ОЧИЩЕННЯ ЗЕМЛІ - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ОЧИЩЕННЯ ЗЕМЛІ

Єгова прибере руїни на землі за допомогою Христа і очистить їх, щоб суд окремих людей міг просуватися в справедливості і без перешкод. (Діяння Апостолів 17:31) Ніщо не очищує так як вогонь; тому його використовують, як символ знищення і як зразок очищення землі від усього, що її забруднює. "Як смирить брань аж до краю землі, ломить лука, торощить спису, палить огнем колесниці! Вгамуйтесь і пізнайте, що Я, Бог! Я вознесуся між народами, вознесуся на землі". (Псальма 46:9, 10) Як показує Святе Письмо, після битви Армагедон ще залишиться частина вірного народу Божого і вони матимуть справу з очищенням: "Тоді виходитимуть осадники городів Ізраїльських і будуть палити оружжє, шити і панцирі, луки й стріли, булави й списи; на сім років матимуть чим палити". (39:9) Ці слуги Божі не будуть оточеними валами і не матимуть ні флоту, ні армії. На той час сатанська організація буде знищена, і її руїни на землі повинні бути прибрані. Вірний нарід Божий з певністю не захоче зберегти залишки воєнної машини Сатани. Навпаки, народ хотітиме забути ці всі справи. Господь звелів їм, щоб вони "сім років підтримували вогонь". Це без сумніву, що стосується часу, є образним висловом і означає повне знищення всякого роду військового озброєння. І не було б нерозумним знову припускати, що воно повинно спалюватися так довго. Історія повідомляє, що після поразки Сарацинів, якої вони зазнали від іспанців у 1212 році на полях битви залишилось стільки списів, стріл та іншої зброї, що вони постачали іспанців 4 роки паливом. Необхідний для спалення час вказує на нечувані розміри військової організації Сатани і возвишує силу Єгови і Його повну перемогу. Це також показує, чому Бог створив таку величезну "винотоку" для знищення організації Сатани.  — Одкриття 14:19, 20.

Це не обов’язково повинно означати, що вірний останок Божий після Армагедону ще буде сім років на землі, але що за цей час повинно бути проведено повне очищення. Без сумніву на той час всі вірні старовинних часів "князі" повернуться на землю і допомагатимуть у цій праці: "Не будуть носити дров із поля ні рубати по гаях, а палитимуть само тільки оружжя; ограблю вати своїх грабіжників та обдирати своїх обтирачів, говорить Єгова Бог". (39:10) Люди доброї волі і з чистими серцями торжествуватимуть, коли вони побачать, як всі сліди безбожництва зникнуть з землі: "Ти розмножиш народ, даш йому радощі великі, звеселиться він перед тобою, як веселяться, коли обжинки справляють, як радуються, коли здобич ділять. Бо вся обув жовніра (це озброєння війна у битві; Цюріхський переклад і інші) й одежа, в війні кров'ю злита, піде на спалення на жар огневі". (Ісаія 9:3, 5) Це все відбудеться під керівництвом Ісуса Христа, великого Царя. "З сильними ділитиме здобич він". (Ісаія 53:12) Цю здобич не використовуватимуть для своєкорисних цілей.  — Михея 4:13.

Трупи, які лежатимуть на землі, повинні бути прибрані. Тому Господь звелів своєму пророку сказати: "І станеться того часу: призначу місце Готові на грибовище в Ізраїлі, - в мандрівній долині, на схід від, моря, і будуть зупинятись на ній прохожі. Так поховають Гога й усі товпи його, й прозвуть її долиною товп Готових". (39:11) Це означає, що невидима, так і видима частина ворожого війська, тобто змовників, повинні бути прибрані за винятком "шостої частини", на яку прийде черга потім. Гог не вийде з цього з життям, і мертві не матимуть поховання з військовими почестями, а будуть закопані, як дикі звірі. Військо Гога матиме безславний і страшний кінець, і його орда як буквально, так і символічно смердітимуть для всіх перехожих. "Щоб їх повбивано і порозкидано; трупи їх щоб гноєм узялись, та щоб тори од крові їх розмоклись". (Ісаія 34:3) Тут не буде залишено ні Гога, ні кого-небудь з його натовпу, щоб поховати трупи, як сказано в Єремії 25:33. Це показує, що на землі всюди лежатимуть трупи. Після того, як дикі звірі, собаки і стерв’ятники обглядають їх скелети, їх кістки зберуть докупи і поховають, і для цього Господь вжив заходів.

Місцем поховання названо "долину Гамон-Гога (примітка; тобто "долина натовпу Гога"). Це місце поховання не є місцем для плачу через "Адамову смерть", а свідченням того, що Боже ім’я оправдане і ворог мертвий. Це дуже відрізняється від описаної в 37 голові Езекиїла "долини кістяків", де показано відродження народу Божого. Але для війська Гога не буде відродження. Однак разом з Сатаною його буде піднято з могили наприкінці тисячолітнього царювання Христа, і аж тоді навічно знищено. Для останку буде справжньою радістю брати участь в очищенні землі, перш ніж вони поведуть вірних переживших людей на праведний шлях. Ця робота по очищенню буде основною працею, як показують наступні слова: "І ховатиме їх дім Ізраїля сім місяців. Щоб очистити землю. Усе осадництво країни помагає ховати їх, і буде той день пам’ятним у них, в котрім Я прославлю себе, говорить Господь, Єгова". (39:12, 13) Всі люди тоді матимуть привілей взяти участь у цій очищувальній праці. Це буде день радості. Перемога Єгови принесе йому славу серед людей, якої він до того ніколи не знав. Тоді буде великим привілеєм бути відомим як народ Божий. Коли Мойсея і синів Ізраїльських під Його керівництвом було безпечно проведено на інший берег Червоного моря і коли ворог загинув у глибокому морі, тоді Мойсей заспівав хвалебну пісню Господу Єгові і до цього приєдналися інші: "Заспівав тоді Мойсей й синове Ізраїлеві пісню Єгові, і співали сими словами: ой співаймо ж Єгові, славно бо прославивсь, і коня і їздеця він по ввергав у море. Єгова сила моя й велич, був моїм порятунком. Він мій Бог, і я споруджу дім йому преславний. Вознесу Його прославлю Бога Отця благого". (2 Мойсея 15:1, 2) Це відображає хвалебну пісню, яку будуть співати зразу після Армагедону, після того, як Єгова здобуде перемогу і звільнить народ від жахливої організації Сатани.

Праця по очищенню буде проводитись систематично: "І настановлять нарочно людей, щоб перезирали країну та при помочи перехожих ховали позіставших поверх землі, - щоб її очищувати; ба ще й по упливі сімох місяців, будуть вони перешукувати". (39:14) Це вказує на організовані і впорядковані заходи. Правдоподібно, що останок і вірні пророки стародавніх часів спільно організовуватимуть і проголошуватимуть цю працю по очищенню землі. Ті що проходять мимо, братимуть участь в праці по очищенню. По закінченні семи місяців вони обшукуватимуть землю, щоб побачити, чи все очищено. Це означає сповнення такого вислову з Святого Письма: "Пам'ять про праведника зостанеться благословенна, ім’я ж безбожних огидне". (Приповістки Соломона 10:7) "Тілько ще трохи  — і не буде беззаконника, і споглянеш на місце його  — та й нема його"  — Псальма 37:10.

Битва Армагедон не обмежиться малою землею Палестини, а простягнеться на багато країн: "І як хто, перешукуючи землю, побачить людського кістяка, то буде ставити йому знак при йому, щоб погребачі ховали його в долині ватаг Гогових". (39:15) Цей вірш показує, що організація ворога простяглася через всю землю і всюди впала, "від одного кінця землі до другого кінця"; тому прохожі коли-небудь наткнуться на кістяки. Дотикання до людської кістки за законом означало нечистоту і було символом смерті. Тому занечищення землі повинно бути усунено. (4 Мойсея 19:11) Без сумніву той, хто проходить землею, буде зобов’язаний повідомити про місце, де він знайде кістяки і таким чином братиме участь в очищенні землі: "І зватиметься те місце Гамона. І так очистять землю". (39:16) Згідно примітки різних Біблійних перекладів "Гомона" означає "натовп" або "ватага". Це, очевидно, означає місце розташування організованих робітників, які займаються похованням в долині Гамон-Гог. Жоден залишок ворожої організації не повинен зберегтись і занечищувати святі місця Бога на землі.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 391 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: