ПРОТИ ЄГИПТУ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 29) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ПРОТИ ЄГИПТУ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 29)

Сатана з великим противником Єгови. На протязі століть Сатана вороже предстоїть Богові Єгові і хвалиться, що він є здатний перекреслити плани Бога. Перш ніж Єгова знищить Сатану, він вистачить його на оглядини, що означає _ Він покаже його і його організацію своєму народові з різних точок зору; і поки ворог впаде, всі знатимуть, що Єгова є Всемогутній Бог, і це є головною причиною у видачі свідоцтва і у битві Армагедон. Рівно рік і два дні після того, як Навуходоносор розпочав облогу Єрусалиму і цим започаткував мовчання Езекиїла відносно Єрусалиму, наказав Єгова своєму пророку продовжувати говорити проти ворога: "У десятому році, в десятому місяці, на дванадцятий день місяця надійшло до мене слово Єгови: Сину чоловічий! повернися видом проти Фараона, царя Єгипетського, й пророкуй проти його й проти всього Єгипту. Промов і скажи: Так говорить Єгова Бог: Ось. Я на тебе, Фараоне, царя Єгипетський, ти, величезний крокодиле, що лежиш посеред тієї ріки та й промовляєш: Моя ріка, я створив іі собі".  — 29: 1-3.

Це є пророцтво проти Сатани і його організації. Слово "фараон" означає пастух і стосується Сатани, який пасе свою організацію для своїх корисних цілей. Єврейське ім'я Єгипту є Мізраїм, що означає "втягував" або "обмежувач моря" і використовував його для торгових цілей. (див. кн. "Пророцтво", стор. 144, Вартова Башта, 1929, стор. 256, 311) Сатана звузив "озеро" або "море" людства і направив їх в канали, щоб бути в змозі втілювати свої безбожницькі пригноблюючі торгівельні плани. Третій наведений вище вірш відноситься до Сатани, як до "великого морського чудовища" [Лютер і інші перекл. "великий дракон", мініатюрна і паралельна Біблія, як і інші перекл. "крокодил"]. Це є великим, покрите чешуєю і з міцними лапами водяне чудовище, чия паща має могутнє щелепи {32:2) Фараон, цар Єгипетський, який представляє Сатану  — Диявола, претендує на ріку, як на свою власність. Згадана тут ріка є потоком людських істот. Сатана зробив заключення, що рід людський лежить йому, тому що він схилив його до гріха, і Бог не має правомірних претензій до людство. Хоча людина обмежила море греблею, і навіть вод Нілу скерувала в певний канал, однак, ні людина, ні Сатана не створили води Нілу, ні дощу або джерела, які насичують як море, так і ріку Ніл. Сатана не сотворив людський рід і не може дати життя будь  — якій людині. Він лише відхиляв потік людства, щоб не слідували шляхом Господнім, і він заключає, що ця ріка належить йому, тому що він відвернув її він Бога. Сатана зробив людський рід тим, чим він є сьогодні в духовному і моральному плані, і він є богом цього злого світу. Єгова об'являє своєму народові свої наміри що до Сатани і радить повідомляти всі факти всім в межах і за межами Єрусалиму, які хочуть слухати. Він говорить через свого пророка: "Оце ж Я встромлю гаки в твою пащу та поналіплюю риби в твоєї ріці на твою луску, та й витягну тебе з неї з твоєї ріки, що до твоєї луски поприлипали".  — 29:4. .

"Гаки" [по-єврейське "chach"], що згадуються у попередньому вірші, є того ж типу, який застосовувався полонених або для ловлі звірів і на яких їх вели після їх полонення або змушували слідувати. "За твою буту проти мене і через те, що гординя твоя дійшла до самого слуху Я заправлю тобі з ніздрі каблуку і зубила мої у рот твій заложу, і заверну тебе тим же шляхом, яким ти сюди прийшов". (Ісаія 37:29; див. також Езекиїл 38:4) Це саме європейське слово "chach" означає також "ланцюги" або "каблучки" закрили в носі. "І почули се народи та й спіймали його в яму, й в кайданах одвели в єгипетську землю, і посадили його у кайданах у клітку і одвели до царя Вавилонського; заперли його в темниці, щоб не чути вже було його голосу в Ізраїлі по горах". (19:4, 9) Ці гаки відповідають "великому ланцюгу", яким Ісус Христос зв’яже Сатану.  — Одкриття 20:1-3.

Я "поналіплюю риби в твоїй ріці на твою луску"  — говорить Господь. Згадана тут риба яка поналіплювана на Сатані, що є представлено фараоном і тими, які йому довіряють, це члени системи "звіра" і "фальшивого пророка", тобто члени сатанської організації. ( Єремія 46:25). Ці риби тримаються з корисних намірів на боці Сатани і його організації і довіряють його владі. Велетень Голіаф, який є відображенням Сатани, був покритим панциром з луски, що відповідає лусці старого дракона, Сатани. (/ Самуїла 17:5). Однак панцир з луски не дасть Сатані жодного захисту перед нападом могутнього Виконавця вироку Єгови, який було здійснено Давидом, коли він переміг Голіафа. Господь витягне Сатану з потоків, тобто, що Він покладе кінець пануванню Сатани над народами і його вчинкам серед людей. (Одкриття 20:2) "Риби твоєї ріки", що означають офіційних членів сатанської організації, розділяють його кінець, але інші люди, які стануть на сторону Господа, не будуть більше перебувати під впливом зла. (/ Йоана 5:19) Ті, які стануть на сторону Єгови, прийдуть до дому Господнього. Ісаія 2:2, 3.

Бог проголошує свій намір сильно постарати Сатану в пилюці. "І викину тебе в пустиню, тебе і всю рибу ріки твоєї; на чисте поле впадеш піднебесному птаству на знищення". (29:5) Сатана і його організація повинні і будуть притягнені на відкрите поле, обнажені, насильницьки вбиті і кинуті на пожирання яструбам. Сатана перед більшістю людей міг довго тримати в таємниці про своє існування і навіть використовував з цією метою так званих "Християнських науковців". Зрозуміло, що він не дивиться прихильно на те, що вірні свідки вказують на його мерзенну гноблюючу організацію. Через це він ненавидить свідків Єгови, тому, що вони проголошують із Божої милості правду, яка викриває Сатану і його прислужників. Вони беруть участь в розповсюдженні правди Ісуса Христа, головного Свідка, із цієї причини той старий дракон намагається знищити їх в сьогоднішніх водах. Однак Бог охороняє і посилає опіку тим, які Його люблять. 

Всі повинні дізнатися, що Єгова є Бог. "І зрозуміють усі осадники Єгипту, що Я Єгова, бо вони були тростяною підпорою дому Ізраїля". (29:6) Велике підприємництво організації Сатани уявило собі, що воно є необхідним для безбожниць кого організованого так званого "Християнського світу". Люди, які стверджували, що служать Богу, а насправді лише називалися цим іменем, і інші, які були невірні Господу, завжди зверталися до великого Підприємництва по допомогу. Це були комерційні групи, які фінансували рух за об’єднання церков. "Міжнародний світовий рух" свого часу проголосив свої наміри зібрати 330 мільйонів доларів для проведення своїх планів і велике підприємництво використовує владу і свої гроші для спорудження церков і катедр, які сягають до хмар, і стверджують, що це робиться на користь "Християнства" або для "організованої Християнської релігії". У назначеному часі Єгова переконає також цих людей великого підприємництва в тому, що Він може здійснювати своє діло без них; і тоді ці гнобителі людства будуть змушені дізнатися, що Єгова є Бог. Велике підприємництво є палкою і різкою для мнимого дому Ізраїля, і ця палка і ця різка повинні бути зламані.

Єгова ніколи не давав свого благословення будь  — якій спробі свого народу застосувати методи великого підприємства, щоб здобути гроші справи Царства. Навпаки, фактом, що кожний, хто намагався послуговуватися такими методами під приводом, що він хоче здобути гроші для підтримання діла Господнього, приходив до упадку. "Вхопились вони за тебе обіруч, ти розколовся і поколов їм цілу руку, а коли вони оперлись на тебе, ти зломився та й поранив їм усі чересла. За те говорить Єгова Бог так: Ось Я приведу на тебе меча та й по вигублюю людину і скотину". (29:7, 8) Торговий дух виявився чумою для народу Божого. Ті, хто в це втяглися, понесли шкоду і багато з них "захлинулося в морі". Бог Єгова є єдиним, хто безпечно оберігає і підтримує свій народ і свою справу. Ніхто з Божого народу не повинен опиратися на яке-небудь сотворіння з організації Сатани. Цей урок повинен бути поданий як великому підприємництву так і тим, які заявляють, що є народом Божим. Свідки Єгови з Божої милості порозуміли цей урок. "Горе тим, що до Єгипту за підмогою ходять і надію покладають в конях-колісницях тим, що їх багато, а до того й в кінноті, тим що вона численна, а на Святого Ізрайлевого не зважають і про Єгову не питають, але Він є премудрий, Він нашле лихо і не змінить слів своїх, устане Він на дім безбожників і проти підмоги тих, які кощунства чинять. Та і єгиптяни - люди, а не Бог, і коні їх тільки тіло, а не дух. Як Єгова простягне свою руку (для суду), то й помічник спіткнеться (Єгипет) і упаде той, що він йому допомагав (народ Бога); і згинуть вони всі у купі".  — Ісаія 31:1-3. 

Вірні навчилися вповати на Єгову і не сполягати на людину. (Псальма 118:8). Ми живемо в той день, який називається" день Єгови"; і цього дня Господь уб’є своїм міцним і сильним мечем дракона в морі. (Ісаія 27:1) Сатана і його організація мусять загинути, бо Єгова виніс цей вирок. "І зробиться Єгипецька земля пустинею і безлюддям. І взнають вони, що Я, Єгова. Бо говорить Фараон: ріка моя, і я сотворив її собі, за те ж Я на тебе і на твої ріки і зроблю Єгипет безлюддям порожнім від Мигдола до Сієни і до границі Ефіопської". (29:9, 10). Іншими словами, Сатана і його організація повинні бути розірвані на шматки. Це співзвучно з післанням Якова 5:1-6.

Бог заявляє через свого пророка Єремію, що всі народи землі повинні бути спустошені, і це включає Єгипет і царя Єгипецького і його слуг. (Єремія 25. 15, 26)" Не буде переходити через нього ні людська, ні звірова нога, і безлюддям лишатиметься він сорок років. І зроблю Єгипет пустинею посеред спустошених земель, і стоятимуть пустками міста його посеред спустошених міст сорок років. І розпорошу Єгиптян посеред народів і розкидаю їх по землях". (29:11, 12) Сатанська організація, а особливо виділена тут комерційна складова її частина повинна бути повністю виметена.

Під час правління як Давида, так і Соломона панував сорок років обман, і обидва правління відображали царювання Ісуса Христа. Згадане вище сорокарічне спустошення Єгипту співпадає очевидно з тисячолітнім царюванням Христа, Більшого Давида, під час якого Єгипет мусів бути в полоні Ісуса Христа. Під час того проміжку повинно сповнитися пророцтво Ісаії 19:21, а саме: "І відкриє себе Єгова Єгиптові, і тоді пізнають Єгиптян Єгову, і приноситимуть жертви і дари. І складатимуть обітниці перед Єговою, і будуть їх додержуватись". Це буде доказувати наскільки безсильні є Сатана або якась частина його організації, щоб здійснити його наміри. Це буде доказувати, який безрозсудний є Сатана або якась інша істота, уявляючи собі, що можна завжди йти своє вільним, своє корисним і беззаконним шляхом. Сорок років відповідають також проміжку часу, коли Сатана буде мертвий. Більше ніколи не буде допущено, щоб він знов відбудував свою організацію. 

Під час царювання Христа. люди, які були під владою Сатани і яких утримували там проти їх волі. зможуть виправитися. Того,хто буде послушний Христові, буде приведено до Бога, відроджено і примирено з Богом. "Так бо говорить Єгова Бог: як упливе сорок років, позбираю знов Єгиптян серед народів, що між ними були розсіяні; і заверну назад Єгипецький полон і приведу їх назад у землю Патрос, звідки вони взялися, і будуть там царством невеличким". (29:13, 14) Душевна доброта Єгови проявиться до жертв Сатани, давши їм нагоду знову відродитися; і послушні стануть народом Божим. "Тоді буде Ізраїль третім з Єгиптом і Ассирією, і настане в землі благословення; бо Єгова сил благословить їх і каже: Благословен народ мій Єгиптії, та Ассирії, діло рук моїх, та й Ізраїль, держава моя". (Ісаія 19:24, 25) Коли буде піднятий з безодні в кінці тисячоліття Сатана, то він ніколи не відродиться знову, а буде повністю знищений як дракон. Підчас панування Христа послушні люди будуть повернуті на землю, з якої вони походять, або на їх батьківщину, в їх первісний райський стан і коли вони продовжуватимуть слухати Бога, тоді вони будуть жити.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 377 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: