ПАСТИР - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ПАСТИР

Пастир

Згідно з своєю обіцянкою Бог принесе своїм вірним мир і радість. "І поставлю над вами єдиного пастиря, щоб пастиме їх, - слугу мого з роду Давидового; він буде їх пасти, він буде пастирем над ними, і буду Я, Єгова, їх Богом, слуга ж мій Давид буде князем серед них. Я, Єгова, сказав все." (34:23, 24) Серед вірного останку Господнього немає жодного "чужого Бога". Ісус Христос перебуває в Його храмі. Він є кормите лем і вождем народу Божого. Для вірних Він став "головним і наріжним каменем". Ці вірні поєднані з Ісусом Христом вічною угодою незмінної, правдивої милості Давида. (Ісаія 55:3) Господь Бог сповнив таке пророцтво для свого вірного останку: "І позбираю останок отари моєї з усіх земель, куди по виганяв їх, та заверну їх усіх на їх пасовища, і буду там плодитися й намножуватися. І поставлю над ними пастирів, що їх пастимуть, уже не будуть лякатися та нудитися і не одна з них не загубиться, - говорить Єгова. Ось, надходить час,говорить Єгова,і збуджу Давидові праведного пагонця, що володітиме як цар і мудрий робом ходитиме і чинитиме суд і справедливість на землі. За днів його спасення Юда, і житиме безпеч Ізраїль, і ось ім'я його, яким його зватимуть: Бог  — оправдання наше".  — Єремія 23:3  — 6.

Господь приймає своїх вірних в свою організацію і дає їм мир. "І вчиню з ними завіт миру та й по виганяю з землі хиже звіря, і будуть жити собі безпеч у пустелі і спати по гаях". (34:25) Це не стосується нової угоди (Єремія 31:31  — 34), а лише Божої організації, до якої він говорить: "Гори бо змістя здвигнулися й горби похитнуться, милість же моя не одвернеться від тебе, і заповід миру мого не схитнеться, говорить милосердний до тебе Єгова. Діти твої навчатиме сам Єгова, і мир буде між твоїми дітьми. Ніяка зброя, зроблена проти тебе, не буде придатна, та й всякий язик що буде правуватися з тобою на суді, - ти обвинуватиш. Все є доля слуг Єгови, се оправдання їх від мене, - говорить Єгова". (Ісаія 54:10, 13, 17. див. "Вартова Башта" 1931, стор. 362) "Відчиняйте ворота нехай ввійде народ праведний, що зберігає вірність! Твердого духом хорониш Ти у мирі; бо він вповає на Тебе. (Ісаія 26:2, 3) Це не означає, що вірні останки тепер будуть вільні від нападів ворога. Навпаки, ворог проводжує воювати проти них, тому що вони є вірні у видачі свідчення Ісуса Христа. Ворог буде проводжувати напади на вірних; однак ті, котрі залишать вірними Господу Богу і не покинуть Його організацію, будуть врятовані.

Вірний народ Божий "буде жити безпечно в пустинях і спатиме в гаях" (див. також 34:28). Це показує, - що Господь очищає свою організацію від лукавих і звіроподібних людей і що через них жодніє частині Його організації не буде завдано шкоди; і незалежно від того де могли перебувати вірні вони будуть безпечними по відношенню до слуг Сатани і його організації, поки вони перебувають в Божій організації і вірно виконують свої обов’язки і є послушні заповідям Господнім. Цю безпеку можна знайти лише всередині Божої організації, котра представлена "святою землею". Коли який-не-будь член останку вийде за межі Божої організації, він більше не може розраховувати на цю безпеку. "Вірних оберігає Єгова". (Псальма 31:23) Останок покинув організацію Сатани і знаходиться тепер у "святій землі", тобто це означає в стані справедливості і безпеки; і їх тривала безпека залежить від того, скільки триватиме їх вірність Господу. Єгова втішає лише свій вірний народ, виконуючи свою обіцянку: "Я дав їм і тим, що кругом гори моєї, благословення, й буду їм посилання дощі у свій час, - се будуть дощі благословення". (34:26) З того часу, як Господь зібрав свій народ у храмі, Він постійно посилав йому своє благословення. (Захарія 10:1; Йоїл 2:23; Псальма 147:8) Єгова проголосив своє Слово і продовжує це на корить свого народу, і ці дорогоцінності капають, як роса на ніжну траву. "Нехай же, як дощ ллється наука моя, як роса промова моя, як рясні краплі на траву, як буйний дощ на билину!" (5 Мойсея 32:2) Він привів своїх вірних в стан миру і радості. "Як роса Єрмонська і життя по віки".  — Псальма 133:3.

Всі, хто люблять Бога, повинні знати поза сумнівом, що Він пасе свій народ і що їжа їм безпечна і наситить їх і що так буде завжди: "І родитимуть польові дерева плоди свої, а землі буде видавати врожай свій; і будуть вони безпечні на землі своїй, і розуміють, що Я  — Єгова, як поламаю заноси в ярмі їх, та вирятую їх із потали в тих, що їх поневолили". (34:27) Останок Божої організації не повинен відчувати голоду духовної поживи, і їх діяльність у справі Божій і виконання їх роботи повинні родити і давати щедрий урожай. Ніхто з тих, хто тепер належить до останку, не повинен дозволити, щоб його примусили віддати честь за Божу правду, яка находиться до народу, яким-небудь людям: "Хто ж Павел і хто Аполос? Та ж вони тільки слуги, через яких ви увірували, і як кому дав Господь. Я посадив, Аполос поливав, Бог же зробив. Тим то ніщо той, і хто поливає, а хто зрошує  — Бог. Хто ж садить і хто поливає, все одно, кожний же прийме нагороду свою по своїм труді. Бо ми Божі помічники, ви Боже поле, Божа будівля". (І Коринтян 2:5  — 9; Аггей 2:18, 19; див. "Вартова Башта" 1931, стор. 102) вірні Богу є "безпечні на своїй землі", тобто на своєму вірному місці або в своєму надійному становищі всередині Божої організації.

Слідуючі обіцянки цієї голови дані показаному народу Божому, Його останкам: "І дам їм насіння во славу [власне: ім'я; примітка], і не будуть гинути з голоду на землі, та терпіти погорду від ворогів". (34:29) "Насіння во славу" або "в ім'я" це показник Єгови. коли час чекання надійшов до кінця, Бог вислав свого показника Ісуса Христа, щоб оправдати ім'я Всевишнього. "Жезло сили твоєї пришле Єгова із Сиона, царюй веред ворогів твоїх". (Псальма 110:2) "І буде того часу : до пагонця з кореня Єссейового, що стане знаменом народам, навернуться погани, - й гріб його буде славен". (Ісаія 11:10) Останок через милість Божу прийшов до пізнання того, що він є насінням Господнім, і що його було виведено із сатанської організації, звільнено і во славу імені божого приведено до Його організації. Бог ростив своїй помазаний народ, щоб прославити ім'я своє. "Сповістити сумним у Сионі, що даний їм буде вінець замість попелу, замість плачу, - одежа слави; і назвуть їх сильними в справедливості, насадом Єгови на Його прославу". (Ісаія 31:3) "І надійде вже сонце твоє і місяць твій не згасне, бо Єгова буде тобі вічним світлом, і скінчаться дні смутку твого. І нарід твій, всякий праведний навіки унаслідує землю, - яко поганець насаду мого, як рук моїх діло на прославу мою. Від малого намножиться тисяча, від найслабшого  — великий нарід. Я. Єгова, покваплю довершити се свого часу".  — Ісаія 60:20  — 22.

Сатана і його представники продовжують кидати безчестя на останок Божий; але ці вірні не дозволять більше ворогам принизити себе, і не побачать більше жодному ворожому представнику. Навпаки, в цей день суду вони мужньо виступлять, і для них буде радість, нести безчестя, яке ворог кидає на них через їх відданість Господу і Його Царству. (1 Йоана 4:17) кинута на них ганьба покриває ворогів.  — Ісаія 61:6, 7; 45:16, 17; Михея 7:9  — 11.

Єгова показує своїм вірним слугам, як Він їх використовував для цього часу, і вони знають, що Господь Бог є з ними, і що вони стоять на Його боці і під Його захистом. (І зрозуміють, що Я Єгова Бог їх, із ними, а вони дім Ізрайлів, - мій нарід, говорить Єгова Бог. І що ви, люди, вівці мої, вівці пасовища мого, а Я  — Бог ваш, говорить Єгова Бог". (34:30, 31) Він розвисив своїх вірних і дав їм нове ім'я, яке виголосили уста Його; тепер вони з певністю знають, що вони є свідки Єгови. дорогоцінні обіцянки двох останніх віршів тепер сповняються для останку Божого, під час того, як вони перебувають на землі і вірно виконують службу, яку Господь дав у їх руки. Це члени "Сина Чоловічого", тому вони є людьми Господа і знають, що він є їх Бог. (Псальма 95:7) Вірні не черствіють серцем, а радісно і безкорисливо проголошують ім'я Єгови та Його Царства.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 452 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: