ПРОТИ АММОНІЇВ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 25) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ПРОТИ АММОНІЇВ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 25)

З першої по третю голови пророчі книги «Одкриття» охоплюють сім відгалужень організації Бога і говорить про тих в період суду. Сім зібрань або відділень видимої організації Бога ясно відображають відносини або положення, які існували одночасно в усіх групах, що утворювали організацію Божу. Коли Господь прийшов до Храму Єгови, почався суд з дому Божого,і цей суд включав як справжніх, так і мнимих послідовників Ісуса Христа. Відповідно до цього пророцтва Езекиїла говорить особливо про сім відгалужень організації Сатани; він називає їх по іменах і предсказує проти них підчас свого мовчання стосовно Єрусалиму. Пророцтво Езекиїла сповіщає про Божий суд над організацією Сатани, і предсказання, яке має бути розглянуте,відображає особливе положення або стан речей, що мали місце в саранській організації, яка символізується сімома націями, котрі тут послідовно будуть розглянуті. Представлене тут пророцтво було спрямоване проти Аммона стародавніх часів, і можна очікувати, що знайдеться сучасний Аммон, проти якого пророцтво теж направлене.

Предсказання проти Єрусалиму було виголошене; мовчання Езекиїла стосовно Єрусалиму повинно було бути застосоване після цього, і пророк Бога писав тоді «Надійшло ж до мене слово Єгови, таке: Сину чоловічий! Поверни лице проти Аммоніїв, і пророкуй проти них».(25:1,2) Це є неоспоримим фактом, що перед 1918 роком вірні послідовники Ісуса Христа спрямовували свої свідчення проти релігійної системи «Християнських народів» і та праця була відображена пророком Ілією. Предсказання Езекиїла, що починається з двадцять п’ятої голови, розкриває зміну, яку протерпіла зображена через Ілію праця народу Божого, і він її розпочав, що було наглядно показано пророком Елисеєм.

Це пророцтво вказує, що стосується часу, на період, який почався після 1918 року, коли Господь прийшов до храму і розпочав день оправдання або відплати так званим «Християнським народом». Пророцтво вказує на відрізок часу, що характерний утворенням Ліги Народів, яка складається з народів, які до сьогоднішнього дня були ворогами Бога і Його Царства. Предсказання вказує на положення,яке існувало вже давно, але з 1918 року почало викриватися і стало відомим.

Названі Езекиїлом народи, проти яких спрямовано його пророцтво, відносилися один до одного вороже, але були одностайні у своїй ворожнечі до Єрусалиму; що цього стосується вони були єдині і всі без винятку направлені Єрусалиму. Отже написано: «Вони бо радили роду однодушне, зробили змову проти тебе [ проти Бога,представленого членами його організації]. Намети Едомові і Ізмаїлії, Моаб і Агаряне, Геваль і Аммон, і Амалик, Филистії з людьми Тирськими, тай Ассур пристав до них; стали рамям синами ,Лота. [Моаб і Аммон]». (Псальма 83:5-8) Тут проводиться п’ять язичеських держав,яку згадуються Езекиїлом і показано, як вони змовилися або об’єдналися проти вірного Богові народу, що представляє Його організацію. Коли впав Єрусалим, торжествували п’ять названих тут народів так, як і багато ворогів народу Божого, коли були вбиті «два пророки» Господні. «І радуватимуться над ними ті, що домують на землі, і веселитимуться; і дари посилатимуть один одного; бо сі два пророки мучили домуючих на землі». (Одкриття 11:10; «Світло» том І, стор. 213) В обох випадках походило торжество з самолюбства і злого бажання бачити народ Бога страдаючим. Це торжество є однак, як показує ясно це предсказання,короткочасним.

Ім'я «Аммон» означає «син моєї рідні», «син мого роду» (тобто отриманий близькоспорідненим розмноженням). Аммон був внучатам племінником Авраама. Його земля граничила на сході з землею Рубеніїв (5 Мойсея 3:16; Мойсея 19:38) Аммонії були віддані саранській релігії і поклонялися Сатані під маскою покладення Молохові. (1 Царів 11:5,7) Аммонії відносилися до Ізраїльтян неприязно,як вони йшли до Єгипту і прийшли в Канаан (5 Мойсея 23:4) При різних оказіях нападали Аммонії на народ Божий. Також оскверняли вони Ізраїльтян в релігійний спосіб (Суддів 10:6; 11:4,5; 2 царів 24:2; 2 Паралипоменон 20:1-10)Після зруйнування Єрусалиму Аммонії продовжували проявляти свою ворожість до народу Ізраїльського. Коли Божий народ було післано відбудувати стіни міста Єрусалиму, змовилися Аммонії з іншими ворогами перешкодити їх будівництву - Неємія 4:7,8.

Єгова наказав начерпати своє рішення, за яких Аммонії назавжди позбавлялися права увійти в громаду Господню. «не ввійде Аммоній і Моабій у громаду Господню; навіть і десятому роді його не можна увійти в громаду Господню, по віки ні; тому що вони не привітали і не зустріли вас з хлібом і водою в дорозі, як ви йшли з Єгипту, і тому що наймали прокляв тебе». (5 Мойсея 23:3,4) Тут «десятий рід його» означає всі покоління того народу на землі. В той день читано з книги Мойсейовії перед слухаючим народом, і знайдено писане в неї:Аммоній й Моабій не може ввійти в громаду Божу по віки. Як прийшов я в Єрусалим і довідався про погане діло, яке зробив Еліящив, опорядивши про Товію [Аммонії] вкладницю в дворах дому Божого». (Неємії 13:1,7) Потім Бог написав слідуюче рішення про Аммоніїв: «Тим же то,так певно, як я живу, говорить Господніх сил небесних, Бог Ізраїля: Моаб буде, як Содома, а сини Аммонові  —як Гоморра; будуть місцем кропиви, солони проваллям,- пустинею на віки; останок мого люду зайде їх, як здобич, і ті, що вціліють, заберуть їх собі в насліддя. Се буде їм за їх гордощі,за те, що вони пишались та глузували з народу Господа сил небесних». - Софонії 2:9, 10.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 452 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: