СКИНЕННЯ - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

СКИНЕННЯ

Люцифер согрішив проти світла; цим він здійснив не прощальний гріх, за який не може бути прощення; тому Бог говорить до нього: "Ти согрішив, і Я скину тебе як нечистого з гори Божої". Цей гріх кинув велике безчестя на ім'я Єгови. З того часу Сатана особливо використовував релігію і торгове розгалуження своєї організації для того, щоб поносити народ Божий і чинити над ним насильство. Бог проголошує тоді свої наміри щодо Сатани і каже: "Я скинув тебе як нечистого з гори Божої". Люцифер осквернив ім'я Боже і ім'я Христа і також святих Божих тим, що він під час світової війни змусив сьому світову державу кинути їх до землі і топтати ногами. Єгова поводиться з Сатаною, як з нечестивим і таким самим чином із тими, які свідомо і навмисне послуговувалися методами Сатани для осквернення імені Божого. Сатана більше не допускався до неба для докладу, а був він скинутий з неба, бо він розвінчаний і той, хто оскверняє. Сатана створив свою гідну подиву мерзість, а саме Лігу Народів на землі на святому місці. Він, здається, є переможцем; але скоро Сатана і його організація опиняться в безодні. Бог виголошує йому:"Я викину тебе з поміж вогняних каменів" (Цюріхська Біблія). Так Єгова став для Сатани Авадоном або губителем. (Одкриття 9:11; див. " Світло", Т. І,стор 148) Це означає ,що Сатана перестав перебувати на небі, що його жезл і скіпетр не повинні більше простягатися над долею праведного Божого народу на землі, що його скоро буде вбито. (Псальма 125:3) Його представники повинні отримати про це звістку.

Незважаючи на всі рідкісні якості, які може мати сотворіння, воно з певністю матиме трагічний кінець, якщо воно не боїться Бога і не служить Йому. Це доказує життєвий шлях,який пройшов Люцифер. "Високо неслось твоє серце задля пишноти твоєї,через блиск свій стратив ти мудрість свою, зате я звалю тебе на землю, оддам тебе царям, щоб поругались над тобою". (28:17) Безсумніву, Люцифер початкове був прекрасним сотворінням. Однак Бог не зробив його "звершеним в красі", щоб спричинити його падіння. Люцифер повинен був належно оцінити факт, що все, що він мав, було дарунком Єгови, і він повинен був віддати за це Богові шану. Правильна поведінка сотворіння показана в цих словах:"Прославляю тебе за це, що дав снагу мені предивну. Діла Твої чудесні, душа моя добре це знає",- Псальма 139:14.

В усі часи люди робили важку помилку, пробуючи виставляти перед очима інших свою власну красу і велич. "Коли люди шукають свою власну славу,це не є слава". (Приповісток Соломонових25:27,згідно з англ. перекл.) Коли хтось любується у своїй красі і досягненнях,він обманює себе самого. Коли хтось намагається сіяти в очах іншого, він стає на небезпечну дорогу. У Приповістках 31:30 сказана: "Привабливість є обманом, і краса пихою" . " Привабливим і гарним бути  — це ніщо" (Лютер) . Єдино правильний шлях полягає в тому, щоб воздавати честь Богу за все, що маєш, і боятися і служити Йому приязним серцем. Люцифер шукав своєї власної почесті і тому був приречи ний до знищення. Це саме повинно стосуватися істоти, яка шукає свою власну славу. Ісус сказав своїм учням, що возвищення створінь є мерзістю в очах Бога; і причину цього слід шукати в тому, що це був шлях, який пішов Сатана, і стати на яких він схиляв інших створінь. (Лука 16:15) Павло застерігав початкову Церкву від тієї небезпеки. Але багато з тих, які стверджували, що є послідовниками Христа, знехтували тим застереженням. Сьогодні, поки світло правди світить з Храму Божого, Його народ немає абсолютно ніякої вимівки за те, щоб віддати хвалу людям і вознести їх. Прагнути бути славним або охоче приймати хвалу від інших за свої досягнення і свою красу є небезпечним, і якщо хтось залишиться на цьому шляху, це штовхне його до нещастя. Люцифер гордився своєю красою і через це зіпсувався. Він відхилився від страху Божого, який є початком мудрості, до якої розумний завжди прагне. Люцифер знищив свою первісну мудрість і перетворив її в хитрість, лукавство, безсоромну дипломатію і готовність скрити темряву у своєму серці і при цьому зовні здаватися носієм світла.

Дипломатія сьомої світової держави перевищує дипломатію всіх інших народів, які коли  — небо жили на землі. Це було дано їй Сатаною. Дипломатія була іншою назвою для обману і хибних поглядів. Істота, яка хоче подобатися Богу, повинна бути чесною і прямою. Люцифер повинен був би шанувати цю вимогу і віддавати хвалу Господу, але він прославляв себе самого. Люди самого початку і до сьогоднішніх днів слідували йому на цьому шляху, але свідки Єгови втілюватимуть давно написане правдиве Слово в життя і вчитимуть "не думати більше того, що написано, щоб один перед одним не неслись гордо проти другого. Хто бо тебе одрізняє? що ж маєш, чого не прийняв (од Бога)? а коли прийняв, то чого величаєш, мов би не прийнявши?"  — І Коринтян 4:6, 7.

Бог говорить до Люцифера через його гордість і само прославлення: "Я кинув тебе на землю і віддав тебе царям на заглядіння" (мініатюрна Біблія). Це висловлення повністю співпадає із словами в книзі Одкриття, де сказано, що Сатана був скинутий з неба на землю і через це був глибоко принижений. Згадані тут царі й царями, які повинні бути з Ісусом Христом в Його Царстві. (Одкриття 1:6) Бог викинув Сатану перед очима останка, відкривши їх очі розуміння відносно мерзості диявола і дав їм можливість побачити сатанську організацію. Тепер вони пізнають Сатану так, як царя Тиру, тобто як організатора великої торгівельної системи на морі і на суші, яка використовується для пригноблення народу і яка застосовувалася Сатаною в союзі з лицемірними і брехливими релігійними системами в згаданій країна.

Це повинно означати велике приниження для Сатани, бути виданим на розгляд і приниження тих, з якими він погано обходився і несправедливо звинувачував, і яких він тепер одразу б знищив, якби вони не були під захистом Єгови. Царі землі тепер не визнають, що Сатана править світлом; і Сатана ненавидить свідків Єгови, які зараз звертають увагу правителів і народу на факт, що Сатана є злим невидимим володарем світу і що скоро має відбутися його знищення. Той, хто залишиться під час Армагедону на землі, побачить повне приниження Сатани і тих, які панують на землі під його керівництвом. Ці правителі теж побачать приниження Сатани тому, що Бог вирішив, що вони повинні знати, що Єгови є Бог і тому Він хоче принизити зло на очах у всіх.

Люцифер був сотворений звершений і був членом організації Бога так само, як Адам був сотворений звершеним і став членом чистої і бездоганної організації Бога. Єгова продовжує своє публічне звинувачення проти Сатани і зла такими : "Серед безліч провин твоїх, через неправедність твою в купецтві опоганив єси святощі твої, і Я виведу з посеред тебе огонь, а він пожере тебе", і оберну тебе в попелище перед очима всіх, що поглядатимуть на тебе". (28:18) Інші перекладачі передають цей текст так : "Ти опоганив свої святощі багатьма своїми негідними вчинками через неправедність своєї торгівлі", (мініатюрна Біблія) "Ти зіпсував свої святощі великою провиною своєю і неправедною торгівлею".

В основі слова "святощі" лежить думка про чистоту. У Псальмі 68:35 написано: "Дивен Бог в святині своїй [інший переклад: в своїх святих місцях]". Святиня представляє собою місце, де сотворіння Божі поклоняються Творцю, і це повинно відбутися в чистоті і праведності. Початково Люцифер був поставлений на чистому, бездоганному і святому місці, і це було його привілеєм і його обов’язком поклонятися Богу Єгові. Коли йому було доручено, як охороняю чому херувимові, пильнувати Едемський сад, це коло дій було одним із святощів Люцифера, і він був зобов’язаний поклонятися там Богові Єгові в чистоті і в справедливості перед Господом, однак там Люцифер опоганив себе, і поступаючи після своєї корисної мети запровадив серед людей торгівлю, визискував їх і робив з них товар; він осквернив своє святе, передане йому Єговою положення і довірене йому священне добро, і так була це особлива частина організації Бога осквернена Люцифером і обезчещення ним. Ту святиню де думки повинні бути направлені на чесні, чисті і святі речі Божі і де слід поклонятися лише Єгові, Сатана перетворив і місце для торгівлі, яке повинно було служити лише своїм корисним цілям. З того часу Сатана вів спокушених ним на той направлений шлях. Він заснував багато релігії і оволодів "організованим християнським світом" ; його "служби Божі" характерні тим самим меркантильним духом; і ці релігії осквернили Божу святиню на землі. Цей випадок був також з Жидами; тому Ісус докоряв їм, що вони перетворили храм у місце для торгівлі. Він сказав їх: Візьміть це звідсіля, не робіть дому Отця мого домом торгівлі". (Йоана 2:14  — 16) "І він говорить до них: тут написано: дім мій домом молитви зватиметься, ви ж його зробили вертепом розбійників". (Маттея 21:13) Церква "Християнських народів", де слід поклонятися Богу у святості, стала торговим домом; велетні великої торгівлі панували над виробництво; а служба Божа складається з чистої формальності, щоб ці фінансові магнати не були шоковані.

Шлях Сатани веде його до погибелі, тому каже Бог у своєму вироці: "Тому Я виведу огонь зсередини тебе, який тебе пожере" (Лютер). Вгонь відображає самоспалення, полум’я самопожерання, а отже, самовбивчий шлях, яким Сатана ішов з початку свого безбожного діяння. Сатану можна порівняти з сіркою або смолою, і Господь застосує вогняний шар, щоб змусити Сатану зійти в полум’я знищення, як написано: "Ріки його візьмуться смолою, а порох його-сіркою; і стане земля його горящою смолою".  — Ісаія 34:9, 10.

Єгова через свого улюбленого Царя скинув Сатану з неба і поверг його на землю; цим Він сповнив Сатану палаючим гнівом; і мав він велику лють і мало часу. (Одкриття 12:12) Слова "Він зробив тебе попилищем на зелі" відображають знищення Сатани, яке постигне його після падіння з неба. Як Сатана, так і його нечестива організація повинні бути знищені. "І топтатимете безбожних, вони бо будуть попелом під вашими ногами того дня, що Я наведу  — говорить Єгова, цар сил небесних". (Малахія 4:3) Сатана є відповідальний за свою погибель, але Бог є тим, хто його знищив.

Знищення Сатани і його організації буде одним із засобів, щоб навчити інші сотворіння, що Єгова є Всевишні і єдиним праведним Всемогучим Богом. "Всі, що знають тебе між народами, дивуються над тобою, ти станеш страховищем і зникнеш навіки (28:19). Сатана на протязі багатьох століть був істотою, що викликає страх. Він використовував своїх проповідників, що викидали пекельний вогонь і сірку, щоб багатьох повергнути в страх і змусити їх шукати притулки в лицемірній церковній організації, і брати участь в знеславленні іменні Божого. Він послуговувався своїми представниками в світовій торгівлі, щоб лякати людей і змушувати їх підкорятися всякого роду пригноблення. Люди на землі сьогодні бояться протистояти його брутальній організованій торгівельній владі. Жахливе руйнування, яке чекає Сатану і його організацію, здивує народи землі, і всіх, які прийдуть до пізнання Бога, будуть переповнені таким страхом, що вони тремтітимуть при самій думці про шлях Сатани і його страшний кінець. Сотворіння, які сприйнявши трохи світла і навчившись, що Єгова є Бог, але намірено слідкуватимуть таким же шляхом, як Сатана, повинні таким же чином бути знищенні. Про Сатану і його послідовників написано: "І будуть вони гидотною всякій тварі [якій буде дано життя на землі] ".  — Ісаія 66:24.

Релігія постійно була основним засобом, яким Сатана вводив людей в оману і змушував їх злословити святе ім'я Боже. Торгівля була основним знаряддям Сатани, яким він пригноблював і знищував народ. Через релігію він виявив свої змієподібні риси, а "через свою торгівлю він особливо відкрив свої якості, символізовані драконом. Серед сьомої світової держави Сатана з великим успіхом провів свої брехливі і оманливі релігійні плани. В середині цієї сьомої влади Сатана звів найбільшу торгівельну машину всіх часів, чим приніс народові більше страждань, ніж будь  — коли раніше і сильно опозорив ім'я Єгови. В мережах сьомої світової держави злочини розповсюдилися більше, будь - де під сонцем. Насильства і беззаконність буйно розрослися в цій області. Бог Єгова, який з самого початку передбачив кінець, використав Єрусалим, щоб розвінчати "Християнський світ" і переставити Тир, як торгівельне відділення могутньої сатанської організації, а особливо діючу на морі частину торгівельної організації. З кінцем пригноблюючого великого підприємництва зникнуть причини для воєн, а також не існуватиме приводу для розбудови могутнього військового флоту. Коли буде зметено фальшиву релігію, люди звернуться до поклонення правдиву Богу. Якщо народ матиме мужність і торжествуватиме з того, що скоро Сатана і вся його організації повинна загинути, і тоді Бог зробить щасливими всіх, які Його люблять і служать Йому в дусі і правді. Нехай всі люди доброї волі, які прагнуть справедливості стають на сторону Єгови і будуть готові до благословення, які бо на них пішле. Нехай вони навчаться відповідати вимогам, які ставить Господи до них, яких Він прийме.  — Михей 6:8. 

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 466 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: