ПОКЛОНІННЯ САТАНІ - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ПОКЛОНІННЯ САТАНІ

Служіння Ваалу є іншою назвою для позначення поклоніння Сатані або релігії Сатани, яка також мала розповсюдження серед Жидів. Валак був царем Моабським і застосовував релігію Сатани. (4 Мойсея 22:4) Білеам, якого також називали Валаамом, був пророк у Месопотамії. (5 Мойсея 23:4,5) Валаам  — знаряддя Сатани  — був охочий зробити що не будь за плату. Він належав до класу людей, які за спиною мали звичку тримати відкритою руку для хабаря. Він найнявся до Валака щоб проклинати Ізраїльтян. (Юди 11;2 Петра 2:15) Валаам навчив Валака класти перед Ізраїльтянами камінь спотикання, а саме у формі поклоніння Сатані, зв’язаного з розпусними обрядами. «І жив Ізраїль у Ситтимі, і став блудувати люд із дочками Моабовими; і стали вони кликати люд на жертви богом своїм. І їв люді припадав ниць перед богами їх, і прихиливсь Ізраїль до Баал-Пеора. І запалав Господь гнівом на Ізраїля. І рече Господь до Мойсея: возьми всі голови людські та й повість їх Господові проти сонця, щоб одвернувсь жар гніву Господнього від Ізраїля. І рече Мойсей суддям Ізрайлевим: нехай кожен із вас повбиває людей своїх, що прихилились до Баал-Пеора». (4 Мойсея 25  — 5) З часу, коли релігія Сатани була впроваджена серед Ізраїльтян,тривала постійна боротьба між праведними поклонниками Бога і прихильниками Ваала. Багато Жидів сповідувало релігію Сатани, хоча вони стверджували, що є Божим народом. «То почали сини Ізраїля чинити, що Господеві було не до вподоби, і поклонялися Баалам. Вони покинули Господа, Бога батьківського їх, що вивів їх з Єгипту, та бігали за іншими богами, за богами народів, що жили навкруги й припадали ниць перед ними, і гнівили Господа. Як покинули ж вони Господа й почали вшановувати Баала та Астарти». - Судів 2:11-13.

Ім'я «Ваал» походило з первісного кореня, який означав «бути Господарем» або «одружуватися». Звідси ім'я «Ваал» означає «господар» або «спруг» , а в образному смислі «власник». Поклоніння Ваалу являється саранською релігією або поклонінням Сатані через об'єднанням з його організаціє, котрої господарем, су пругом і власником є Сатана, і через цей зв'язок Сатана названий як господар і наставник. Підчас практикування сатанської релігії застосовували різьблені зображення ідолів, і ці зображення або статуї представляли невидиме. Сатанська релігія все ще сповідується народами землі. Сьогодні люди поклоняються Сатані - Дияволу і практикують його релігію через поклоніння речей, як золото та інші коштовні метали, через поклоніння церковним будівлям, церковним системам, через боготворіння грошової і військової влади та інших подібних речей, які вони зробили предметами свого честолюбства,до яких прихилили своє серце. Сатана переконав багатьох заперечували його існування і при цьому схиляв їх різними витонченими засобами до поклоніння тому, що він створив.

 У місті Єрусалимі в Біблійні часи жили ті, які були вірні і віддані Богові Єгові і служили Йому в дусі і правді, і ці нечисленні були переслідувані і зненавиджені віровідступниками Жидами які вдавали, що поклоняються Богу. Втому ж місті в ці ж часи жили люди, які не вдавали, що поклоняються правдивому Богу і яких називали «язичниками» або «чужинцями» і також вони ставилися неприязно до правдивих прихильників Бога. Ці народи навколо Єрусалима були язичниками і поклонниками Сатани-Диявола,відданими його релігії, і вони ненавиділи вірних Богові, які жили в Єрусалимі. Також і сьогодні в країнах «Християнського світу» є багато людей, які віддані Богу Єгові і вірно поклоняються Йому в дусі і правді; вони були ненавидженні віровідступниками або так званими «Християнами», які відреклися від Бога і потрапили під плив Сатани. Також і в межах області «Християнського світу» або серед «Християнських народів» є багато людей, які в жодній мірі не вдають, що є поклонниками Бога і Христа і які в той же час неприязно ставляться до правдивих прихильників Бога. Народи навколо «Християнського світу», яких називали язичниками, відносили неприязно до правдивих прихильників Ісуса Христа. Ці деякі факти дозволять нам підійти до розгляду пророцтва Езекиїла.

Пророцтво Езекиїла від першої голови до двадцять четвертої направлено особливо проти Єрусалиму. Коли це пророцтво було виголошено і завершено, послідувала осада Єрусалиму вавилонянами. Під час цієї осади аж до падіння міста не було причин для пророка Езекиїла пророкувати проти Єрусалиму; тому про нього кажуть, що підчас цього проміжку він був німий. Ця німота означає, що Езекиїл, пророк, був німий під час цього проміжку часу, поки справа стосувалася Єрусалиму. Це означає, що він був зовсім безмовний. Перший том книги «Оправдання» Розглядає голови від першої до двадцять четвертої пророцтво Езекиїла. Другий том цієї книги «Оправдання» розглядає пророцтво Езекиїла, починаючи з двадцять п’ятої голови, і всі інші голови, що слідують за нею.

Осада Єрусалима Навуходоносором,царем Вавилонським, відбулася в 608 році до Хр. Підчас цієї осади Езекиїл не промовляв проти Єрусалиму і тому про нього говорили, що він був німим; але підчас цієї осади він висловлював пророцтва Єрусалиму. Його пророцтво не направлене проти Вавилоне і саме цієї очевидної причини, що вавилонська нація тоді використовувалася Євою яка знаряддя для виконання Його вироку над Жидами. Всі язичеські нації або народи сповідували сатанську релігію і тому їхнє загальне число представляло невидимого володаря цього золотого світу. Пророцтво Езекиїла називає, зокрема, сім цих язичеських народів; і оскільки число сім є символом звершеності речей, які невидимі людському оку, під цим, отже, розуміється, що в це число включені всі народи, які утворюють видиму організацію Сатани. Вся ворожа організація, як видима, так і невидима її частина, яка повинна бути повністю знищена,представлена тут під іменем «Гог і Магог». Згадані в цій голові імена відносяться в особливій мірі до тих народів землі, які окремо від минулого «християнського» елементу утворюють складову частину організації Сатани або зміцнюють яку-небудь іншу частину видимої організації Сатани. В главах від двадцять п'ятої до тридцятої включно пророцтво Езекиїла названі сім різних язичеських націй, а саме: Аммон, Моаб, Едом, або Сеїр, Филистії, Тир і Сидон (обидві назви відносяться до однієї і тієї ж нації), Єгипет, Етіопії і це очевидно є причиною, чому тут не зроблено предсказань, що стосується Азії. Хоча Езекиїл не пророкував прямо про падіння Вавилону (очевидно з тих самих наведених вище причин), однак його предсказання не напряму відноситься до Вавилону, і воно містить чисельні передбачення про восстановлення Божого народу, що включає звільнення його з Вавилону і зруйнування Вавилону як спільника ворогів Господа .Пророцтво предсказує загибель всіх ворогів Єгови і тим часом ворогів народу Єгови.

Пророцтво Езекиїла, починаючи з двадцять п’ятої голови викриває різноманітні характерні риси і вчинки організації Сатани і містить пояснюючий опис про це. Висновок, який слід звідси зробити, є такий, що свідки Єгови на землі є першими, хто повинен звернути увагу на організацію Сатани, її упорядкування,її шляхи діяльності, котрі направлені проти Бога і Його Царства, і виголосили предписаний Богом суд над цією лукавою організацією і кожною її складовою частиною. Так званий «Християнський світ» є ворогом Єгови та його Царства. Але є і інші, які не вдають, що вони є Християнами, але все одно вони є ворог Бога. В той час, як перша частина пророцтва Езекиїла говорить особливо про «Християнські народи» , частини від двадцять п'ятої до тридцять другої голови цього пророцтва стосується інших складових частин видимої Богу ворожої організації Сатани. Єгова само собою розуміється, знає всіх своїх ворогів; і пророцтво Езекиїла повинно служити також тому, щоб викрити перед народом Божим, що є тепер на землі,кожну частину організації Сатани. Це Бог зробив перш, ніж Він знищить цю організацію. «Рука Твоя знайде всіх ворогів твоїх, твоя правиця досягне всіх ненавидячи Тебе».- Псальма 21:8.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 509 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: