ГОЛОВА 8 ВТІХА (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 36) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ГОЛОВА 8 ВТІХА (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 36)


Єгова є батьком милосердя і Богом всіх втіх; зараз Він дає багато втішних заявлень своєму помазаному народу і зміцнює їх для того, щоб вони продовжували свою діяльну службу Його. останки Божі знають, що Єгова є єдиний правдивий і Всемогутній Бог, і вони мають постійну віру в Його Слово. Бог сказав, і це Він також і зробить. Ніщо не в змозі віддати чи перешкодити у сповненні його рішень. Свідки Єгови і далі страждають від поганого обходження і образ, що їх завдають вороги Бога; але це не може ні знесилити, на налякати вірних Богу. Коли ці вірні свідки ходять від дому до дому, щоб принести людям свідчення про доброту Бога і Його Царства, їх нерідко ображають і слуги Сатани часто спричиняються до того, що їх переслідують, ув’язнюють і кидають у тюрму. Однаку у всіх цих нещастях вірні торжествують, бо Бог дав Слово, що у визначений час Він знищить ворогів і возвисить тих, хто любить Бога. Єгова оправдає своїх свідків перед ворогами; це оправдає Його ім'я і зробить загально відомими те, що Він любить і оберігає тих, які люблять Його і вірно Йому служать.

Тридцять шоста голово пророцтва Езекиїла вмішує багато втішних слів, які скеровані до вірного народу Божого. Єгова говорить до Езекиїла: "Ти, сину чоловічий, пророкуй про гори Ізраїля і скажи: гори Ізраїля, слухайте слово Єгови!" (36:1) Ці слова прямо протилежні проголошеному у 35 голові цього пророцтва вироку над горою Сеїр. Гора Сеїр має духовне значення, яке не може відноситися буквально до землі Едому; і це доказує, що "гори Ізраїля" слід теж застосувати в духовному смислі, і що пророцтво, яке стосується цього, сповнилося на вірних свідках Єгови, а не на землі Палестини. Також цікаво було б порівняти 36 голову Езекиїла з 6 головою цього ж пророцтва. В шостій голові пророцтва спрямовано проти тих, які неправдиво стверджують, що вони є народом Божим. Провідники і їх однодумці у християнському світі використовували ім'я Бога і Христа для полагодження своїх лицемірних справ, тому Бог проголошує свій вирок над ними. У тридцять шостій голові цього пророцтва "гори Ізраїля", відносяться до вірних помазаників народу Божого, тобто до всієї сім'ї Божої, головою якої є Ісус Христос і в яку також включені вірні останки на землі. Тому пророцтво звучить так: "гори Ізраїля [вірні, з яких вийшли правдиві послідовники], слухайте слово Єгови!"

Цей висновок підтверджується обставиною, що Бог спрямовує слова втіхи до них і повідомляє їм про свій намір благословити їх, бо їх вороги погано с ними обходилися. "Так говорить Єгова, Бог: позаяк ворог мовляє погано про вас: ага! І вічні гори допались нам у власність". (36:2) Властиво, вороги Божі сказали так: Ми є ті, кому належить вся милість Божа і які її мають, і ми зайняли місце у Царстві Господньому; тому ми є ті, хто має найбільшу милість на землі. Коли вороги Божі пізнали голову дому синів, то вони хотіли Його знищити. (Маттея 21:38, 39) під час світової війни вони знищили роботу, яка є представлено через Ілію і Йоана Хрестителя, і діяли так, що слуг Божі, які виконали цю роботу, виглядали як мертві. Організація Сатани, особливо народи, які утворювали "Християнський світ", заздрили праведному Царству Божому і бажали влади і почестей, сфери панування та ім'я яке належить народу Царства Божого, однак це не значить, що заздрісники справді були віддані Господу або Йому служили. "Християнські народи" зневажали обов’язки і відповідальність, які були вкладені на тих, які хотіли належати до Царства Божого. Коли прийшов час Єгови покласти як наріжний камінь свого голову і Царя Ісуса Христа, тоді "Християнські народи" були готові присвоїти собі ім'я Царства Божого, але одночасно відмовлялися визнати Ісуса Христа і Його головою. Навпаки, замість Царства Божого "Християнські народи" встановили витвір Сатани, а саме Лігу Народів і назвали його "політичним виразом" Царства Божого на землі. "Організоване Християнство" в союзі з іншими володіючими групами сатанської організації спустошили правдивий народ Божий, але прийде час, коли Бог змінить це положення: "То ти пророкуй і скажи: так говорить Єгова Бог: за те, що вас спустошено й х усіх боків жерто, щоб ви стали власністю других народів, і що ви попали на язики злющим людям". (36:3) Цей висновок ворогів був зневажанням Бога і Христа, а також Його вірних свідків на землі Це було те, що пророкував Ісус: "І зненавидять вас усі народи задля імені мого". (Маттея 34:9) "І все робитимуть вам задля імені мого, бо не знають пославшого мене".  — Йоана 15:21.

Якби Господь врятувався для захисту свого народу, то вороги під час першої світової війни поховали би його заживо: "Якби не був Єгова з нами, коли люди проти нас встали, то живцем проковтнули б нас, як запалав гнів їх проти нас; затопили б нас води, рвучі потоки залили б душу нашу; з шумом пронеслися буйні води понад душею нашою". (Псальма 124:2 \ 5) Цей потік переслідувань припинився аж коли суди Сполучених Штатів були змушені згідно власного закону звільнити тих, яких через проповідування правди тримали в тюрмах. Остаточно це відбулося 5 травня 1920 року.

Ці слова втіхи призначені для вірних, які є ще на землі, щоб вони могли черпати з них заохочення і надію і були сильні в Господі під владою Його сили: "За те ви, гори Ізраїлеві, почуйте слово Господнє; так бо говорить Єгова Бог до гір і до гробів і до потоків  — і долин, до опустілих розвалищ і до покинутих городів, що сталися лупом й посміхом усім сусіднім народам". (36:4) Це є втішне післання не лише для "гір", тобто для вірних останків, а й для всіх керованих духом Божим на землі. "Гори" і "пагорби" відновляться до класу Царства", а "спустошені руїни" особливо чітко вказують на велику громаду, яка порівнюється із "спустошеною спадщиною". (Ісаія 49:8) Який час навіть вірні Богу були подібні до "залишених міст [організацій]" і вони були "здобиччю" ворога. Вони стали предметом насмішок, особливо для пануючої влади "Християнського світу" і їх союзників. язичків, які потребують навколо них.

Божий народ потребує деякого покарання; але ніхто крім Господа не має на це права. Він вирішуватиме, що є необхідним, і діятиме згідно цього. Вороги Божі обходяться з народом Божим із зневагою. Це особливо стосується Ідумеї і класу Езева. "За те, так говорить Єгова Бог: і огні осади моєї виповів Я слово проти інших народів і проти всієї Ідумеї, що призначили землю мою собі в державу, радіючи усім серцем і з погордою в душі, щоб сплюндрувати її". (36:5) Вірний народ Божий через Сатану і його агентів став предметом насмішок і ганьби. "Тим то пророкуй про землю Ізраїлеву і говори до гір і горбів, до потоків і долин; так говорить Єгова Бог: Ось Я в гніві в досаді моїй виповів се, за те, що ви терпите наругу від народів".  — 36:6.

Це пророцтво частково сповнилося над Палестиною в дні Езекиїла і Неємії. Однак повне сповнення не може відноситися буквально до землі Палестини. Жидів насильницьких було вигнано в Палестини, і їх дім був спустошений". Тому що вони відкинули Ісуса Христа, Олюбленого помазаного Царя Єгови. до сьогоднішніх днів Жиди не нерозкаялись у злочині, вченому їх предками. Багато Жидів повернулися до Палеснини, аде вони пішли туди лише з самолюбних сентиментальних мотивів. Жиди довший час від їх вигнання до сьогоднішнього дня "не несли насмішки народів" ні за ім’я Єгови, ні за ім’я Ісуса Христа. Під час світової війни справжні послідовники Ісуса Христа, які віддіна Господу Богу і Його Царству, несли безчестя і були пригнічені ненавистю всіх народів за ім’я Єгови і Ісуса Христа. (Маттея 24:9; Марка 13:13) На противагу цьому Жиди під час світової війни були призначені язичеськими народами. В 1917 році було видано Бальфурську декларацію за доручення язичеських урядів сатанської організації, чим Жиди визнавалися і було їм обіцяно покровительство. Таким чином сьома світова держава прийняла у свої руки керівництво. Велике підприємництво та інші відгалуження сатанської організації поставили Жидів в один ряд з іншими народами і віднесли їх до тієї самої категорій поганських народів. До цього часу навіть Божий народ пропустив факт, що справи народу Божого, поєднанні з життям на землі, мають далеко більше значення, ніж реабілітація [ відновлення в попередніх правах] того маленького шматка землі на Східному узбережжі Середземного моря. Божий народ приділив Жидам більше уваги, ніж вони справді заслужили. Це пророцтво в першу чергу повинно стосуватися Божого вірного народу, що живе тепер на землі. Єгова заявляє про своє рішення і свої наміри змусити язичеські народи нести своє безчестя. Під чим розуміють народи, які вороже ставляться до Царства Божого і є його противниками. "Тим же то так говорить Єгова Бог: здійму руку і присягаюсь, що народи навкруги вас повернуть сором свій!" (36:7) З якої причини Бог висловлюється саме так? Звичайно, не тому, що робили буквально Жиди. Відступники, переслідувачі та вбивці Ісуса Христа,а через ганьбу і сором, який ці народи завдали праведним віруючим в Ісуса Христа, Його вірним послідовником. Це є Божий народ, який Він виділив серед народів, щоб жити його як нарід для свого святого імені. (Діяння Апостолів 15:14) Вже у теперішні часи Бог покрив "Християнський світ" певною мірою сорому, а саме завдяки розповсюдження духовного післання правди, що потрапило в руки народу, включаючи виклад про "сім чаш гніву". (Одкриття 16:1  — 21), які були знамено нещасть, що впали на Єгипет. Найбільша ганьба однак прийде на ці народи під час Армагедону, коли великий меч Бога спустошить їх.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 450 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: