НЕЩАСТЯ ЯКОВА - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

НЕЩАСТЯ ЯКОВА

В Святому Письмі Яків стоїть за вибраний народ Божий і представляє останок, що знову зібрався після розпорошення у 1918 році. Здається цілком ясним, що "нещастя Якова"  — означають спроби знаряддя Сатани знищити останок, який однак на цей час буде звільнений рукою Господньою. (Єремія 30:3  — 11) Далі Бог через пророцтво Езекиїла показує змову і відкриті дії ворога, спрямовані на те, щоб знищити вірний останок, який тепер проголошує післання Царства; тому Він велить Езекиїлу пророкувати: "І вирушиш ти й прийдеш з твоєї осади, з найдальшої півночі, - ти і многі народи з тобою, саме кіннота, величезна ватага і безліч війська; і двинеш проти мого люду Ізраїля, мов хмара, щоб окрити землю, щоб народи спізнали мене, як покажу мою святість тобі, Гог, перед їх очима". (38:15, 16) Та сама змова і її виконання представлена такими місцями Святого Письма: "І він зібрав (вони зібрали; Синай. манускрипт) їх на місце, яке по-єврейськи зветься Армагедон". (Одкриття 16:16) "І бачив я звіра, і царі землі, і війська їх зібрані, щоб воювати війну з сидячим на коні, і з військом Його". (Одкриття 19:19) Останнім часом останок вів наступальний похід, видаючи свідоцтво в ім’я Господнє, і оповіщаючи народ про нечестиву організацію Сатани і наміри Бога її знищити. Останок не одержав ніякої буквальної зброї, щоб воювати проти сатанської організації і ніколи її не одержить, але він мужньо проголошує післання правди проти цієї організації і безбоязно продовжуватиме це. Тому це пророцтво про насильницький наступ повинно стосуватися Гога, який великою люттю виступає проти народу Божого. Останок народу Божого, починаючи з часу світової війни, тяжко працював, щоб "відбудувати землю" що є його участю у роботі стосовно Царства. Це є "свята земля" або святий стан перебуваю чого на землі народу Божого, який серйозно і завзято трудився, щоб примножувати інтереси Царства. Останок не займався політикою і торгівельними справами світу. Він займався лише проголошенням правди про сатанську організацію і Божу організацію. Це є свідчення для народів, і воно є більш повним, ніж будь-коли могло б стати прикрашення землі Палестина. Пророцтво отже показує, що наступ ворога проти народу Божого відбувається в "останні дні", коли Господь є присутнім і дає своєму народу вкушати благословеньства, а також змушує ворога побачити, що Він є Всевишній. Гог і його спільники не покаяться і не навернуться до Єгови; але як показує Святе Письмо, Господь Бог дасть цій орді виразну науку, через що ім’я Його буде оправдано перед усіма сотворіннями. Єгова є захисником останку і оскільки Гог виступає проти останка, то цим він змушує Господа до такої боротьби, тому що Бог і останок є нероздільними. Ворог "торкається Його зіниці" і тому починається боротьба. Гог і його співучасники не вірять, що Єгова є Всевишній і Всемогутній і що останок перебуває під Його захистом; і тому вони вирішили стерти з лиця землі це "чумне Товариство", як називають "останок". Наступ з боку цього насильницького війська Гога дасть Богу можливість освятити і оправдати своє ім’я, і Він це зробить.

Бог наказав написати це пророцтво у старі часи, і вірний останок тепер може докладно зрозуміти організацію Сатани і знати, що Бог через свого пророка пророкує проти цієї організації. Єгова говорить: "Так говорить Єгова Бог: хіба ж се не ти, що про нього говорив Я вже давно через слуг моїх, пророків Ізраїлевих, що в ті часи пророкували, що приведу тебе на мою землю?" (38:17) Здається певним, що Сатана спробує здійснити раптовий ошоломлюючий наступ на народ Божий; але оскільки останок попереджений і довіряє Господу Єгові, то він не повинен непокоїтись. Перемога буде за Єговою і Він оправдає своє ім’я і збереже тих, які Його люблять.

Останок, свідки Єгови, повинні мужньо і безстрашно проголошувати післання Царства, будучи впевненими, що Бог знищить ворога у назначеному часі: "І буде того самого дня (інший переклад: того дня), як наступить Гог на Ізраїлеву землю, говорить Господь, Єгова, запалає гнів мій аж до лютості". (38:18) Це є застереження ворогу і втішним та підкріпляючим післанням для останка, і він не повинен відступити та дати ослабнути своїм рукам. Дехто може злякатися і потрапити у скрутне становище, але треба пам’ятати, що Єгова є біля керма і що Воєначальник Єгови, Ісус Христос командує Його збройними силами, і перемогу буде здобуто. Єгова наказав написати своє Слово для підкріплення і зміцнення свого помазаного народу, і одна з цих обіцянок для них звучить: "В тісноті моїй заквилив я до Єгови, і благав Бога мого; Він почув з храму свого голос мій, і благання моє дійшло до слуху Його. Захиталась тоді і задрожала земля, затремтіли підвалини гір і хитались, бо запалав Він гнівом. Бухнув дим із ні здер Його, і вогонь пожираючий посипався із уст Його, угло паляще буркало з нього. Нахилив небеса і спустився на землю, і стала чорна хмара під ногами Його. І возвівши на херувима, прилетів і вознісся на крилах вітряних. Темряву зробив своїм покровом, наметом кругом себе  — темряву вод, густі воздушні хмари".  — Псальма 18:6  — 11.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 340 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: