ЗАЛИШЕНА ШОСТА ЧАСТИНА (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 39) - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ЗАЛИШЕНА ШОСТА ЧАСТИНА (ЕЗЕКИЇЛА, ГОЛОВА 39)

З 39 голови пророцтва Езекиїла можна з певністю зробити висновок; що Бог зоставить Сатані невелику частину його розбитого війська, щоб вони мали побачити руїни організації Сатани, перш ніж самого Сатану буде схоплено і знищено. Спершу слід знищити беззаконників і очистити всесвіт, для того, щоб впроваджена на землі справедливість існувала вічно. Представлений Езекиїлом клас, а саме помазаний останок Божий, повинен бути як ангелами, так і людьми для проголошення свідоцтва правди. (1 Коринтян 4:9) Це вони повинні здійснювати через проголошення імені і замірів Єгови і через вірне свідчення проти безбожних сил Гога, як проти ангелів, так і проти людей у його війська. "Ти ж, сину чоловічий, вискажи пророцтво проти Гога і промов: так говорить Господь, Єгова: Ось Я  — на тебе Годже, князю Рошський, Мешехський, Тубальський. І притягну тебе і поведу тебе (і залишу шосту частину тебе; англ.. перекл..Біблії), й виведу тебе од границь північних та й приведу тебе на гори Ізраїлеві". (39:1, 2) Таким чином Господь повязує число "шість" із Гогом та його військовою організацією, що є дальшим доказом того, що ця організація складається із беззаконних ангелів та пагубних людей, при чому останні є представлені в Одкритті 13:18 звіром. Звичайно, Господь з легкістю міг би знищити всю бойову силу Гога, але Його воля залишити при житті частину розбитої армії, наляканої до смерті і тремтячої від страху, і очевидно, вони разом рішать питання, хто є Всевишнім і Всемогучим, Сатана чи Єгова. Це буде час найбільшого приниження для Сатани, коли він дивитиметься на своє розбите військо і думатиме, що він є наступним, який стоїть на черзі. Звичайно, ворог змовився виступити проти Божої організації, і Єгова допустивши це і дозволивши своєму останкові бути свідками боротьби, цим Він показав йому ще більшу цінність величної перемоги Єгови і оправдання Його імені, а також їх власного звільнення. Коли ворог наступає на народ Божий, то він здається беззахисним; якщо б він не справляв такого враження, то ворог навряд чи прагнув би здійснити наступ, а помазаний народ Божий не мав би такої нагоди проявити повне довір'я до Бога.

Єгова підкріплює своїх вірних помазаників запевненням, що Він підготує для ворога повну поразку: "І виб'ю лука з лівої руки твоєї й повикидаю стріли з правої руки твоєї". (39:3). Це перебуває в повній гармонії з обітницею, яку Він дав своїм помазаним синам, які були народжені Йому "жінкою" і яких Він навчав. "Ніякий знаряд, зроблений проти тебе, не буде придатний; та й всякий язик, що буде правуватись з тобою на суді, - ти обвинуватиш. Се є доля слуг Єговових, се оправдання їх від мене, - говорить Єгова". (Ісаія 54:17; Псальма 46:9) Ворог Гог виступає проти представленої горами Ізраїля Божої організації і там він повинен загинути: "Упадеш ти на горах Ізраїлевих, ти й усі ватаги твої з усіма народами, що з тобою; і віддам тебе на пожир усякому хижому птаству і звір'ю дикому". (39:4) Це відкрите і явне свідчення для відродженого і вірного останку Божого. "Великого дракона" після того, як його витягнуть з потоку, чекає така сама доля, як і описаного тут війська Гога. Це є дальшим підтвердженням висновку що військо Гога складається як з духовних, так і з людських сотворінь, і що всі вони є ворожо настроєні до Бога і належать до організації Сатани (див. Одкриття 19:20, 21; і коментарі у "Світлі" Том 2).

Єгова не перешкоджає ні створенню змови, ні її проявленню, а дозволяє ворогу прийти і боротися: "В чистому полі поляжеш; Я бо сказав так, говорить Єгова". (39:5) Єгова чекає на наступ і цим дозволяє беззаконності досягти повної міри і відкрито проявитися. Лише тоді на відкритому полі Він покарає ворога для повчання інших.

Здається, що певна кількість безбожних ангелів залишиться як резерв і деякий час буде начебто в безпеці. Це підтверджує припущення, що "земля Магог" є державою невидимої беззаконної орди. "Я розпалю вогонь на землі Магог і серед тих, які безпечно живуть на острові: І взнають вони, що Я є Єгова". (39:6) Це було в землі Магог, де була зроблена змова і проведена в життя, і Господь наступає на оперативну базу діяльності ворога, тобто як невидиму так і видиму базу для ведення сатанської війни проти Божої організації. Далі це підтверджується такою заявою апостола: "Нинішні ж небеса і земля тим самим словом заховані, і на огонь зберігаються про день суду й погибелі безбожних людей … тоді небеса з шумом перейдуть, первотини ж, розпечені розтопляться, і земля і діла на ній погорять".  — 2 Петра 3:7, 10.

Єгова покладе кінець беззаконності, щоб Його святе ім’я більше ніколи не було зганьблене: "І явлю святе ім’я моє серед мого люду, Ізраїля, й не дам уже неславити ім’я моє, й взнають народи, о Я  — Єгова, святий в Ізраїлі". (39:7) Єгова більше ніколи не допустить, щоб Його народ знову завели в полон, ганьблячи Боже ім’я. Він більше ніколи не допустить, щоб Його святе ім’я яким-небудь чином було обезчещено ворогом. Це означає, що від усіх, хто зберіг життя і хоче продовжувати жити, вимагається вірності. Коли народ Божий бачить, що битва Армагедон закінчиться повною перемогою Єгови і що при цьому буде збережено тих, які Його люблять, то вони не звертали на це уваги. Армагедон зробить так, що вони всі взнають, що Єгова є Всевишній.

Розуміння цих пророцтв принесе велику радість серцям Його помазаників і змусить їх зі страхом і тремтінням мандрувати цією дорогою: "Ось се буде й станеться, говорить Господь, Єгова, - той день, що Я казав про нього". (39:8) Це місце Святого Письма подає думку, що на той час, як пророцтво зрозуміють, прийде також його час сповнення. "Настане день", і цей час вказується в Святому Письмі. "День" або проміжок часу, на який вказують всі мужі в пророцтвах. Зазначує видатну епоху Всесвіту, тому, що це є час, коли Єгова оправдає своє ім’я. "День" має велике значення для всього Всесвіту, а не тільки для землі. Ті, хто любить справедливість, з радістю дізнаються, що ми досягли цього дня і що це є день, який Єгова призначив для оправдання свого імені.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 317 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: