ЗАДЛЯ ЙОГО ІМЕНІ - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ЗАДЛЯ ЙОГО ІМЕНІ

Коли Жиди жили в Палестині, вони занечистили свою землю, і це показує, яка доля чекає "організоване Християнство". Про це Езекиїл пророкував: "І надійшло до мене слово Господнє, сину чоловічий: як жив іще Ізраїль у своїй землі, то поганив він її своїми звичками і вчинками; мов нечистоти нечистої жінки, були поступки їх передо мною,". (36:16, 17) В дні працеркви лжеучителя вводили в єресь під час зібрань отримавши духа Божого. (2 Петра 2:1, 3) Ця нечиста "єресь" у визначення церемоніального закону представлялася за допомогою кровотечі у жінки. (3 Мойсея 15:19  — 27) Єресь серед народу Божого у всі часи обрання зібрань Божих була очевидною. Але вже настав час, коли Бог розділив фальшивих та вірних прихильників, і за допомогою правди та своїх вірних послідовників Він проголошує іншим своє величне і святе ім'я.

Через зіпсованість Жидів у Палестині Бог вилив на них свою досаду. Через злочинність "Християнства" Бог вилив всій гнів на цю частину сатанської організації. "І вилив Я досаду мою на них за кров, що проливали в сій землі, та за те, що поганили її своїми ідолами. І порозсівав Я їх між народи, й порозвівав їх по чужих землях, Я судив їх після поступків їх". (36:18, 19) Їх подальший розвій та сповнення вироку над ними відбудеться в найближчому майбутньому.

Коли розпочалася світова війна, "Християнство", включаючи багатьох одержимих духом Божим, послідувало керівництву людей, які пролили багато крові на землі. Розгін, який був у повному ходу на протязі багатьох років серед "Християнських народів", досягнув своєї вершини у вигнанні і ув’язнення "організованого Християнства" в організації Сатани, особливо пі час світової війни. Багато так званих християн, які стверджували, що вони є представниками Бога і Христа, втягнулися у війну і тим самим осквернили ЙОГО святе ІМ'Я. "І поприходили вони до невірних, куди поприходили, и знеславили моє ім'я святе, тим що про них мовляли: се ж люд Господень, тай мусів іти геть із землі його!". (36:20) Народи землі, які називали себе іменем Бога і Христа, були тими, які витворили війну, і тим знеславили ім'я Боже. У тій війні брала участь велика кількість так званих християн. Однак були й такі, які взяли собі на користь закон організації Сатани і стали "тими, що відмовляються від воєнної служби, слідуючи голосу совісті". Тих, хто відмовлявся вбити людей, переслідували і насильно тягли в неволю ворожої організації. Це створювало враження, начебто Бог цих вірних свідків є слабий і безсильний, тому їх полонення ворогом було безчестям для великого імені Єгови. вороги Божі і Його Царства насміхалися: "Де є ваш Бог?"  — Псальма 79:8  — 10.

Ім'я Єгови повинно бути оправдано. Це є важлива справа і вона повинні бути вирішена. Навіть вірні християни багато років думали, що головною метою Єгови було врятувати людей і привести їх на небо. Багато хто думав, що Бог бореться за них, щоб їх врятувати і таким чином ім'я Бога протягом довшого часу було знеславленим; це робилося навмисно багатьма з тих, хто називав себе християнина ми, а також через ненавмисні дії інших. Господь дає зрозуміти. що Він жорстоко виступить проти своїх ворогів, але не з метою врятувати деяких, які Йому є посвячені, але задля свого святого імені "І зжалився Я над святим ім'ям моїм, що його дім Ізрайлів знеславив між народами, куди прийшов. тим же то скажи домові Ізрайлевому: Так говорить Єгова Бог: не задля вас Я се вчиню, доме Ізрайлів. А задля святого імені мого, що ви знеславили перед тими народами, куди поприходили". (36:21, 22) Найважливішим спірним питанням є: Хто є Бог? Чи ім'я Єгови представляє найвищу і найрозумнішу владу, яка може сама захистити себе? Хто повинен керувати Всесвітом? Це спірне питання повинно бути вирішене остаточно, та ім'я Бога має стати відомим всім створінням. Тому Господь Бог говорить: "Не задля вас роблю Я це, … а заради свого святого імені". Можна запитати, що саме робитиме Він заради свого святого імені? Чи ім'я Єгови буде оправдане за допомогою повернення буквальних нащадків Ізраїля у землю Палестина? Це з певністю не так, особливо тому, що вони повернулися туди невірними. Але повернення вірного народу Божого на їх позицію як Його вірних мужніх свідків, та їх пробудження до безстрашного і сміливого проголошення Його імені відбувається задля Його святого імені для його оправдання. Це відбулося не для користі останків, а для того, щоб зробити відомим ім'я Єгови і надати цьому імені належне місце і думках створінь, щоб вони взнали, що Він є Всевишнім. Це пророцтво сповняється в основному тепер, і метою його є оправдання імені Єгови.

Давайте будемо пам’ятати, що ті, котрі оголосили себе народом Божим  — серед них багато щирих послідовників Бога  — знеславили Його ім'я поміж народами. Слід також замислитись над тим, що Єгова прагне освятити своє велике ім'я. Тому каже пророк Єгови: "І освячу велике ім'я моє, знеславлене між народами, що посеред них ви знеславили його, і зрозуміють народи, що Я  — Єгова, говорить Єгова Бог, як явлю себе святим перед очима в них". (36:23) Та обставина. Що зараз багато Жидів знов знаходиться в Палестині, не освячує імені Єгови. з іншого боку, Бог зібрав нарід, дав йому нове ім'я і зробив його своїм свідком, і це сталося задля Його імені і є справою освяченим Його великого імені серед людей: "Коли Я через вас буду освяченим перед їх очима". (Алліолі, також Леєзер). Помазаний народ Божий отримав свідчення Єгови, що вони належать Йому і покликані для виконання Його праці, щоб зробити відомим Його ім'я, таким чином Він освячувався перед очима свого народу, а інші люди взнали. Що Єгова є Бог. Отже, факт показує, що пророцтво сповняється над духовним Ізраїлем, вірним народом Божим, що тепер живе на землі.

"Земля" представляє становище, в якому опинився народ Божий. Це пророцтво було написано для скріплення помазаного народу Божого, а не на користь невіруючих Жидів. Сьома світова держава і частина сатанської організації, які утворюють Лігу Народів, підписали переданий Британській державі Палестинський мандат, і невіруючі люди претендують на заслуги за повернення Жидів у Палестині; однак це пророцтво спрямоване до помазаного народу Божого і приписує честь за його сповнення Господу Єгові, коли воно говорить: "Я, [Єгова], приведе вас у вашу землю". Це ясно свідчить, що той народ тепер представляє Всевишнього на землі, за що всі почесті повинні бути віддані Господу Єгові. Отже, це показує, що пророцтво сповнюється над останками Божими. Якщо Жиди , фактично знов поселилися в землі Палестини і з того часу стали послушними Богу і всім серцем сприймуть Христа як свого освободителя та йтимуть шляхом справедливості, тоді ці тексти Святого Письма можна буде застосувати до Ізраїля; однак в першу чергу ці тексти застосовуються в до помазаного народу Божого, який представлений Ізраїлем або Яковим. Крім цього, ще треба визволити, відродити і впровадити у стан, представлену "землю" велику громаду "полонених", тобто ввести їх в організацію Божу куди, вони власне повинні належати; тому пророцтву можна застосувати і до цього класу людей.

Зібрання народу Господнього почалося з приходом Ісуса Христа до храму. (2 Солунян 2:1) цим розпочалася робота по очищенню, що було проголошено таким пророцтвом: "І вилию на вас чисту воду, і станете чисті, від усіх ваших нечистот і усіх ваших ідолів очищує вас". (36:25) Це предсказання не могло сповнитися над буквальним Ізраїлем або воно не виконається для них, поки не відродиться вірний патріарх, а до цього часу це пророцтво не принесе підкріплення для останків Єгови. Однак Святе Письмо було написано для підкріплення останків Божих. Врешті решт пророцтво знайде своє основне застосування тепер, а саме перед битвою Армагедон і в той час, як язичеські народи будуть спостерігати ці події. Після зібрання народу в храм, серед них, хто є претендентом на Царство, обов’язково повинно слідувати очищення згідно пророцтва Млахії 3:3, 4. З часу приходу Господа до храму Він відкриває правди свому народу і їх буде очищено від занечищення ідолами і сатанською організацією. Вони здатні ясно бачити  — і бачать це  — що «вищі власті» не відносяться до кого-небудь з сатанської організації, як вони вважали раніше, а що ці «вищі сили» є володарями Божої організації. Його вірний народ, відділений від фальшивого за допомогою чистих вод правди Господньої і що він є чистий, оскільки він більше не зв’язаний з організацією Сатани. Божий народ шанує ім’я Єгови і Його організацію, і вони є свідками Його великого святого імені. Вони не могли принести Господу жертву справедливості перш, ніж відбудеться очищення; однак свідки Єгови приносять Господу жертву справедливості, з цього часу вони приносять жертву схвалення без перестанку (не час від часу) Богу, се єсть овощ уст, що визнають ім’я Його. (Жидів 13:15) Господь сам проводить роботу очищення, з того часу, як прийшов до храму, і для цього Він застосовує своїх ангелів.  — Маттея 13:41.

Він звертається до своїх вірних і каже: «І вложу вам нове серце і дам нового духа, і викину кам’яне серце з вашого тіла; а дам вам серце тілесне». (36:26) Деякі з посвячених і покликаних до Царства мали серце як з каменю і не приносили плодів Царства, а свої власні плоди, і через це їх було викинуто з організації Божої. (Маттея 13:5, 20, 21, 41) «Тим то, яко ж літній єси, і ні зимний, ні гарячий, викину тебе з уст моїх». (Одкриття 3:16) Ті, в кого гаряче серце, і щиро віддані Господу, Єгові, були об’єднані в Його організацію. З того часу, як Бог відкрив своєму народові правдиве значення свого імені, свої наміри і свою організацію та розвінчав перед ними сатанську організацію Він справді дав своїм помазаникам «нове серце», яке віддане Йому до остатку. Вони більше не дадуть звести себе ідолам, такими як «гріх Самарійський», саморозвиток або будь-які інші не розумні вчення.

В храмі панує єдність народу Божого, і вони всі є єдино душні. Це відображається словами пророцтва: «І вдихну в нутро ваше духа мого, і учиню, що будете ходити в заповідях моїх та хоронити і виконувати постанови мої». (36:27) Дух Ісуса Христа, в намірі оправдання імені Єгови  — це дух, який оживляє останки Божі; і цей дух Бог зіслав на них після того, як їх було приведено в храм і вони одержали одежу справедливості. (Йоіл 2:28, 29) Отже, це вірні із останку, які «дотримуються заповідей Божих (Мої наміри і права) і мають свідчення Ісуса Христа». Коли вірний останок дізнається, що це пророцтво стосується його, тоді він буде скріплений і його надія оживе. «Велика громада» у визначений час повинна бути покликана до оправдання імені Єгови. Потім в оправданні Слова і імені Бога візьмуть участь вірні патріархи і всі послушні, які прийдуть у велику Божу організацію.

Господь зробив дванадцять апостолів основою своєї організації на землі, а «Ісус Христос є наріжним каменем». (Ефес 2:20). Це відповідає дванадцяти родам Ізраїля. Йоан назвав сам себе одним із батьків, коли він писав: «До моїх любих дітей». Він спрямував частину свого напімнення до батьків «щоб ви пізнали того, котрий єсть від почину (зібрання Бога)». (1 Йоана 2:13) В гармонії з цим пророцтво каже: «І житимете на землі, що Я наділив отцям вашим, і будете моїм народом, а Я буду вашим Богом». (36:28) Це пророцтво тепер не могло б відноситися до буквального Ізраїля, а стосується останка Божого. Інтереси і привілеї Царства на землі було довірено спочатку дванадцяти апостолам; тепер ці інтереси і привілеї Царства передані «вірному і розумному слузі», тобто останку духовного Ізраїля. Вони є народом Божим і свідчать про Його ім’я. Вони були послушні заповідям Господнім і стали Його народом. «Тим же вийдіть із між них, і відлучіться глаголе Єгова, і до не чистого не приторкайтеся; і Я прийму вас і буду вам за Отця, а ви будете мені за синів і дочок, глаголе Господь Вседержитель». (2 Коринтян 6:17, 18) Цей народ Божий, якого він зробив своїми свідками і назвав його такими. (Ісаія 43:10-12) Вони є останніми членами Христа на землі, тобто Його «ноги», і вони говорять один до одного в Сионі: «твій Бог царює!» (Ісаія 52:7) Єгова доручив їм свою правду, вклавши свої слова в їхні уста і сказав їм: «Ти мій народ».  — Ісаія 51:16.

Перед приходом Господа до храму, Його народ блудував з іншими і тому був нечистий: «І очищу вас от усіх нечистот ваших, і викличу врожай і намножу його, й не дозволю, щоб терпіли голоднечу». (36:29) Господь привів їх і храм під плащ справедливості і дав їм одіж святості; таким чином Він виразив їм своє благословення і визнав їх, як свій народ і так Він звільнив їх від нечистот. «Очистіться ті, які носите посуди Єговові!» (Ісаія 52:11; 2 Коринтян 7:1) Свідки Єгови радітимуть з великого врожаю, що у мові пророка означає великий запас духовної їжі Слова Господнього. Серед Його народу немає голоднечі; і Він може нести іншим правду.

У минулому язичники або інші народи мали причину поносити народ Божий, оскільки він тримався багатьох засад «організованого Християнство» і не мав досить чистої духовної поживи: «І намножу вам плоду деревного й урожаю на полях, щоб вам уже не доводилось приймати наруги від народів із-за голоднечі». (36:30) Однак тепер язичники більше не мають причини поносити народ Божий, Його останок, бо він є готовий своєю покірністю і страхом дати основу для нації. (1 Петра 3:15) Наприклад, в минулому вірний народ Божий разом з іншими по незнанню думав, що Єгова дозволив негідні, беззаконні вчинки Сатани для того, щоб цим навчити людей. Це припущення знеславлює ім’я Бога; однак з милості Господньої останок тепер знає про цю правду, і вони пояснили людям правду про допущення зла і проголосили, що Єгова у визначений час повністю оправдає своє велике ім’я. Останки беруть плоди Царства і несуть їх іншим, щоб вони знали, що Єгова є єдино правдивим Богом. Бог продовжує множити урожай плодів. З часу присутності Христа в Його храмі, вірні дізналися, що в минулому вони робили беззаконні справи в ім’я Христа і що ці шляхи були неправильні «Тоді спогадайте про ваші ледачі дороги та про ваші вчинки недобрі, й гидуватимете самі собою за ваші провини й за гидоти ваші». (36:31) Серед цих речей були церковна сутність, церковні форми і звичаї, самовдосконалення за допомогою «розвинення характеру», командування людьми, поклоніння перед героями, лицемірні титули, покірна поведінка перед важливими людьми світу, признання «вищих властей» сатанської організації і багато інших подібних речей. Вірні останки відчувають огиду до цих справ і їх засмучує те, що колись вони таким чином знеславили святе ім’я Єгови.

Нехай самовпевнені, які вважали, що Бог зробив все, що в Його власті для того, щоб вони могли прийти на небо, одержать урок з таких слів пророка: «Та не задля вас учиню се, говорить Єгова, Бог, - знайте се! Соромтесь і червонійте за ваші поступки, доме Ізраїлів!» (36:32) Останки щиро визнають, що вони справді соромляться того, що колись думали, що вони або якісь інші сотворіння на землі є такі важливі, що Бог робив все заради них. Однак тепер вони не возвишають більше жодної людини, а намагаються вшановувати ім’я Єгови і навчати інших схилятися перед Богом і Його Царством. Після того, як «велика громада» або «в’язні» будуть вільні, вони соромитимуться свого культу «героїв» і всіх нерозумних справ, які вони робили. Відроджені люди землі матимуть подібні уроки, серед них і той, що не існує так званих «великих» людей.
Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 453 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: