ВОЛОДАРІ ТИРУ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 28) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ВОЛОДАРІ ТИРУ (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 28)

Тут Божий пророк звертається до вождів або володарів торгового відділення сатанської організації:"Сину чоловічий! Промов до володаря Тирського: Так говорить Єгова Бог: за те, що високо в гору несеться твоє серце, й ти мовляєш: Я, наче Бог,засів собі, неначе на Божому престолі, в самому серці морі! Та, хоч ти тільки людина, а наче Бог, кладеш розум твій поровень із розуму Божим [ і випинаєшся, наче ю ти був Бог  — мініатюрна Біблія}" (28:2). Вжите тут слово "володар" є те саме, що в книзі Динаїла 9:25 лежить в основі перекладу" Мессія" або володар(князь). Ця назва відноситься до того, хто мужньо стоїть попереду і ознайомлює з громадською політикою народу, тобто до вождя. Володар Тиру в цій голові чітко відрізняється від царя Тиру, і тому володар є образом видимих пануючих вождів або політичних дикторів сатанської торгівельної системи світу, як є земними ораторами Сатани в цьому відділенні його організації. Могутні оволоділи щоденними газетами, університетами і вищими школами усіх видів, серед них теологічними, технічними, медичними і юридичними; вони володіють більшою частиною радіопередавачів та інших засобів народу, при цьому вони намагаються перешкодити, щоб він дізнався щось невластиве про велике підприємництво. 

Це суспільство є горде і пихате, і пророк говорить про нього: "Твоє серце несеться високо". Вони є класом чванливих, пихатих і високомірних людей, і через їх багатство вони при возносяться понад Бога, і вибирають возвишену позицію відносно народу. Великі банкіри, які опанували торгівлю на морі і на суші і діють сьогодні в межах сьомої світової держави, і самі цим способом таким чином видають себе завеликих. Ці могутні ставляться в приклад молоді країни, особливо молодим чоловікам, які проводять свої молоді роки у вищих школах та університетах, де їх вчать всьому, що спрямоване проти Бога і Його Царства. Ці сильні мужі із торгівлі та фінансів обожествляються молодими і слабшими елементами. Їх самолюбство є їх богом, їх вірою є: "гроші  — це влада". Вони накопичують їх, незважаючи на всі страждання, які вони цим приносять простому народу. Ці люди прибирають позицію богів, вони стверджують, що є благодійниками світу; вони вимагають поваги та покоління і стверджують, що панувати і визначати політику народів є їх право. Як яскравий приклад слід згадати те, як недавно один журналіст намагався взяти на вокзалі в Лондоні інтерв’ю в одного з великих фінансових магнатів, який якраз прибув. Однак цей мнимий бог подав скаргу на бідного репортера, бо він мав відвагу заговорити до нього. Народ повинен знати, що багатство цих видимих представників Сатани скоро знайде свій кінець, поки гнів Божий зійде на них. Господь говорить цій зграї, яка видає і вважає себе за богів: "Ти людина, а не Бог". Це ясно говорить про те, що володар Тиру належить до видимих представників організації Сатани, які опираючись на своє багатство, визначають політику народів землі. Особливо через сьому світову державу. Під час Армагедону вони цілком зрозуміють, що означає вислів: "Ти є людина, а не Бог". "Встань, Єгова! щоб не взяв верх чоловік; нехай перед лицем Твоїм приймуть суд народи Напусти, Єгова, страх на них нехай знають народи, що вони є смертні люди", (Псальма 9:19, 20) "Ні срібло, ні золото не зможе їх врятувати в день гніву Господнього, огонь ревності Його пожере всю оту землю, бо раптом кінець настигне всіх жителів землі".  — Софонія 1:18. 

 Ці холоднокровні, безсовісні комерційні працівники Сатани вважають себе мудрішими за всіх інших людей; вони навіть оспорюють те, що пророки і серед них Даниїл коли-небудь жили. Тому Господь іронічно говорить про них:"Так, ти маєш себе за мудрішого над самого Даниїла, й ніяка тайна не закрита перед тобою" (28:3) Бог Єгова дав Даниїлу баченні глибокого і закритого, що він і виповідав. (Даниїла 2:22) "Мудреці" торгівельної частини сатанської організації, які собі лише уявляють, що вони є мудрі, вважають себе незрівнянно вищими, ніж пророки Єгови. Вони є чарівниками у здійсненні своїх планів, заключні таємних договорів, у таємному спостереженні або в "таємній службі", як вони це називають  — і це все використовується для пригноблення простих людей. Проводарі великого підприємництва є спритними при укладанні державних службовців, при здійсненні своїх таємних і рафінованих планів для оволодіння патентами і винаходами, для контролювання лабораторій і дослідницьких робіт через їх фінансування, і все це служить їх самолюбству і самовозвишенню. Вони борознять море і обшукують сушу для досягнення панування над торгівлею мінералами і над запасами руди, над джерелами енергії, електростанціями і над всіма речами будь-якого роду, які вони могли б використати для накопиченні багатства. Вони думають, що для них немає жодної таємниці, навіть таємниці, що оточує Бога Єгову, тому що вони заперечують існування Бога і уявляють собі, що вони тримають в руках всі таємниці світу. Зі спритністю і гострим розумом свого батька, Сатани, ці могутні збагачувалися з цього; оскільки вони не здійснили, то дивляться на інших згори вниз,і їх приспішники дивляться на них з великим подивом. Господь говорить до них:"Се ти ніби твоєю мудростю й розумом набрав собі достатки й зібрав у скарбівнях твоїх золото і срібло. Ти ніби великою мудрістю твоєю та купецтвом твоїм намножив багатство твоє, й серце твоє згорділо задля достатків твоїх" (28:4, 5). Ці слова пророка точно співпадають з висловами апостола Якова (Якова 5:1  — 6). Ці люди, як видимі представники торгівельного відділення сатанської організації, опираються на владу свого багатства і "вони кажуть: Чи знає Бог? Чи є знаттє у Всевишнього? Ось там беззаконники, а нема в них журби ніякої; здобувають собі багатства". (Псальма 73:11, 12) Довіряючи своїй владі і своєму багатству, вони уявляють, що могли б зробити землю підходящим місцем життя для людей, і вони наче б то мають здатність оточити земну кулю своєю власною величчю і красою. Господь, однак, пояснює: "Вони вповають на свої достатки і великість багатства свого величають. Але ніколи не здоліє чоловік спасти брата свого, і не може дати викуп за него, і достатки свої другим лишать". (Псальма 49:6, 7, 10; мініатюрна Біблія). "Хто вповає на соє багатство, той упаде".  — Приповісток Соломонових 11:28. 

Тому каже Господь цим представникам Сатани, чому вони повинні загинути:"Тому так говорить Господь Єгова, позаяк ти свій розум кладеш в одну міру з розумом Божим [бо ти випинаєшся, начеб то ти був богом; мініатюрна Біблія}, тому на пушу на тебе чужоземців щонайлютіших з поміж народів, і вони добудуть мечі свої проти краси твоєї мудрості і пригасять твоє сяйво. Вони скинуть тебе в яму, і загинеш ти в морі смертю вбитих". (28:6  — 8) Що стосується стародавнього Тиру, то тоді "Чужоземцями, найлютішими з поміж народів" були Навуходоносор і його військо; і вони відображали засоби, які Господь використав в своєму "поражаючому діянні" і які наповнять жахом серце князя торгівельної частини сатанської організації, яка панує над народом і пригнічує його. Могутні володарі Тиру загинуть в морі, як потерпівши кораблекрушення на розбитому бурею кораблі. Широке розповсюдження книжечки "Царство Господнє надія світу" серед фінансових велетнів дозволить їм дізнатися, який кінець чекає їх, але вони не хочуть звертати на це увагу. .

Єгова говорить до високомірних і нахабних: "Чи скажеш ти тоді вбивцям своїм  — "я бог" -, коли ти в руках вбивці свого будеш тільки людиною, а не Богом". (28:9; Цюріхська Біблія) Похвала для "володарів Тиру", великого підприємництва і його проводарів не принесе успіх, і ці князі впадуть перед наступом Царя царів, виконавця вироку Єгови,який зробить ці страшні речі за наказом Єгови. "Прив'яжи, лицарю, меча свого н6а поясницю меча слави твоєї і величі твоєї, і в величі своєї іди щасливо задля правди і лагідності та справедливості, і навчить тебе страшного правиця твоя". (Псальма 43:3, 4) Єгова возстане, як Він проголошує, потрясе землю, що означає видиму людям складову частину організації Сатани, і влада цієї гнусної організації знайде свій кінець. "В той день покидає чоловік кротам та кажанам срібних своїх ідолів і золотих своїх ідолів, що поробив їх, собі, щоб їм поклонитися, щоб самим сховатись у щілини скель і розколини гір зі страху перед Господом, і перед славою величності Його, коли Він стане карати землю /інший переклад  — страшенно потряси землю ]. Оце ж. годі надію покладати на чоловіка, що в його тільки духу, що в ніздрях, та й за що на нього зважати". (Ісаія 26:20  — 22) "Єгова зі мною, як сильний воїн, тож вороги мої спіткнуться та й не восстануть; вони дуже осоромляться, бо діяли нерозумно: вічний сором, який ніколи не буде забутий". (Єремія 20:11) "Того страшного дня багатство їм нічого не допоможе: багатство не принесе користі в день гніву, але справедливість врятує від смерті". (Приповісток Соломонових 11:4). Ці гордеці насміювали начертані в Божій книзі, Біблії, слова мудрості, і замість цього спиралися на свою власну мудрість і силу своєї організації. Вони зовсім не зважали на таку пораду: "Не квапся язиком, і серце твоє нехай не поспішає промовляти слово перед Богом  — Бог бо на небі, а ти на землі; нехай у тебе буде слів небагато". (Екклезіаста 5:2) "Бог не людина, щоб Йому брехати, і не син чоловічий, щоб Йому змінюватися. Чи ж Він скаже і не зробить?"  — 4 Мойсея 23:19. 

Єгова висилає своїх свідків, щоб дати цим відгалуженням сатанської організації застереження. Ці свідки тепер не можуть чекати від таких заохочень, коли вони їм передають пі-слання правди, вони не повинні їх боятися і тремтіти перед нами, а також займати відносно них віднопідданицьку або прощаючи позицію. Ті, які сполягають на Господа, повинні бути спокійними і сильними і мирними розповсюджувати правду. Тому Єгова каже своїм свідкам пам’ятати таке, коли вони стикаються з володарями новочасного Тиру: "Я той, хто вас втішає. Хто ж ти, що боїшся чоловіка, який вмирає, і людини, що як та трава, а забуваєш Єгову, що тебе створив що розпростер небо і оснував землю: ти щодня тремтиш перед люттю гнобителя, що наладився тебе знищити. Де ж поділась та лють гнобителя?"  — Ісаія 51:12, 13.

Ці володарі новочасного Тиру, а саме вожді морської торгівлі або великого підприємництва Британії та Америки, виставляють себе за шанованих мужів землі, перед якими простий народ повинен схилятися і про чию прихильність він повинен благати: "Дивись, Я піднімусь на тебе, Тир!" (26:3) "І хто ж то призначив Тирові таку долю, що колись роздавав вінці, а купці його були наче князі, крамарі ж його найзначнішими на землі були? Єгова сил небесних це призначив, щоб понизити гординю славних, щоб впокорити здатних на землі. Він простяг руку свою понад морем, затряс царство; Єгова приказав повалити твердині Канаанські [згідно англійського перекладу  — торгове місто]. Ридайте кораблі Тирські, бо спустошена ваша твердиня".  — Ісаія 23:8, 11, 14. 

Вирок Єгови є записаний і не можу бути змінений. "Від руки чужоземців умреш ти смертю необрізаних; бо Я так сказав  — говорить Господь, Єгова" (28:10). "Так говорить Єгова: не прощу Я Тирові три і чотири провини його за те, що вони передали всіх полонених Едомові, не згадавши про братню умову, Я пошлю огонь на мури Тиру, і він пожере його будівлі".  — Амос 1:9, 10.

Кого б не полонили володарі новочасного Тиру з народу Божого, того вони висилали. Сьогоднішній Тир і його володарі повинні вмерти смертю нечестивців. (/ Мойсея 17:11, 13) Вони жили в добробуті, в люксусах і крайнє зневажали права інших людей. Вони у своїй жадобі до прибутків торгували м’ясом і кров'ю людей і забирали своїм робітникам те, що по праву належало малим дітям бідних. Вони спалили власність чоловіків і жінок, які наважували нести допомогу і втіху нужденним і їх дітям. Володарі вугільних шахт Західної Вірджінії, Кентукі і інших місцевостей є яскравим прикладом такої нелюдської жорстокості. Вони здійснювали свою ганебну справу в країнах, які лицемірно називаються "Християнським світом" і серед них Америка неправильно названа як "країна вільних і батьківщина вільних". Володарі Тиру, однак дали Америці напис: "Країна злодіїв, батьківщина рабів". Ці володарі зневажають слово Господнє і Його осторогу, передану їм через Його свідків, і їх кінець вже близький.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 463 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: