САТАНА - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

САТАНА

Наставником і головним режисером, який виводить на сцену підлість на землі, є сам Сатана. Володарі Тиру є лише його знаряддям і видимими представниками. За веління Єгова Езекиїл так говорить про Сатану: "Сину чоловічий, заплач над Тирським царем і промов до нього: так говорить Єгова, Бог: був ти печаттю звершеності, повнотою мудрості, вінцем краси". (28:12) Він є начальником володарів Тиру, отже є Царем своєї, Божої організації. (Єремія 10:10) Сатана  — мнимий бог, є царем або богом сатанської організації. (Коринтян 4:4) Церковні коментаторі [тлумачі Біблії] роз'яснили, що пророк Езекиїл звертається вжитими тут словами до Гирама, "царя Тиру, тому що він заключив союз з Соломоном і дав його кораблям екіпажі. (/ Царів 9:11  — 14, 26  — 28) Цей висновок, однак, ні в якому разі не може бути правильним, тому що Бог не міг з певністю сказати про Гирама: "що ти був зразком звершеності, повнота мудрості, вінцем краси". Ці слова, безсумніву, спрямовані до невидимого володаря Тиру, до Сатани-Диявола і відносяться до часу, коли він був створений і коли його ім'я було Люцифер. Він був великим творінням Єгови через Сина Божого Логоса. Правдоподібно, що Люцифер був першим здійсненим через Сина Божого творінням Єгови підчас створення сотворінь, і що він був останнім словом або печаттю в державі вищої гармонії і краси, і він був одкриттям мудрості і творчої сили Бога, а не власної мудрості Люцифера. Тому Єгова каже про нього: "І був ти а Едемі  — Божому саді; дорогоцінне каміння було твоєю одежею; карнель, топаз діамант, хризоліт, онікс і яспис, сапфір і рубин, смарагд і золото. Шедевр твоїх тамбуринів був при тобі, все було приготовано в день твого створення"  — 28:13.

Новочасні коментатори обмежували застосування цього тексту лише до царя міста Тиру стародавніх часів. Слова цього зображення пасують до стародавнього Тиру; однак це ще не є все, до чого вони стосуються. За Гирама Тир досяг свого найбільшого вершка блиску. Здається, що панування цього царя простягалося на західній області гір Ливану, що були відомі своїми могутніми кедрами. У Езекиїла 31:3 сказано: "Дивись, Ассур був мов кедр на Лівані, … високого росту; і вершок його був помежи хмари". У віршах восьмому і дев'ятому цієї ж голови говорить про ці кедри, що вони стояли в Божому саду Едемі. Ширше застосування цього тексту відноситься до справжнього саду Едему  — Божого саду. (/Мойсея 2:8) Не обов’язково робити заключення, що Люцифер був втілений в Едемі, але його увага була спрямована на справи в Едемі, тому Єгова його для цього ввів і уповноважив. Заява, що Люцифер був в Едемськім саду, повинна розумітися як вигідний фон або інсценування для піднесення його краси. Едем був під наглядом і правовою владою Люцифера, для чого його і ввів Єгова.

Згадані в тринадцятому вірші коштовні камені без сумніву могли бути отримані царем Тиру, бо продавці Шеви і Раему виставляли з певністю на ринках "всілякі дорогоцінні камені" на продаж. (27:22).Слід прийняти, що цар Тиру прикрашав себе цими дорогоцінними каміннями, щоб підняти свою красу і змусити народ подивляти його велич. Ці коштовні камені змушували його сияти багатокольоровим світом. Писання не говорить, що Бог покрив Люцифера такими коштовностями; і з огляду пізніших вчинків Люцифера, ми можемо прийняти таке заключення, що дорогоцінні камені в дійсності повинні підкреслювати його колишню гординю. Він присвятив своїй особистій появі багато уваги, щоб збільшити свій блиск, і так почав він розвивати свою марнославність, яка його нарешті привела до бажання, щоб поклонялися йому створіння.

Люди, які були дітьми Сатани, часто робили теж саме; і це є природно,що сини наслідують приклад свого батька. Царі і високі особи в церковних організаціях, як римські папи, єпископи, кардинали та інші покривали себе дорогоцінними прикрасами, щоб підняти свій зовнішній блиск і цим спонукати людей вшановувати і поклонятися їм.

Згідно з перекладом Ротергама текст звучить так: "Із золота було творіння твоїх барабанів і флейт". Барабани використовувалися Ізраїльтянами для прославлення Єгови. "Маріам, пророчиця, сестра Аронова, взяла бубен у руку свою, і повиходило усе жіноцтво за нею з бубнами і танцями". (2 Мойсея 15:20) "Хваліте Його з бубнами і танцями, хваліте Його при струнах і органах". (Псальма 150:4_ Звідси видно, що Люцифер повністю був забезпечений засобами, щоб вихваляти Господа і що він повинен був застосувати свої здібності з цією метою. Безсумніву, він був однією з "ранніх зірок", які при певній нагоді співали хвалу Господу. (Йова 38:7) Ці музичні інструменти або засоби для Господньої хвали позначаються, як прикраси. "Я тебе відновлю, і станеш обновлена ти, дівице Ізраїлева! Знов будеш красуватися з бубнами твоїми виступаючи у великому хороводі".  — Єремія 31:4.

Єврейським словом для позначення бубна є "toph". Замість використовувати для хвали Єгови, свого Творця, бубни, Люцифер застосував їх для Тофета для свого власного покоління, а саме для починання наслідуваного або фальшивого бога. Так він спокусив Жидів до практикування своєї сатанської релігії. "І збудували вони висоти Тофета в долині потемків Енномових, щоб там спалювати синів їх і дочок, чого я не за повідував і на думку мені не приходило".  — Єремія 7:31.

Наведене в тексті слово "дудки" означає щось просвердлене і може відноситися як до духовних інструментів або до зламання дорогоцінності [перервана робота; примітка паралельної Біблії}. У всякому випадку Люцифер застосував "дудки" якими він був оснащений для того, щоб понижати Бога Єгову, проклинати Його і злословити, замість того, щоб Його прославляти. (3 Мойсея 24:11; 4 Мойсея 23:8, 25) Єгова оснастив Люцифера всім необхідним для корисного служіння. "В день, коли ти був сотворений, було воно все підготовлено". Люцифер однак застосував своє оснащення навпаки і зіпсував його, знеславлюючи ім'я Боже.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 393 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: