проявився Юдин дух, коли вони навмисне вступали в змову з агентами сатанської організації, щоб покарати своїх братів. Якби це була кров ворога Божого, та що вони збиралися пролити, то і тоді вони поклали б на себе велику відповідальність, але оскільки йшлося про вибраний нарід Господа, для знищення якого вони змовилися, то справа була ще більш серйознішою. (Авдій 10  — 15) "За те, так певно, як живу Я, говорить Єгова Бог, оддам тебе на кров, і кровава пімста буде вганяти за тобою; позаяк ти ненавиділа твою кров, той кров буде вганяти за тобою". (35:6) Клас Езава був позбавлений всякої любові до своїх братів. Гніт світової війни не приніс жодних пом’якшуючих обставин в тенета закону, що знаходиться в руках слуг Сатани.

Через прояви такої злісної ненависті Бог наказав так записати свій вирок над такими ворогами: "І зроблю Сеїр-гору пусткою й безлюдною пустинею й по вигублюю на ній приходящого і вертаю чого. І сповню гори її побитими в неї, по ухгіррях твоїх, по долинах твоїх і по всіх потоках твоїх податимуть побиті мечами". (35:7, 8) сповнення цого пророцтва відповідає давленню винограда в Едомі і його столиці Босор. "Я топтав їх і гніву моєму, кров їх бризгала на мої ризи, от Я і замарав усю одіж мою ". (Ісаія 63:1  — 4) "Бо ж праведно в Бога, віддати горе тим, що завдають вам горя … в одкриттю Господа Ісуса з неба з ангелами сили, і огні полум’яному даючи відомщення тим, що не знають Бога і не коряться благовістю Господа нашого Ісуса Христа; вони приймуть муку, погибель вічну від лиця Господнього і від слави потуги Його". ( 2 Солунян 1:6  — 9) "Се ж усе збудеться того дня, поки Я вигублю мудрих у Едомі, і розумних із гір Езавових, говорить Єгова. страхом побиті будуть хоробрі мужі твої, Темене, щоб так усі були вигублені побоєм на Азамових горах. За пригнітання твого брата Якова тебе сором окриє, і будеш викоренений по віки".  — Авдій 8  — 10.

Вони стали ворогами Бога і Його організації і вирішили проти волі Бога оволодіти бажаними речами: "Позаяк ти мовляла: обидва отті народи і обі ті землі будуть моїми, й я посяду їх, дарма, що там був Єгова". (35:10) Обидві націі первісно стосувалися північного Царства десять родів і південного царства Юди і Беніямина, які представили помазаників Бога, що їх Він увів у свою організацію. Північне царство пізніше характеризувалося як "гріх самурійський". Що означає поклоніння вождям або героям (Амос 8:14). Вище наведені слова показують злочинну жадібністю класу, представленого горою Сеїр або Езавом. Той самий дух ненависті і вбивства знайшов місце в серці Езава. "Каже Езав у серці своєму: дні плачу по батькові надходять, тоді вб'ю Якова, брата мого". (І Мойсея 27:41, 42) Отже, Езав був "безбожником" (Інший переклад  — людина, яка осквернює), і такого Господь ненавидить, і такими ж є люди з класу Езава. (Жидів 12:16) Вони виступали проти Бога, борючись проти Його народу, і про них Господь говорить: "Хто торкається до вас, той торкається об зіницю ока мого".  — Захарія 2:8.

Єгова повідомляє про свій намір по справедливості розплатитися з переслідувачами Його помазаників: "За те так певно, як Я живу, говорить Єгова Бог, поступлю з тобою по мірі завзяття й зависті твоєї, що ти показала в твоїй ненависті до них, і дам їм себе знати, як буду судити тебе" . (35 :11) В зв’язку із сповненням цього пророцтва Бог наказав псальмісту записати свій вирок над ворогами такими словами: "Ти знаєш мою наругу, і зневагу мою, і сором мій; всі гнобителі мої перед тобою. Від наруги серце розбилось, я став вельми нужденний; ждав я милосердя, не діждався, і потішителів, та не знайшов нікого. До страви моєї вкинули вони жовч, а прагнучого оцтом мене напоїли. Стіл їх нехай буде сіттю перед ними, і що на благо людям, нехай на петлю їм обернеться. Нехай в очах їм почорніє, щоб не бачили світла, і литки їх нехай їм завсіди трясуться. Висип на них ярость, і полум’я гніву Твого нехай обгорне їх! Спустошення нехай спаде на оселю їх; в наметах їх щоб не осталось ні одного живого! Вони бо знущаються над тим, кого Ти покарав, втішаються болями ранених Твоїх. Полічи їм неправду їх до неправди, і не дай їм увійти в правду Твою. Нехай ви черкнуть з книги живих, і не будуть записані вкупі з праведними!  — Побачать впокорені, вони звеселяться; ви, що шукаєте Бога, нехай оживе серце ваше!" (Псальма 69:19  — 28,32) Петро повідомляє про часткове сповнення цього пророцтва стосовно Юди, зрадника Ісуса; в більшій мірі воно сповниться над класом "сина погибелі" представленого Юдою.

Божий намір, щоб всі знали, що Він є Всемогутній. " І взнають, що Я, Єгова, чув усю злораду, яку ти виповідала про гори Ізраїлеві, приговорюючи: пустинею лежать вони; нам оддано їх на пожир! І давали ви язику волі проти мене, умали словами без міри честі моїй; Я чув усе те". (35:12, 13) "І кажуть; не побачить Єгова і не спостереже Бог Якова! Одумайтесь, нерозумні люди! І ви, безумні, - коли проясниться розум ваш? Хто дав слух вам, той хіба не почує? Хто утворив око, той би не мав бачити? Хто карає народи, чи вже ж той не каратиме? Він, що навчає розуму чоловіка? І нещастя їх Він одверне на них, і злобою їх Він погубить їх; знищить їх Єгова, Бог наш" . (Псальма 94:7  — 10,23) " А вони кажуть: чи знає Бог? Чи є знаття у Всевишнього? Ось там беззаконники, а нема в них журби ніякої; здобувають собі багатства" . (Псальма 73:11,12) " Горе тим, що гадають глибоко сховатись, щоб задуму свою втаїти перед Господом; що чинять справи свої в темряві, й говорять: хто нас побачить, хто взнає?"  — Ісаія 29:15.

Спустошення буде уділом класу Езаве, коли всі люди землі, що шукають справедливості, торжествуватимуть. "Так бо говорить Господь, Єгова: на радість усій землі вчиню тебе пустинею; як ти втішалась, коли пай дому Ізрайлевого запустів, так Я зроблю й з тобою; пустинею станеш ти, горо Сеїр, та й увесь Едом, і зрозуміють, що Я  — Єгова". (35:14, 15) Ця радість послідує за битвою Армагедон. "Вся земля Тобі поклонятиметься і співатиме Тобі псальми; вона оспівуватиме Твоє ім'я" . (Псальма 66:4,5) Ці місця Святого Письма доказують, що гора Сеїр і клас Едома більше ніколи не відродяться.


Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 403 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: