ПРОТИ ТИРУ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 26) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ПРОТИ ТИРУ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 26)

Мовчання Езекиїла під час осади означала, що під час того періоду він не повинен був говорити тільки проти Єрусалиму, що він і дотримувався; однак під час осади він повинен був проголошувати вирок Господа проти інших ворогів Єгови. Цей висновок був підтверджений такими словами: "У одинадцятому році, на перший день першого місяця надійшло до мене слово Господнє". (26:1) Коли був перший місяць одинадцятого року, то сталося це три місяці і дев'ять днів перед тим як Єрусалим було збурено, і чотири місяці і сім днів, як місто і храм було спалено. Вірш однак не говорить, який саме місяць мається на увазі; однак ясно, що це сталося, перш ніж утікший вісник досяг Езекиїла, щоб йому повідомити : "місто розбите"!

Єгова говорить зі своїми пророком і сказав: "Сину чоловічий! За те, що Тир гукав про Єрусалим: Ага! Поламано брами народів! До мене тепер вони обертаються; я насичуся, бо він Став пусткою", (26:2) Це предсказання спрямоване проти Тиру. Ім'я "Тир" означає "скала", однак не "Скала", Єгова . "Тир" відноситься не до світла Господа, а до скали, на якій починає свій шлях змія. (Приповісті Соломона 30:19) Це є скала, на якій ховається сім'я Сатани і представники його на землі"зі страху перед Господом і перед славою величності Його". (Ісаія 2:10) "Тир" відноситься до Сатани і його жахливої організації, що носить це ім'я. Місто Тир було так названо безсумнівну, бо воно первісне було побудовано на суші, а потім для кращої оборони перенесено на великі острівні скали. Це було проклята частина землі Канаана. (/ Мойсея 10:15, 19; 9:25) Тир був вже в стародавня часи сильним містом. (Ісуса Навина 19:29) Його називали сильним містом Тир. (2 Самуїла 24:7) Пророк говорить про Тир, як про місто,яке. Проходить з часів предвічних. (Ісаія 23:7, 8) Тир зазначують як "твердиню" або "міць" Тарсису і як "твердиню морську".(Ісаія 23:4) Кораблі Тарсису були фрахтовими кораблями міста Тир і були так названі тому, що вони представляли властивий тому міст тип кораблів, і менш з тієї причини, що вони проходили з Тарсису або були збудовані в Тарсису, чи були власністю міста. Доказ знаходиться в такому тексті:"Йосафат побудував був і кораблі на морі, щоб ходити в Офир і привозити золото; та вони не дійшли, бо порозбивалися у Езійон-Габері". (І Царів 22:49) Під час відбудови мурів Єрусалиму прийшли торгівці з Тиру до Єрусалиму.(Неємія 13:16 В той час між царем Тиру і правителями Єрусалиму існувала дружба; але пізніше вона перетворилася у ворожнечу.

Здається, що Тир особливо відноситься до відділу торгового флоту організації Сатани, це означає ділові інтереси, які визискують народ з допомогою своїх океанських суден. Цей торговий флот знаходиться сильний вираз у сьомій світовій державі, а саме в подвійній світовій державі Англії та Америці. Цей флот при одній нагоді вдавав,що він дружньо настроєний до Божого народу, однак останнім часом поводиться дуже недружньо. Німеччина один час була багатообіцяючим могутнім конкурентом в області корабельної справи, але її влада було зламана. Біблія не приписує Єгипту стародавніх часів жодного торгового флоту. Тир представляє собою особливий дивізіон або відділення організації Сатани, в той час як Єгипет, здається, представляє підтримувану військовою силою владу торгівлі або фінансів на суші, яка виступає у визначній мірі у великих фінансових інститутах і трестах, які здійснюють обман з виборами країни володіють засобами транспортування. Хоч більшість цих організацій і сильних груп задіяні в межах земель, позначених як "Християнський світ" багато з них не відмовляються, що належать до "організаційного Християнства". Серед могутніх, які оволоділи морською торгівлею, є багато так званих Жидів, однак вони є проти Бога, проти Христа і проти Його Царства. Це очевидно, є причиною, чому Бог через своїх пророків говорить про них відокремлено від Єрусалиму, міста як давніх часів, так і новочасного. Вони всі є звичайно представниками Сатани і утворюють складову частину його організації; однак Господь вказує на них, як на окремі частини, які належать до цілої сатанської організації, і дає своєму народові погляд на ці відділені з різних точок зору.

В 1917-1919рр. сьомій світовій державі особливо торгівельній частині організації Сатани, вдалося розсіяти Божий народ, що було згадано пророком у несмішливих словах: "Тир говорить про Єрусалим: ага! поламано брами народів! До мене тепер вони обертаються", Єрусалим , тобто народ Божий, був "брамою народів", і Сатана уявляв, що дорога до Бога була зруйнована, тому що народ Господній під час світової війни було кинуто до землі. Тоді Сатана впевнено говорить:"Ага! поламано брами… він став пусткою!", Це повинна також бути мова частини сатанської організації, яка тут особливо представлена.

Світова війна в дійсності була боротьбою за торгівельне панування на землі. Сьома світова держава була з тим повністю згідна і тільки раділа з того, що правда Господа, яка є шляхом людини до Бога, була відкинута і потоптана ногами тільки для того, щоб Їм не перешкоджати в ї стремліннях до здобуття перемоги в світовій війні і панування у великій морській торгівля на землі. Звідси зрозуміло, що ця світова влада говорила, виходячи з їх перемоги і поразки Божого народу: "Я насичуся бо він став пусткою". (26:2 паралельна Біблія). "Все прихилиться до мене" (Цюріхський переклад). "Все багатство прийшло до мене" (Бернфельд). "Вся торгівля народів повернулася до мене" (Раші). Сатана повинен був торжествувати, поки у 1918 р. Божий нарід був у біді, тому що він припинив свій поступ у засвоєння всіх речей на землі. Багато чули і вірили в слово Господнє, але були переможені з допомогою брехні багатих торгівців:"А засіяний в тернині,се той, що чує слово, та журба віку сього і омана багатства глушить слово, й робить воно безовочним".  — Маттея 13:22.

Коли почалася світова війна, і Сатана і його підручні у морській торгівлі зауважили, що вірні свідки Єгови кинуті до землі і начебто мертві, вони мусіли зробити висновок:"тепер все буде нашим,і ніхто цього більше не оспорюватиме". Це було забагато для слабкої віри деяких, які начебто належали до Божого народу; вони відвернулися і перестали слідувати слідами Господніми. Але не так було з вірними. Бог Єгова дасть своєму вірному народу те, що йому необхідно, і віддані Йому не будуть переможені впливом торгівлі або багатства світу.

Опанувавши морську торгівлю великани сьомої світової держави, без сумніву є найбільш високомірними людьми, які коли-небудь жили на землі. Вони є власне, володарями або князями сьомої світової держави, і разом з їх союзниками на землі вони визначають політику і ведуть політиків, які є регентами, що скачуть до очей на помочах. Ці князі, фактично є поклонниками Сатани, тому що вони поклоняються такими речами, як влада грошей і світ живіт; вони почитають безбожних духів і через них знаходяться в зв’язку з Сатаною і керуються ними. Бог заявляє, що Він велів записати свій вирок в таких словах?Зате, так говорить Єгова Бог: Встаю Я на тебе, Тире, й наведу многі народи на тебе, наче б море підняло хвилі свої. Збурять вони Тирові мурий повалять башти його; й вимету порох із його, й зроблю його голою скелею. Стане він хіба місцем, де рибалки свої неводи беруть серед моря розстилати; се бо Я сказав так, говорить Єгова Бог, і станеться він лупом народів. Дочки ж його, що в тій землі, повбиває меч, і зрозуміють, що Я  — Єгова ".  — 26:3-6.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 411 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: