ГОЛОВА 7 ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 33) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ГОЛОВА 7 ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 33)

Єгова є Всевишній, Він возвишається над всіма. Він володіє своєю організацією і вимагає від кожного кого Він охороняє і приймає членом цієї організації, послуху. Його Слово є законом для всіх, хто Його любить, і Він виявляє своє благовоління лише для тих, які послушні Його закону. Оскільки Він у своєму Слові пояснює, що Він вимагає від своїх створінь "ходити в покорі перед Ним" (Михея 6:8), це означає, що кожен, хто отримає Боже розуміння, за то, яке знання вона посідає про волю Божу. Коли Єгова заключав угоду з Ізраїлем, Він говорить: "Оце ж, коли будете гласу мого слухати й хоронити завіт тій із вами й умову, то будете пай мій в народах, моя ж бо земля і вся вселенна; і будете в мене ви царством священним, народом вибраним". (2 Мойсея 19:5, 6) Тут викладені Божі правила, за якими вирішуватиметься, хто житиме в Царстві Божому. Оскільки Ізраїльтяни перестали бути послушниками Богу, Він забрав у них привілей належати до Його Царства, і заявив їм, що Він дасть його тим, хто буде Йому послушний. {Маттея 21:43) Лише ті, хто старанно слухає голосу Божого, залишається в Його храмі. (Захарія 6:15) того, як він пізнає правду, на нього буде покладено обов’язок, бути послушним правді. (1 Тимотея 1:13; Ефесян 4:17  — 21) Того, хто прагне до пізнання і розуміння, Бог винагородить, подарувавши тому розуміння; через це однак зросте його відповідальність і він зобов’язаний бути послушним. "Він їх діла їм покаже, і гріхи їх превеликі; та відтулює їм вухо, щоб розуміти, і велить звернутися од їх ледачих вчинків". (Йов 36:9, 10) "І як як послухають та стануть їм служити, то кінчать дні свої у щасті, і роки свої у благоденствії. Як не послухають, згинуть від меча, і повмирають у своїй сліпоті".  — Йов 36:11, 12; мініатюрна Біблія.

Як слуга Єгови, пророк Езекиїл представляє перебуваючий на землі клас слуг, тобто посвячених Богу, які проголосили себе чинити волю Божу і які є осяяні розумінням заповідей Божих і помазаних на Його службу Вони несуть особливу відповідальність перед Богом, щоб слухатися заповідей Його і ніколи не відхилятися він них від чужим впливом. Господь наказав пророкові Езекиїлу промовляти до Ізраїльтян після того, як скінчився час його мовчання відносно Єрусалиму, і він перервав свою німоту. Може видаватися, що після настеле Навуходоносора на Єрусалим і після зруйнування міста відповідальність Езекиїла я охоронця Ізраїля, який мав застерігати його від небезпеки, повинна бути припинена. Однак тепер, після падіння міста, йому було наказано знов продовжувати Це пророцтво (голова 33:1  — 20), правдоподібно, було дано Езекиїлу ввечері, який передував ранку, коли до нього прийшов полос, що втік з Єрусалиму; це сталося того самого дня, оскільки день у Жидів починався приблизно після шостої години вечора. Обставини, що пророцтво було дано пізнього дня, показує. Що обов’язок Езекиїла як охоронця не було припинено і що його не було звільнено від відповідальності. Він повинен був продовжувати обов’язки охоронця, і саме для Ізраїльтян, яких було забрано у неволю. Це показує, що вірний клас Божих слуг, які є тепер на землі, зобов’язаний весь час бути насторожі і застерігати інших від небезпеки. (Лука 21:36; Одкриття 16:15) Пророк Езекиїл говорить: "І надійшло слово Єгови до мене таке: Сину чоловічий промов до земляків твоїх і скажи їм: Коли Я пошлю меча на яку землю, а осадники тієї землі візьмуть із громади чоловіка та й приставлять за вартового в себе".  — Езекиїл 33:1, 2.

Це показує. Що клас слуг Божих повинен застерігати і повідомляти народ і володіючих чинників в першу чергу, ніж меч Армагедону впаде на організацію Сатани. Господь спочатку каже пророкові Езекиїлові використовувати образну картину, яка стосується до інших земель навколо Єрусалиму, як Амон, Моаб, Едом, Филистії, Тир і Сидон, Єгипет і Ефіопії, над якими Господь пообіцяв підняти свій погибельний меч. (Єремія 25:13  — 36) Цей образ показує, що виконання або застосування пророцтва 33 голови відбувається в часі битви Армагедон. "Меч", який Єгова підносить над ворогом, представляє сповнення вироку Божого. "Коли Я пошлю меча на які землю, а осадники тієї землі візьмуть з громади чоловіка", то це є його обов’язок, як каже пророцтво "застерігати". Народ "Християнського світу" робив саме це. Вони взяли духовників з різноманітних церковних систем, щоб вони контролювали духовний горизонт, читали знаки неба і застерігали людей в інтересах їх вічного благоденства; але духовники були невірними.

Духовники не можуть бути звільнені від відповідальності, бо вони були цілком свідомі. Вони стверджують, що знають Слово Боже і вони мали достатньо можливостей його вивчити, і вони самі виступають як вчителі Святого Письма. Світова війна була сповненням пророцтва, про що вони всі повинні знати. Тому пророк говорить: "І він побачить меча, що йде на землю та й затрубить у трубу й остереже люд. І коли хто почує голос труби, та й не буде стерегти себе, й меч наступить тай захопить його, тоді кров його впаде на голову його. Він чув гук трубний, та й не остерігся, - кров його буде на йому; хто ж остерігся, той урятував душу свою".  — 33:3  — 5.

Під час війни група проповідників опублікувала в Лондоні маніфест, який було сприйнято в Британії та Америці як гук трубний, і копія його була надіслана кожному проповіднику. Той маніфест особливу увагу звертав на слово великого пророка Ісуса Христа про кінець світу і про прихід Його Царства. Але духовні в усьому "Християнському світі" і визначні із стада перестали слухати людей, яких народ вибрав з їх середини і з їх організації, щоб вони були їх вартовими, і всі духовні не виконували своїх обов’язків. Відповідальність за це лежить на тих, які висміювали ті слова, що звертали увагу на сповнення пророцтва.

Духовники стверджували, що вони представляють Бога і Христа і є вартовими народу. Тому пророцтво звучить так: "Коли ж вартовий та побачить меча і відбере тому життя, то він умре за свою провину, та й кров його Я з руки сторожа буду вимагати".  — 33:6.

Для духовників немає вибачення за те, що вони не бачать майбутніх справ і того, що показують події сьогодення, і тому про них написано: "За їх власною волею це схвалено він них". (2 Петра 3:5) Їх блукання в темряві в жодному разі не звільняє їх від відповідальності. Вони повинні були б знати зі слів Господа, що світова війна була ознакою початку горя для народів і є доказом, що приходить кінець світу і що повернувся Христос (Маттея 24:3  — 8), і вони повинні були застерегти людей, чого вони не зробили. Навіть бездоганні джентльмени з духовенства, які підписали вище згаданий Лондонський маніфест, усунулися від публічної заяви.

Але є ще й інший клас, який ще більш відповідальний і отже, ще більш заслуговує покарання, ніж духовенство різноманітних конфесій "Християнського світу". Перед приходом Господа до храму Єгови було певна кількість осіб, які заключали угоду, щоб чинити волю Божу, і були удостоєні милості пізнати правду і одержати знання по значення "кінця світу". Вони стверджували. Що виглядають Царство Боже, і говорили про його прихід. В 1918 або приблизно в той час вони говорили своєю поведінкою в своїх серцях: "Мій Господь, мій пан затримує свій прихід". Вони почали боротися проти своїх братів, що проголошують Царство. З того часу вони не зробили жодного поступу в пізнання правди, а продовжують переслідувати слуг Божих і тому Ісус Христос, наш Господь називає їх "лукавими слугами". Вони висміюють публічну заяву, що стосується рівності "овець і баранів"; вони оспорюють, що Царство почалося в 1914 році, вони ігнорують існування сатанської організації, якщо вони взагалі в це вірять, і не застерігають народ від меча пімсти Божої. Який прийде на народи і нації. Як показує пророцтво, Господь в жодному випадку не вважатиме духовенство "Християнського світу" безвинним і звичайно, Він пройде мимо класу "лукавих слуг", не покаравши проголошеного Ним вироку.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 380 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: