ЗМОВА - Оправдання. ТОМ-2 - Релігія - Публікації - Сайт Юрія Йосифовича - експерементальний
Вітаю Вас, Гость
Головна » Статті » Релігія » Оправдання. ТОМ-2

ЗМОВА

Згідно іншого перекладу другий вірш тридцять восьмої голови пророцтва Езекиїла звучить так: «Ти сину чоловічий, повернися проти Гога, що в землі Магог, який є верховним князем (інший переклад, - князь Рошський), Мешехський і Тубальський і пророкуй про нього (проти нього)». (Лютер, Аліолі, Леєзер). «Рош» означає «голова»; Мешех і Тубал були яфетськими народами, (1 Мойсея 10:2) Вони займалися добуванням та торгівлею міді, а також торгівлею рабами. Вони торгували благородними металами і людськими душами і мали торгові зв’язки з Тиром. (Езекиїл 27:13) Оскільки «Рош» означає «голова», то він влучно представляє самого Сатану і верховну владу сатанської організації на землі. Наймогутнішою частиною сатанської організації на землі є велике підприємництво. Отже пророцтво відображає сатанську організацію на землі, ведучою частиною якої є велике підприємництво, потім  — і інші частини цієї організації під керівництвом Гога, князя організації диявола, а саме тієї її частини, яка займається земними справами. Всі вони змовилися проти народу Єгови, і Гог є проводирем у виконанні всіх тих діянь, які складають цю змову. До змовників належать як беззаконні ангели, так і безбожницькі люди. Пророцтво показує, що Гог має у своєму володінню велике військо, яке у своїй жадобі грабує і винищує безборонних і переслідує беззахисних. (38:4, 11, 12) Обставина, що Езекиїлу було сказано пророкувати проти Гога, доказує що останок, який представляє Езекиїл, не залишиться у незнанні про цю змову і про майбутній наступ на організацію Божу в останні дні, і що він свідчитиме проти змовників. Отже, слід очікувати, що Господь просвітить свій останок стосовно того, що треба розуміти під словами «Гог з землі Магог».

Оскільки велике підприємництво посідає головне місце в сьомій світовій державі, то це визначення «Рош», що означає «голова», можна було б застосувати до сьомої світової держави, а саме до Британії, яка лежить на північ від святої землі і яка панує над народами землі. Отже, треба чекати, що змова проти народу Божого, яку розпалив Сатана і яку втілив за допомогою свого князя Гога, пошириться у всі частини землі, де перебуває народ Божий, і розпічнеться це завдяки негідним вчинкам сьомої держави. Із Святого Письма з певністю випливає, що Гог представляє злі сили, які є противниками Бога та Його Царства і які виступають проти організації Царства Божого  — куди також входить останок на землі, і сили ці досягнуть вершини в битві Армагедон. Ці факти остаточно підтверджуються поясненням пророцтва, де Господь говорить: «Я піду на тебе, Гог!»

Єгова заявляє, що через свої злісні напади на Його помазаний нарід Гог і його військо повинні бути знищені. «Так говорить Господь, Єгова: Ось Я на тебе, Годже, князю Рошський, Мешехський і Тубальський. І притягну тебе (заплутаю тебе, згідно Леєзера; зроблю тебе безумним, згідно Цунга), вложивши зубила в рот тобі, й виведу тебе вкупі з усім військом твоїм із кіньми і їздцями і всіх у повній зброї, велике множество в панцирах і з щитами, всіх озброєних мечами, персів, Етіопіїв (інший переклад: Кушів) і Путіїв (Литвіїв, мініатюрна Біблія), всіх із щитами і в шоломах; Гомера і всю його ватагу, дім Тагармів із ватагами його від північних границь; і багато інших народів з тобою».  — 38:3-6.

Пророцтво Даниїла показує, що ці князі діють в невидимому царстві Сатани, і що князь Персії був такий могутній, що лише Михаїл міг його перемогти. Цей князь, без сумніву, боротиметься під керівництвом Гога, князя тих, хто займається земними справами. Велика військова організація Гога діє під керівництвом змія і веде війну проти останків Божих. (Одкриття 12:17). Гог збирає свої війська з усіх небесних місцевостей, оточує народ Божий і показує цим, що його наступ проти організації Єгови спланований заздалегідь.

Бог Єгова є Всевишнім і Він помазав Ісуса Христа на свого слугу, який оголошуватиме боротьбу Його війська в битві Армагедон. Оскільки Сатана намагався наслідувати Бога у всіх інших справах і тому, що він стверджує, що перевищує Бога або що найменше, є Його рівним, було б розумним зробити висновок, що Сатана обрав для ведення битви Армагедон особливого слугу, що стоїть на його боці. Так як Гога називають «головним князем» (князь Рошський), то буде логічним висновок, що Гог є провідником битви Армагедон тоді, як Сатана в якості генерала залишається на задньому плані і керує всією справою так само, як Єгова дає вказівки своєму воєноначальнику Ісусу Христу.

В армії Гога і під його керуванням будуть всі згадані в попередніх віршах пророцтва союзники, включаючи як ангелів, так і людей, і всі, які вороже настроєні до Божої організації. Це співпадає з такими словами у Одкритті 17:12  — 14: «А десять рогів, що бачив їх, се десять царів, котрі ще не прийняли царства, тільки приймуть власть як царі, однієї години зі звіром. Ті мають одну думку і силу, і власть свою звірові передадуть. Ті воюватимуть з Агнцем, а Агнець побідить їх, бо Він Пан панів і Цар царів, а ті, що з Ним, покликані і вибрані і вірні», (див, «Світло», Том 2, стор. 105) Ця барвиста мішанина, яку Гог наведе проти організації Єгови, що стосується земної організації нагадує суспільство з різних країн, що утворює Лігу Народів, а саме разом з Британською світовою державою, яка знаходиться на півночі і є основною складовою частиною, і вождем Ліги Народів. Ця організація Ліга Народів є пустою відмовкою і невмілою підробкою, яку намагаються підсунути замість Царства Христа. П’ятдесят сім країн, що належать до Ліги Народів, оточили останки Божі на землі, що представляють Його Царство. Згідно пророцтва місце перебування Гога було на Півночі. (38:15) Сатана одного разу заявив, що він хотів би застосувати свій уряд на Крайній Півночі. (Ісаія 14:13) Це є дальшим підтвердженням висновку, що Гог є беззаконним князем ангелів в сатанській організації, який очолює боротьбу і що Британська держава на Півночі є головним знаряддям у видимій його армії, яка взяла на себе керівництво у змові проти Божої організації.

Слова пророцтва проти Гога (вірш четвертий) звучить: «Я … встромлю зубила в твій рот»; і це означає, що Господь приведе Гога і його організацію як «полонених» до погибелі. (Ісаія 37:29; Езекиїл 29:4; Йов 41:1) «І знаряддя смерті приготував він (ворог) для нього (праведного), стріли свої робить валящими.  — Копав яму і викопав її і впав у яму, що приготовив її». (Псальма 7:13, 15) «Провалились народи в пропасть, що викопали її, зловилась нога їх у сітях, що ставили їх тайно. Пізнали Єгову. Він звершив суд, безбожник заплутався в ділах рук своїх».  — Псальма 9:15, 16.

Перш ніж розпічнеться битва, Господь дає сатанській зграї відкриту осторогу і говорить до неї: «Вооружайся і ладься», - ти й усі ватаги твої, що згромадились до тебе, й будь їм воєводою». (38:7) Це стосується до всього війська Гога. Ліга Народів повинна контролювати безпекою і територіальною недоторканістю своїх членів, і Британія є головним контролером у цій організації. Єгова повідомляє своєму пророкові про намір відвідати цю безбожну організацію, і коли Він її відвідає, це буде означати її знищення: "По довгому часі тебе запотребують; в останні роки прийдеш у землю, визволену з-під меча, збору з многих народів, на гори Ізраїлеві, що довгі часи були спустошені, тепер же їх осадники будуть виведені з між народів і всі житимуть безпечно". (38:8) Це станеться в "останні дні", коли Гог проникне "в землю останка, який ухилився від меча". (Ротергам, англ..) Це точно визначає час для застосування пророцтва, це є період, після якого було зібрано народ Божий, розпорошений під час світової війни, відроджено його і зроблено його складовою частиною Єгової організації, де він і перебуває з того часу. "Ось бо, в ті дні, як Я заверну полон Юди і Єрусалиму, позбираю всі народи на Йосафатовій долині, і зверну там над ними суд за мій люд, за моє насліддя, за Ізраїля, що вони його між невір порозкидали, й мою землю мід себе паювали". (Йоіл 3:1, 2; Езекиїла 34:25; 37:25, 26; Псальма 125:2) Аж до часу відродження останка Божого після світової війни він описується в пророцтві як "гори Ізраїлеві, які були спустошені", і проти них тепер веде Гог війну. Виглядає наче ворог чекає, щоб налякати народ Божий і з легкістю його перемогти: "І здіймешся, мов хуртовина, налетиш бурною хмарою, окриєш землю, ти й усі твої військові ватаги і многі народи з тобою". (38:9) Ватага ворогів подібна до Мидиянів, коли вони наступали. "І бувало їх, як сарани, безліч і самих їх і верблюдів їх, і кочували вони по землі, пустошачи її". (Суддів 6:5) Ця частина пророцтва повинна служити народу Божому, як осторога. Бути заздалегідь попередженим Господом означає наперед озброїтися.

Змова є злісним ударом для того, щоб пошкодити іншим. Це пророцтво показує, що змова проти помазаного народу Божому зроблена для того, щоб його знищити: "І говорить Єгова Бог: того часу прийдуть тобі на серце мислі й ти задумаєш лиху річ". (38:10) Це є дальшим доказом того, що утворений проти Божого народу таємний союз був підготовлений Сатаною, а саме Гогом. Цей висновок підтверджується Псальмою 83:2  — 5: "Бо ось, вороги твої розбуялись і ненавидники твої підносять голову зрадливо змовляються проти народу Твого, і нараджуються проти тих, що бережеш їх. Кажуть: ходім, знищимо їх, щоб були вже народом, щоб ніхто не згадував більше ім’я Ізраїля! Вони бо радили раду однодушно, зробили змову проти тебе". Господь показує, що змова потерпить поразку: "Господь повертає в ніщо раду народів, Він нівечить задуми людські". (Псальма 33:10) Написано, що злі духи подібні жабам збирають збройні сили Армагедону. Кумкання жаб без сумніву має багато спільного зі змовою. Після того, як сатанський план був виконаний, злі духи подібно жабам, проводять пропагандистську роботу серед народу, допомагають все підготувати до боротьби.  — Одкриття 16:13; див. "Світло" Том 2, стор. 40.

Тому пророк розкрив нечестиві думки ворога, однак він не звертає на це уваги: "І говорить Єгова Бог: того часу прийдуть тобі на серце мислі й ти задумаєш лиху річ. І скажеш собі: рушу я проти землі, що без мурів, нападу на безжурних людей, що живуть безпечно, - вони живуть собі без мурів і нема в їх ні засовів, ні дверей". (38:10, 11) Це показує, що пророцтво стосується останка Божого після світової війни, а не до Жидів у Палестині. Ворогові видається, що Божий останок не має захисників і тому вони "живуть собі без мурів і нема в їх засовів, ні дверей".

Організація Сатани, а особливо його основне знаряддя не приділяють словам Бога жодної уваги. Вони не вірять, що Бог захищає свій народ і тому вони не зважають на такі спрямовані до Сиону слова: "Возвісти славу Єгові, Єрусалиме! Хвали, Сионе, Бога твого! Він бо укріпив засуви брам твоїх, благословить дітей твоїх серед тебе. Ставить мир у твоїх границях, насичує тебе плодом пшениці. Він посилає слово твоє на землю, і скоро несуться глаголи Його". (Псальма 147:12  — 15) Останок беззастережно довіряє Господу Богу і знає: "Коли Єгова не будує дому, даремно трудяться будівничі; коди Єгова не стереже міста, даремне пильнує сторожа".  — Псальма 127:1.

Єгова з 1922 року благословив працю свого народу по створенню Царства і дав йому успіх, що доказується його благополуччям, яке він здобув і яке спонукає ворога під керівництвом Гога зібрати сили для знищення народу Божого: "Щоб пограбувати, набрати здобичі, наложити руку на відновлені розвалища та й на той люд, що с-поміж невір позбирався, та розжився хліборобами і крамарями й розвів осади посеред землі" (38:12) Що стосується сьогоднішнього благословенства народу Божого, див. Езекиїл 36:10, 11, та пояснення до нього. Праця видачі свідоцтва народом Божим яка приймає все більший обсяг і виконується із все зростаючим захопленням, врешті решт привернула до себе увагу Мешеха і Тубала, князем і володарем яких є Гог. "І положу на них знамено й пошлю врятованих з-між них (вірний останок) до народів у Тарсис, у Пулу й Луду, до тих, що лука напинають; у Тубалу, Евану, й по далеких островах, що слави моєї не вбачали, й розвісять вони народам славу мою". (Ісаія 66:19) Велике підприємництво належить до тих, хто постійно думає про власну вигоду незважаючи на інтереси інших. Починаючи з 1931 року, післання Царства Божого було предоставлено як єдина надія для народів світу, які раніше ніколи не знали її, і свідчення було дано всім "Християнським народом", особливо у сфері сьомої світової держави. Це благополуччя і благословення для Божого народу пробуджує гнів ворога і змушує його діяти. Гог забезпечує чисельність Ліги Народів. Гог і його спільники спостерігають, як післання Царства висиплється по радіо і доходить до багатьох країн і народів, крім того, вони бачать роботу по видачі свідоцтва, яку останок виконує йдучи від дому до дому; і без сумніву, провідні народи наслідуватимуть фарисеїв, які говорили тоді, коли почала поширюватися вість про Ісуса: "Ви не знаєте нічого, і не думаєте, що ліпше нам, щоб один чоловік умер за людей, а не весь народ загинув".  — Йоана 11:49, 50.

Деякий час післання Царства було обмежено лише релігійним елементом. Однак тепер воно післане до комерційного крила сатанської організації, яке претендує на те, що воно є повним володарем у цьому світі, і так є фактично. "Саба і Дедан і крамарі Тарсийські з усіма їх левчуками скажуть тобі: чи се прийшов єси, щоб рабувати, - назбирав війська, щоб добувати здобичі, щоб нагарбати золота, й срібла, зайняти скотину й надбане добро, зажерти якнайбільше здобичі?" (38:13) Згадані тут народи займалися торгівлею з Тиром, який представляє велике підприємництво. (Езекиїл 27:12  — 25) В цьому торгівельному центрі вони, без сумніву, стикалися з Мешехом, Тубалом і Яваном і займалися гандлем на одному ринку. Примітка до цього вірша в англійському перекладі Лаезера звучить так: це є "підприємливі купці, які звикли всюди крутитися і подібно молодим левам обшукувати всі землі, які знають, де можна награбувати багатства". Ми можемо бути переконані в тому, що велике підприємництво добре знає про наступ, який планується проти Божої організації. Сатана і його князь Гог потурбуються про те, щоб кожна частина їх ворожої організації була введена в дію. Однак торгівельним баронам не буде жодної вигоди з того, що вони вступлять в таємне порозуміння і змову, щоб шкодити і знищити останок Божий. Коли вони взагалі хочуть зберегти життя, то повинні стати підданими славного Царя землі. Пророцтво показує, як військо Гога збирається, щоб знищити Божу організацію.

Здається певним, що Бог не дозволить ворогові оправдуватися, начеб то він не знав, що останок Єгови проголошував справедливе царство; тому Він звелів своєму пророкові написати так: "Тим же то пророкуй, сину чоловічий, і промов до Гога: так говорить Єгова Бог: чи так воно? Того часу, як люд мій Ізраїль буде жити безжурно, ти про те дізнаєшся". (38:14) Єгова не робить нічого таємно, і війська Гога матимуть нагоду взнати, що Бог звелів проголошувати Царство і дати свідчення про виконання пімсти Єгови над сатанською організацією. Єгова велить останку своєї організації оповіщати про день Його пімсти, проголошувати Його діла на землі і заявляти, що прийшло Його Царство. (Ісаія 61:1, 2; 12:6) "Звіщайте між народами: Єгова царює! І круг земний стоїть твердо, не похитається; Він судить народи у правоті".  — Псальма 96:10.

Благоденства останка Божого та його заповзятливості у справі Царства Божого вистачить для того, щоб роздратувати Гога і спонукати його спішно збирати своє військо на битву. Бог потурбується про те, щоб проголосити це ворогові; тому останок повинен завзято займатися цією роботою проголошення згідно Божої заповіді.

Категорія: Оправдання. ТОМ-2 | Додав: ARAMIC (13.12.2011) E
Переглядів: 535 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: