ВИНАГОРОДЖЕННЯ ЗНАРЯДДЯ - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ВИНАГОРОДЖЕННЯ ЗНАРЯДДЯ

Розглядуване тут сповнення цього пророцтва здається має сповільнену дію, але Бог в жодному випадку не забув знаряддя, якими Він послуговувався у виконанні його: "У двадцять сьомому ж році місяця першого дня у місяці надійшло слово Єгови до мене". (29:17) Це сталося через шістнадцять років два місяці і вісімнадцять днів після того, як було виголошено пророцтво проти Єгипту і через п'ятнадцять років шість місяців і двадцять три дні після зруйнування Єрусалиму і храму, коли Господь говорив зі своїм пророком і сказав: "Сину чоловічий! Навуходоносор, цар Вавилонський, завдав свойому війську тяжкої праці проти Тиру. Кожна голова облисіла і кожне плече обдерте; та плати, ні йому, ні війську його не було Тиру за роботу, що він завдав собі проти нього". (29:18) Без сумніву у кожного воїна у війську Навуходоносора були лиса голова і кожне плече було поранене через тяжкі тягарі, які вони повинні були носити, і через це, що підчас їх тяжкої служби і підчас осади міста Тир піддавалися важким випробуванням. Військо тримало в облозі Тир тринадцять років, не знімаючи її. Отже Боже пророцтво, повинно сповнитися повністю пізніше, і це остаточне сповнення відбудеться лише при настанні кінця світу.

Язичеський цар Навуходоносор не поклонявся Єгові, і тому він не мав права від Бога бажати милості. Підчас нападу на Тир Навуходоносор переслідував самолюбиву мету; однак це в певній мірі служило намірам Бога при виконанні пророцтва проти Тиру. З цієї причини Богові подобалося не стримувати Навуходоносора, а дозволяли йому перенести свої мілітаристські операції до Єгипту; тому що цим в певній мірі здійснювався вирок Бога над Єгипетським народом: "Тим-то Єгова Бог так говорить: Ось Я дарую Навуходоносорові, царю Вавилонському, землю Єгипетську, щоб позабирав він багатства її та загорнув те, що вона загарбала - і се буде заплатою його війську" (29:19). Єгова не дозволив би Навуходоносору взяти у ярмо Єгипет, якби це не служило Його цілям. Бог не благословив Навуходоносора в духовному смислі, а дозволив йому дістати винагороду за його зусилля проти Тиру через цінності, які цар зумів оцінити. Тому пророкові Господньому було сказано мовити: " У заплату за роботу, що він зробив, даю йому Єгипетську землю, вони-бо там робили мою роботу-говорить Господь, Єгова".-29:20.

Навуходоносор використовувався у своєму поході проти Єгипту як знаряддя для впровадження Божого рішення відносно організації Сатани, У зв’язку з цим написано у Езекиїла 30:10-12: "Так говорить Єгова Бог: зроблю кінець многолюдному Єгиптові рукою Навуходоносора, царя Вавилонського. Він і з ним люд його найлютіший між народами, будуть приведені пустошити землю і добудуть вони мечі свої проти Єгипту, і сповнять землю побитими, і повисушують ріки і віддам землю злим у руки,і спустошу землю рукою чужоземців з усім, чим вона повна. Я, Єгова, сказав се".

Навуходоносор не був зразком Христа, але він служив для певної цілі Єгови; з цієї причини його називали слугою Єгови (див. "Оправдання", Том 1, стор 275-276) Ім’я "Навуходоносор" означає"небо (це означає пророк) є захисником від нещастя". Це ім’я з повним правом можна віднести до Христа, тому, що Він є великим Пророком і захисником свого народу від його ворогів, особливо на час , коли з ним воювала представлена Єгиптом сатанська організація. Навуходоносор відображає спосіб, яким Бог використає Ісуса Христа, як " пострах" сатанської організації для її зруйнування. "Вибраний слуга" Єгови є чужинцем в саранській організації і в жодному випадку не є її другом. Єгова дав царю Навуходоносору Єгипет як заплату за його службу; і подібним чином він дав Ісусу Христу у володіння весь світ. "Проси мене і дам Тобі народи в насліддя, а кінці світа - у володіння. Жезлом залізним розіб’єш їх, як черепки розторощиш їх". (Псальма 2:8,9) Подібно як Навуходоносор пішов проти Єгипту на Тир, так Ісус Христос крокує від перемоги, і перед Його переможним маршем вся сатанська організація повинна тікати і впасти.


Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 467 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: