БЛАГОСЛОВЕНСТВО - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

БЛАГОСЛОВЕНСТВО

Єгова дасть своєму народові радість( пошле процвітання), поки деякі з них ще живуть на землі, щоб ворог міг побачити, що вони мають милість Божу. "Ви ж, гори Ізраїлеві; ви розпустите гілля ваше й даватимете плоди ваші народові моєму Ізраїлеві; він бо незабаром вернеться. Ось бо Я прихилюсь до вас і будуть вас порати й обсівати. І оселю на вас много людей, увесь дім Ізраїлів, і залюднені будуть городи, і забудовані наново розвалища" . (36:8  — 10) Це пророцтво не може повною мірою стосуватись буквального Ізраїля, а відноситься воно до вірного Божого народу, що зараз живе на землі. Благословенство буде спадати на Його народ, перш ніж язичеські народи будуть знищені під час Армагедону, щоб вони могли побачити, що ці справи творить рука Єгови.

Святиня Божа була потоптана ворогами. Передані слугам Божим інтереси Царства були розпорошені і спустошені. (Даниїл 8:11  — 13) Ці слова в наведених віршах пророцтва Езекиїла складають обіцянку Єгови, що Він оживить, реорганізує свій народ, відродить його до його початкового стану, тобто до стану діяльності в службі сприяння інтересам Його Царства, щоб вони процвітали і розвивалися. Факти показують, що це пророцтво сповнюється над духовним Ізраїлем, помазанним народом Божим, що тепер живе на землі. З часу закінчення світової війни Бог через свого Царя у своєму храмі воскресив до нового життя свої діяння і свій народ для сприяння інтересам свойого Царства. Для діяльної служби, було створено і організовано групи вірних, які служили інтересам Царства. Було засновано і закладено в багатьох місцях землі "нові паростки" у формі бюро, друкарень та інших установ для проведення роботи Царства, і ця робота робиться і сьогодні. Народ Божий енергійно йшов попереду, і Бог щороку благословляв його стремління з допомогою все ширшого публічного проголошення свого імені і Царства. Справа на користь "спустошеної спадщини " класу "в’язнів" або "великої громади" робить великий поступ, і ім'я Єгови стає відомим всьому класу "в’язнів". Це є більш важлива і благословенна справа, ніж повернення Жидів у землю Палестини. З якої причини Бог мав би приділяти яку-небудь увагу Жидам, які продовжують знеславлювати Його ім'я?

Єгова пообіцяв, що інтереси Його Царства будуть посилюватись і зміцнюватись. " І намножу в вас людей і скотини; вони будуть плодитись і множитись, і заселю вас, як це було за попередущих ваших часів, і посилатиму вам ще більше добра, ніж у давні часи, і знатимете, що Я  — Єгова" .  — 36:11.

Домашня скотина  — це в’ючні тварини і допомога для людей в їх роботі, і тому їх тут вживають як образ. Тому скотина тут представляє багато знарядь, які Господь дав для проведення робіт по удосконаленню Царства. Число свідків-піонерів у році після 1924 значно зросло. Публічних промовців було замінено керівниками окружних служб, і вони разом з місцевими керівниками зміцнили організацію і продовжували справу видачі свідоцтва від дому до дому. Ця справа посувалася вперед так успішно, як ніколи раніше. Щоб допомогти народу Божому в цій роботі і звільнити від багатьох фізичних навантажень, Господь дав радіо  — щоб Його народ міг користуватись, а також найкраще оснащені друкарні і палітурні майстерні, машини, друкарські преси, вантажні і особисті автомашини, видавництво і велику потужність організації для проведення роботи по вдосконаленню Царства. Отже Його організована справа Царства була ефективною і приносить плоди для прославлення Бога. Царство Боже без сумніву є тут, і народ Господній на землі вступив у володіння спадщиною в Царстві Божому, і Царство це ще є більш продуктивним, ніж було воно на початок справи його зібрання на землі. Це є в гармонії зі словами Ісуса: " Істинно, істинно глаголю Я вам: той, хто в мене вірує, робитиме діла, які Я роблю. І більше сього робитиме; бо Я до Отця мого іду" . (Йоана 14:12) Відроджений до "свого колишнього стану" останок народу Божого робить значно більше, ніж раніше для інтересів Царства Божого, і це цілковито співпадає з висловленим Езекиїлом пророцтвом.

Від тепер Господь використовує свої вірні останки як знаряддя для допомоги і підкріплення "великої громади". " І приведу на вас (на гори) людей, народ мій Ізраїля, і будуть вони тобою володіти, ти будеш їх наслідцям і не будеш їм відбирати дітей (і не будеш їх більше викидати (Цунг, також леєзер), і не будеш більше бездітною (Алліолі) ). (36:12) Бог застосував свій останок як "гострий меч" , щоб знищити неправедність, і проголосити правду. Клас "в’язнів" повинен бути нагодований вірними останками їжею зі столу Господнього. "Пастимуться попри дорогах, по всіх згір’ях будуть пасовища їх.  — Всі гори мої (вірний клас Царства Божого) зроблю Я дорогами (щоб по них ходити) і всі стежки по долинах угору підійму" . (Ісаія 49:9, 11) " Велика громада" і всі люди доброї волі повинні стати на сторону Господа перед Армагедоном і навчитися ходити дорогами, на які Господь післав чвій вірний народ. (Ісаія 62:10; 35:8; "Вартова Башта" 1931, стор. 339) "Велика громада" і люди доброї волі будуть прагнути прийняти правду з рук вірних останків божих.

Так зване "Християнство" називає себе неправильно іменем Христа і при цьому використовує людей і пригноблює їх. Інші, що є ворогами Божими, дивляться на ганебні вчинки "Християнства" і кажуть про вірний народ Божий: "вони такі самі, як всі інші, які називають себе християнами" . (25:8) "Так говорить Господь, Єгова: за те, що про вас говорять: ти земля така, що пожирає людей, бо дозволяєш нарід твій бездітним робити .  — За те не будеш поїдати людей і не будеш робити народу твого бездітним, говорить Єгова Бог" .  — 36:13, 14.

Люди прийдуть до того, щоб пізнати Бога і зрозуміти, що Бог має на землі народ, який є Йому вірний і тому ворог не матиме більше нагоди сказати, що ті, хто носять ім'я Христа, пожирають людей. Оправдання свідків Єгови стане оправданням Його великого імені. "І не будеш уже чувати наруги від народів, та й не будеш посміхом у людей, і не робитимеш уже твого люду бездітним, говорить Єгова Бог" .  — 36:15.

Вірний народ Божий страждав серед всіх народів від ганьби, але цей стан повинен врешті закінчитися перш, ніж всі члени Його помазаного народу закінчать свій земний шлях . "Ось Я притісню всіх тих, що тебе тіснили, буду піддержувати, рятувати всякого кульгавого, поскуплюю до купи розпорошених пороблю їх славетними й знатними по всіх землях, де побивав їх сором. Так, того часу поприводжу вас і позбираю вас ; пороблю бо вас людьми славними і високоповажними між усіма народами на землі, як визволю вас із неволі перед очима вашими, говорить Єгова". (Софонія 3:19, 20) Ті, які кривдили і зневажали Божий народ, не матимуть більше ні причини, ні вибачення у тому, щоб хулити вірних. Далі в Божій організації не буде нагоди для того, щоб відрікатися або оступатися. Таким чином, Господь зображає свій народ як очищений і об’єднаний у велику націю, яка повністю присвячує себе служінню і хваленню Бога. Багато хліба і благ змусило населення Палестини забути Бога; і це саме стосується до всіх так званих "організованих Християнських народів" . (5 Мойсея 8610  — 14) Однак ми живемо в дні, який Господь Бог створив для свого народу і для оправдання свого святого імені. Бог зсилає тепер благословенства на свій народ, що зайнятий Його працею яку Він передав у його руки. Вони раді виконувати її і той, хто має духа Божого, більше не матиме причини уступатися.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 439 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: