ЗІБРАННЯ ЙОГО ГРОМАДИ - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ЗІБРАННЯ ЙОГО ГРОМАДИ

Єгова приказав своїм пророкам написати: "Хай зберуться мої праведні!" (Псальма 50:5), і через Езекиїла Він говорить: "Так говорить Господь Єгова: дивися, Я тут і Я питатимуся за моїми отарами та й буду їх дозирати". (34:11) Це пророцтво повинно сповнитися в день Єгови, коли Він через своїх представників буде перебувати в храмі. Він залишає справу збирання своїх отар не людині, а посилає свого уповноваженого представника, свого "післанця завіту" саме з цією метою до храму. Він каже прийти своєму "володарю" з Вефлеєму  — Єфрати, щоб представляти йому пошуки отар. (Мизея 5:2  — 4) Це є день, коли пастир є серед свого народу; в "день приходу нашого Господа Ісуса Христа і нашого зібрання до нього", що є головою організації Єгови. (2 Солунян 2:1} пророк описує час як "як день хмарний похмурний."  —(34:12) цей день почався в році 1914 і досяг своєї вершини в 1918, коли Господь Ісус з'явився в храмі Єгови. Про цей час пророк Божий написав: "Господь царює. Да радується земля, да звеселиться велика сила островів! Хмара і темрява кругом Його; справедливість і суд  — підвалини престолу Його". (Пспльма 97:1, 2) Цей день описаний пророком як день звільнення. "Але спасуться в цей час поміж народу твого всі, що будуть знайдені записані в книзі". (Даниїл 12:1) Господь знає тих, хто є Його людьми і Він знайде їх.

Він знайшов їх серед необрізаних, тобто серед нечесних: "І повиводжу їх із проміж народів і позбираю з країн, та й приведу в їх землю, і пастиму їх по горах Ізраїлевих,поблизу потоків і по всіх осаджених місцях сієї землі". (34:13) Представники з сатанської організації тримали отари в тюрмі, але Господь зібрав їх і привів до себе там, де Його народ перед тим знаходився, він не міг поклонятися Богу і служити Йому, як він може це робити сьогодні і організації Божій. Господь зібрав свою отару в храмі і тут годує їх. Дійсний годівник Ісус Христос давав їм найкращу їжу: "По гарних пасовищах пастиму їх, а будуть пастівники їх на високих горах Ізраїльських; там вони будуть відпочивати на гарному пасовищі, і пастись на травному пасовищі  — на горах Ізраїльських".  — 34:14.

Ісус Христос є володарем, що прийде з Вифлеєму, а також він є годівником народу Єгови. "Стане Він кріпко і пастиме в силі Господній, в величності імені Господа, Бога свого, й будуть вони жити безпеч, бо великим буде Він аж до окраїн землі". (Михея 5:4) Вірні чекатимуть на Господа, вони слухатимуть Його заповідей і слідуватимуть їм. "Блаженні слуги ті, котрих, прийшовши пан, знайде їх пильнуючи ми; істинно глаголю вам, що підпережиться та й посадовить їх за стіл і приступивши, послуговуватиме їм". (лука 12:37) З цих вірних і створив Господь клас своїх "вірних і мудрих слуг". (Маттея 24:45  — 47) Господні вівці ходять охорону і захист в рядах організації Єгови; і ця організація символізується "високими горами", де вівці Господні мають повний спокій в Господі і добрі пасовища, тобто корисну для них і зміцнюючу їжу. Господь посадив їх на вершині в безпеці від напастей. (Псальма 91:14) "Він був укріпив засоби брам твоїх, благословив дітей твоїх серед тебе; ставив мир у твоїх границях, наситить тебе плодом пшениці". (Псальма 147:13, 14) Це є теперішнє щасливе становище останків Божих, вірних отар Господа, тих, які слідують за добрим пастирем, куди ю він не пішов. Що стосується "великої громади", то вони все ще є розпорошеними вівцями і полоненими, і на вірних лежить обов’язок їх годувати. "Голоду знати не будуть, на згаги, й не поразить їх спека і сонце; той вони, що милує їх, буде їх водити й приведе їх до джерел водних. Всі гори мої дорогами зроблю, і всі стежки по долинах угору підійму". ( Ісаія 49:10 ,11) Це пророцтво Ісаії повинно ще сповнитися для "великої громади", і останки Божі повинні продовжувати доносити до них післання. Великий пастир визначає невірних, яким було дано привілей пасти отари Божі, і бере завдання пасти їх у свої руки. "Сам Я пастиму вівці мої, і сам указуватиму їм місце відпочинку, говорить Господь, Єгова. Котре заблудила, Я відшукаю, котре відлучилось, заверну; поранене перев'яжу, недужне покріплю, а надто жирне та буйне витрачу, буду їх пасти по правді". (34:15, 16) Це є певним доказом того, що останки Божі не будуть покинуті в сумнівах про їжу, яку вони приймають; але вони будуть знати, а вони це знають, - що їжа приходить з руки Господа Бога. "бо се Я, Єгова, буду говорити, і яке Слово не проречу, воно справдиться і не буде проволоки". (12:25) Вибраний "слуга" Божий Ісус Христос збирає розпорошений із олоднілих і зміцнює їх. Вірні останки беруть участь у цій справі, бо вони є частиною "слуги" Єгови. Господь Ісус  — великий Суддя у храмі  — розпочав свою справу суду у 1918 році, і остання частина шістнадцятого вірша показує, що через існуючі в Домі Божому обставини суд був необхідний. "Жирний і буйний" "означає всамовдоволених годівників, високомірних, які зловживали своєю назначеною справою,щоб опікати слабких братів, відсувати їх в сторону і залякувати їх. Отож Господь нагадує властолюбців справедливістю, які вони заслужили своєю неподобаючою поведінкою. Тих, які не дивляться на осторогу і попередження Господнє і не змінюється, Він знищить. З Святого Письма з певністю випливає, що Бог не допустить до свого класу слуг повелителів і тих, які хотіли б панувати над Його отарами.

Господь буде піклуватися, щоб з Його народом поступали справедливо. Господь застосовує різних німих звірів, щоб відобразити різні види людей, які потрапили в Його отару: "Вас же, мої вівці, так говорить Єгова Бог, буду судити між вівцею а вівцею, між бараном а козлом". (34:17) Властолюбні і недружні вожаки або пастирі є ті "козли". "Всі могутні [власне: козли; примітка Ельберфельд. Біблія] землі". (Ісаія 14:9) "Троє мають статечний крок, а четверо  — статечний хід: лев, герой, серед звірів, який ні перед чим не відступає; кінь [осідланий кінь (мініатюрна Біблія); [споряджений до бою кінь] (Менге); хорт (англ.. Біблія) ]; або козел; цар, біля якого збирається військо". (Приповістки 30:29  — 31) Козел має достойний вигляд. Він крокує з піднятою головою і робить мудру міну; переконаний у своїй важливості намагається зробити враження своєю статечною ходою і приймає цю позицію, щоб його подивляли всі інші в отарі Божій. Для Господа і для тих, хто має дух Господній, ці "козли" серед отари або громади Божої мають відштовхуючий неприємний запах. Це звичайно є люди, які через своє прагнення сіяти і виглядати надзвичайно важливими, розпалюють неспокій: "На пастирі гнів Я палю, і козлів тих (провідників) Я покараю; бо навідається Єгова сил до свого стада, і поставить рід Юдин, мов славного коня свого, до бою". (Захарія 10:3) Господь розрізняє "козлів" і "баранів", які в англійському перекладі звучить як "барани". Баран  — то є вівця чоловічого роду, яка внаслідок оперативного втрачання втратити свою зрозумілість і чваньство. Старійшину можна віднести до сварливих козлів; але коли він відкриває своє себелюбство і після цього відданого служить народу Божому, тому що він любить Бога і Його народ, тоді його порівнюють з "бараном". Того, хто починає нападати на інших або бере їх на роги, Господь судитиме згідно цього.

Господь продовжує звертатися до себелюбних "козлів" або вождів і каже: "Чи ж то не доволі з вас (ви багаті) пастись на доброму пасовищі, що ви ще й те, що зістанеться неспасене, витоптуєте ногами, самі п’єте чисту воду, а ця що осталась каламутите ногами вашими". (34:18) Ці високомірні козли стали жирними, пожираючи все, що їм попадало на очі, в той час, як м'ягкосердечні з отари голодували. Козли харчуються найкращою їжею; але невдоволені цим у своєму себелюбстві вони йдуть ще далі і забруднюють решта їжі і роблять її непридатною для вживання іншими. Це є дух тих високомірних духовників, які "забрали ключ до пізнання", "пастирі душ", які дотикаються до коштовної правди Бога і використовують з неї такі частини, які відповідають їх себелюбним бажанням, а решта спотворюють так, що інші не можуть більше насолоджуватись цим. Це є дух, який проявляють ті високомірні духовники, які можуть людям палити книжки, що містять післання Царства Божого Серед народу Господнього були і такі, - вони є ще й сьогодні, - що бажали настільки лише можливо забрати собі всі добрі страви із столу Господнього, прожували їх, подати їм за власним рецептом на стіл і присвоїти собі заслуги за те, що подають іншим. Також є і такі, які приймають добру їжу з рук Господа, але є надто лінивими, щоб передати її іншим або дати голодним, а також намагаються перешкодити деяким вівцям Божим, щоб вони отримали їжу, противлячись свідченню, яке видають вірні Господа. Ці егоїсти крутяться навколо приготовленої Господом їжі, намагаючись потоптати її брудними ногами і перешкодити у всіх намаганнях народу Божого виконувати організовану службу в ім'я Бога. Під час періоду Ілії на зібрані Божому ці себелюбці їли найкраще і пили з поточних вод. Під час періоду Єлисея вони намагалися замутити чисті води правди, забруднити їх, щоб зробити їх непривабними для отар Божих і надати їм негостинного вигляду. Вони відповідальні за це перед Господом Єговою, і вирок над ними вже написаний.

Члени "великої громади" або "великого натовпу" народу є вівцями в отарі Божій; і особливо духовники намагаються спустошити їх пасовища, щоб ці голодні не мили харчів. Таки фальшивим провідникам Господь говорить: "Так що вівці мої мусять пастися на витолоченому пасовищі і пити воду, що ви скаламутили ногами вашими?" {34:19) Духовники вдають перед народом, що вони навчають з Біблії, але вони не роблять цього. Навпаки, вони забруднюють її своїми перекрученими ідеями і висновками такими, як вища критика, еволюційне вчення, само справедливість, і тому "полонені" залишаються без їжі, поки вірні слуги Господа не принесуть їм харчів. Вибрані старші в групах правдивого народу Божого діють разом з духовниками, і своїми діями вони перешкоджають тому, щоб клас "полонених" був нагодований; це роблять вибрані старші, борючись проти справи передавання свідчення від дому до дому. Вірні останки, однак, звільнилися від впливу "козлів"; вони продовжують справу і проголошують свідчення, яке має бути дане згідно заповіді Божій.

Коли Господь з'явився в храмі, щоб чинити суд, "жирні" тоді знаходились і одному загоні. "Тим же то ось як говорить Господь Єгова до вас: Ось Я сам буду розсуджувати між ситою і захарчованою вівцею". (34:20) Суд Господі є справедливий. Це правило проголошувати тим, хто має повноту назначеної власті від великого володаря і говорить від його імені. "Єгова робить бідним [жирних овець] і багатими [захарчованих овець]; Він принижує і возвишає. З пору земного нуждаря підносить, з грязі в гору бідного возносить, щоб з князями посадити у перестол слави наділити; бо від Господа основи землі, і Він зложив на них кулю земну". (І Самуїла 2:7, 8) "Він зробив силу рукою своєю; розписав гордих у думках сердець їх; поскидав потужних з престолів, і підняв у гору смирених; голодних сповнив добром, а багатих одіслав упорожні". (Лука 1:51  — 53)

Невірність з боку пастирів зробила необхідним те, що Господь вдався до жорстоких заходів. "Позаяк ви все слабе тру чаєте то боком, то плечем і колете рогами, аж поки геть повід  —ганаєте". (.34:21) Під час світової війни духовники поза межами груп народу Божого, і невірні вибрані старші всередині груп вдавалися до насилля і розсіювали отари Бога; і через цю насильницьку діяльність "полонені" все ще страждали від їх рук. Господь оберігає тих, хто любить Його, тому Він говорить: "То Я допоможу моїм вівцям , і не будуть вони вже здобиччю; Я розсуджу між вівцею і вівцею". (34:22) Господь врятував і оберігав свої останки. Він обернув ті печальні часи, які прийшли до народу Божого, на звільнення вірних: "Велика громада" ще не звільнена, але вона повинна бути звільненою; і перш ніж це буде зроблено, серед них повинно бути розповсюджено свідчення за допомогою свідків Єгови. вірні останки схвалюють цей факт і прагнуть взяти участь у цій справі.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 384 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: